Baj lenne, ha én kék villogóval mennék az úton? Szólna érte a rendőr?
Csak mert annyira tetszik is, és poénból vettem egy nagyon szépet (mágnestalpast), és állat fénye van.
Végül is a rendőr úgyse tudja, miért megyek kék villogóval, nem?
ezt imádom ... már miért lenne fake ? csak mert nem tettek ilyet még fel?
komolyan láttam ilyen autót a VPOP-nál, és én magam is csodálkoztam, hidd el !!!!
A rendőr utánad megy és rendszám/típus alapján, fél perc alatt megtudja, hogy jogosult vagy-e megkülönböztetett jelzés használatára.
Ha nem, akkor megfog és nagyon sokba fog kerülni.
jó, oké, elhiszem, de most akkor komolyan a következő kérdésem:
mindenki meg szokott állni a rendőrnek?
na meg ha kék fénnyel megyek, akkoe nem állíthat meg, nem?
Szerinted nem lenne fura a kék fény egy zöld opelen pl?
Nem figyelted még hogy az állambácsik megkülönböztetett jelzésű kocsijai mindig fekete audik és nem egy megy az úton, hanem 10 fős konvoj.
Szóval megállít!
De ha ők ülnek egy szakadt kocsiban akkor kitehetik mert ők RENDŐRÖK, te meg NEM!
na utána kérdeztem, és hidd el, attól mert rendőrök ülnek benne, még baromira nem tehetik ki a civil autójukra !!! ahhoz külön engedélyezés kellene, de az meg nyilván nem megy ... ezt csak úgy csinálják, mert ugyan ki szólna rájuk? ... de pár fórumon többször volt már téma, hogy jogosulatlanul használják a rendőrök is
és azért van ennek egy árnyoldala!!
ha bármilyen szakadt piros autóra kiteszi (akár legyen az valóban rendőr), na én honnan tudjam, hogy valóban rendőr, ha a sötétben mögöttem elkezd villogni, és én meg a gázra lépek, mert vagy ki akarnak rabolni, vagy esetleg rendőrök (csak mert 3 ezerért is kapsz már bárhol gagyi kíni kék villogót, szóval ez nem kérdés, sőt mi több, pár éve volt is ilyesmi visszaélés a 8-as úton, hogy egy fehér opellel civilek büntetgették az autósokat, mintha rendőrök lennének .... szal azért ezt nem kéne hagyni)
Ez azért nem így működik.
A rendőr valószínűleg nem fog megállítani miatta, azonban rengeteg helyen van kamera ami ezt rögzítené, és igen, utána rákérdeznek, hogy barátom, te mégis miért használtál villogót?
Ismerősöm az OMSZ-nél gépjárművezető, és egyszer a rendőrségtől keresték, hogy egy automata berendezés letrafizta amikor a pirosba behajtott, de a felvételen nem látni, hogy villog-e a lámpája. Elő kellett keresniük a mentési jegyzőkönyvet plusz azt a papírt, amit mindig írnak arról, ha kék villogóval közlekednek. (Mikor, honnan hová, milyen úton.)
És így elengedték neki.
De autópályán is mérték már be sziránával 190-nel ment ( :)) és utána ugyanez volt a procedúra... :D
Tehát azért mert kék villogód van nem vagy király rögtön.
De igaza van annak aki azt irja: te csak szórakozol, ő csk szórakozik, 1000 ember csak szórakozik vele, aztán megszokott dolog lesz, hogy aki villog az szórakozik, és amikor épp haldokolsz senki nem engedi el a mentőt...
PÁV 1-es vizsgát civilként is tehetsz, persze
ezzel sem jár jog,
de legalább a hiányába nem kötnek bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!