Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Csőbehúztak a forgalmi vizsgán??

Csőbehúztak a forgalmi vizsgán??

Figyelt kérdés

Mentem az úton, majd kaptam egy utasítást hirtelen, hogy ITT MENJÜNK BALRA, bele is fékeztek, én gyorsan kiraktam az irányjelzőt, kezdtünk befordulni, és ahogy beértünk, megláttuk, hogy lakó-pihenő övezetbe érkeztünk. A táblák elvoltak fordítva(!!!!), tehát én honnan tudhattam volna, hogy olyan területre érkeztünk, és amúgy is utasítást kaptam, sőt még bele is nyúltak, hogy itt menjek be. Megbuktam, mert ez lakó-pihenő övezet, sajnálják, de nem lehet ezzel mit tenni.

Most komolyan mi ilyen retek országban élünk, hogy ilyeneket meglehet tenni?? Hát az ideg szétb*sz!

2021. aug. 9. 10:38
 21/95 anonim ***** válasza:
57%

"miért nem hozta fel, hogy hallja kisasszony, akkor fizessen 20.000 forintot, mert úgyis megbuktatjuk, ha nem fizet"

Mert nem azért buktatnak meg, mert nem fizetsz, hanem azért, mert nem tudsz vezetni.

2021. aug. 9. 14:44
 22/95 A kérdező kommentje:
Hát nem azért buktattak meg, mert nem tudok vezetni, hanem azért buktattak meg, mert bevezettek egy olyan utcába, ami lakó-pihenő övezet, de a tábla nem jelezte azt az én sávomnak. Ennyi, pont. Ezen nem értem, hogy mit nem lehet megérteni. Amikor megyek 40-el, egy idegen területen, ahol a lombos fák futnak az út szélén, és autók parkolnak mindenhol, majd egy hirtelen utasításra, ami egy "jópofa" segítő fékezéshez társult, mert ugye ezt megteheti az oktató, mondta, hogyha kell, segíteni fog. Hát nagyon kellett egy ilyen segítség, nem igazán egy lapon voltunk. A gond az az, hogy ő azt hiszi, hogy sokat segít azzal, hogy nyúlkál össze-vissza, de ez semmire nem jó, csak arra, hogy összezavarjon. Tényleg nem hinném, hogy bárki jól reagálna egy ilyen hirtelen utasításra + fékezésre kezdőként, mert amikor belenyúl a pedálokba, az mindig összezavar, hát már csak az magában nagyon idegesítő. De szerintetek biztos nagyon rosszul vezetek, mert nyúlkál a pedálokhoz, hát nem. Persze kell ez ahhoz, hogy elbizonytalanítsák a tanulót. Én sem akarom elhinni ezt az egész történetet mondjuk, valóban elég szürreális. Ha hiszitek, ha nem, 100%, hogy nem az én hibámból buktam meg, hát szó szerint belettem vezettetve a ki*aszott utcába fékezéssel, ahova TILOS behajtani, de ezt ugye nem tudtuk. Itt azon van a hangsúly, hogy a vizsgabiztos szimplán nem fogadta el azt, hogy nem lehetett látni a táblát. De gondolom itt néhányan biztos tudták volna egy idegen helyen, egy fordított tábláról, ami mellesleg takarásban is volt, hogy mit jelent, és tilos oda behajtani. Ő nem tud ezzel mit tenni, akkor is behajtottunk az övezetbe, ha láttuk, ha nem.
2021. aug. 9. 15:00
 23/95 A kérdező kommentje:
Mindegy, rájöttem arra, hogy ebben az országban meglehet ilyeneket tenni, ilyen pofátlanul ki**szni az emberrel, mert az emberek nagy része, úgyis a "szerencsétlent" fogja hibáztatni, hogy lenne már neki igaza, hát csak egy tanulóvezetŐ. Biztos egy szerencsétlen, biztos azért bukott meg. Rendben, legyen így, nem is csodálkozok, hogy ennyien megbolondulnak itthon, ha ennyire norma az, hogy hülyének nézik az embert, és csőbehúzzák, úgysem hisz neki senki, szóval meglehet tenni.
2021. aug. 9. 15:05
 24/95 A kérdező kommentje:
És ez nem csak a vezetésre vonatkozik. Középiskolában azért buktattak meg, mert idővel nem tudott az iskola az iskolán belül gyakorlatot biztosítani, én meg nem találtam a közelemben semmit, ahova tudtam volna menni gyakorlatra, egyszerűen nem tudtam megoldani. Persze én voltam ott is az idióta, hogy annyit nem tudtam megtenni :D Elég gáz, hogy mi folyik itt, és hogy mennyire lenézik az embert, nem csak fent, de még itt "lent" is.
2021. aug. 9. 15:10
 25/95 A kérdező kommentje:
És mégegyszer kiemelem: Az oktató fékezte az autót, majd elmozdította a kormányt, bevezetett egy utcába, ami a bukásomat okozta. Normálisan mentem, jó volt a követési távolság, semmi probléma nem volt, csak ez, ami nem is az én hibám volt. De én vagyok a hülye biztos. Semmi balesetveszély, semmi nem vonta el a figyelmemet, csak ez a hirtelen utasítás + fékezés + kormányelmozdítás. Lehet csak vidéken megy ez így? Nem hinném. Egész sok rémtörténetet hallani mindenhonnan, még Pesten is.
2021. aug. 9. 15:27
 26/95 A kérdező kommentje:
Amúgy ebből a vizsgából adódóan úgy vélem, hogy ez teljesen normális, és elfogadható, hogy az oktató pedálozik néha. Most őszintén, például arra miért van szükség, hogy a pirosnál állva rajta van a lába a féken? Mert észrevettem. Annyira meg azért remélem csak nem vagyok hülye, hogy magamtól nem nyomnám a féket egy pici lejtőn a pirosnál. Csúsztatni akartam a kuplungot, mert közeledett a zöld, csak bezavart, hogy nem jött fel a fék :) Gondolom itt is hibázhattam valamit :(
2021. aug. 9. 15:31
 27/95 anonim ***** válasza:
31%
Szimplán egy f*sz az oktatód, sajnálom. Ne pedálozzon, mert az azt jelenti, hogy nem boldogulsz egyedül, amire meg nem kaphatsz jogsit. Szerintem tök logikus a rendszer: valamit úgy elrontasz, hogy másnak kell fékeznie = bukás, mert egyedül is meg kell tudni oldani.
2021. aug. 9. 16:47
 28/95 anonim ***** válasza:
100%
amivel kivèdhetted volna (ezt nem tanítják: tovább mèsz egyenesen majd annyit mondasz: sajnos nem tudtam volna biztonságosan befordulni, a következő lehetősègnèl balra fogok menni. ès el kell fogadniuk, mèg ha le is tèrsz a vizsgavonalról... de utánna jobban figyelj... emgem is ezzel akartak szivatni, nekem elfogadták anno
2021. aug. 9. 17:22
 29/95 anonim ***** válasza:
100%
ami fontos előző vagyok: biztonságos vezetèst ellenőriznek, kresz szerint. tehát te ülsz a volánnál, te hozod a döntèst, amíg nem szegsz kreszt nem buktathat meg... ha ismered az útvonalat akkor akár mehetsz arra is, abban az esetben ha veszèlyesnek ítèled meg... ha pl 70 fokkal el van fordítva egy tábla, az elèg nagy pech.... ha kiáll az oktatód melletted akkor megvètózhatod,azt nem tudom hogy a bukot vizsgalapot ilyenkor alá lehet e írni vagy sem... ennek van egy menete.... vègeredmènyben vizsgáznod kell újra max visszakapod a bukott vizsga árát, ès -1 bukásnak számít...
2021. aug. 9. 17:30
 30/95 anonim ***** válasza:
63%

Nos akkor itt a válaszom:

1:Egyszerűen LEHETETLEN volt abból a szögből látni, mert hátoldalát lehetett csak látni: A tábla egyedi alakja miatt így is fel lehet ismerni. Max azt nem tudod hogy ott kezdődik vagy ott a vége. mivel ilyen táblád nemvolt (zónát jelöl) ezért csak a lakott övezet vége tábla lehet arra. (majd később kiérek hogy honnan kellett volna tudnod hogy az ott az eleje (2 dologból) ez az 1.ső dolog.

2:Egyszerűen LEHETETLEN volt abból a szögből látni, mert hátoldalát lehetett csak látni: ez nem teljesen igaz erre is kitérek az érdekes résznél.

3:és szó szerint belefékezett, majd még a kormányt is húzta: na akkor tisztázzuk egy kicsikét a fizikát: 3 esélyes a történet: itt egy kicsit előrébb megyek, azt írtad később 40 nel mentél, ez fontos!!:

a1:Belefékezett és kormányzott:

Ennél két esélyes a történet:

-Vészfékezett (álló kerék),veszélyhelyzet volt, majd elrántotta a kormányt.

-intenzíven fékezett és befordult: ez viszont nem valószínű mert egy kanyart kb 20 km/h sebességgel veszed be, 2 es fokozatban (függ a kanyartól is de egy átlagos kanyar ilyen) te 40 nel mentél, egy átlagos autó ekkor 3 asban van. ha 20 ra lelassít akkor váltania kellett volna kettesbe, amit megint csak észreveszel (vagy kiveszi sebességbe) ugyani ekkora sebbességnél 3 asba leesik a fordulatszám hirtelen, és nemes egyszerűséggel lefullac, ergo nem tudsz bemenni.

a2:kanyarodott és fékezett: ez vezetés technikailag megint csak helytelen. leesik a fordulatszám és lefulladsz, vagy kiveszi sebességből, viszont ha kanyart akar bevenni, akkor üresbe ezt nem fogja megtenni... fizika... tehát itt valami már nem stimmel nekem ebbe a belenyúlásba... de rendben, elfogadom belenyúlt...

3:nem akarom elhinni, hogy ilyen módon, így meglehet buktatni egy tanulót, ez tényleg felháborító.:ők vizsgáztatnak, te bemutatod a tudást, ők buktatnak, te megbuksz, ők át engednek, neked lesz jogsid... ez így megy... fordítva nehéz lenne....

4:Hát akkor nagyon jól beugrattak, sikerült is nekik, mert a táblát sem lehetett látni : Attól hogy egy táblát nem látsz, attól még vonatkozik rád. van egy stoptábla, ami nincsen felfestve. Szabály: A tábla vonalában megálsz (üresbe teszed) majd egyes, kijjebb gurulsz, meggyőződsz, majd tovább haladsz. Ha nem látod a stop táblát a fától ugyan úgy elsőbbséget kell adni. Ha mész az uton, hátulról meglátod a macisajtot, fel kell ismerned... ennyi... Nem láttad szenbe, de a tábla egyedi...

5:Ha van egy tábla a jobb oldalon, ami jelzi az övezetet, de elvan fordítva,(majd) Bal oldalon* volt a tábla. Megsúgom neked, hogy ez a tábla, MINDEN esetben jobb oldalt helyezkedik el. Ergo ha bal oldalt van, abban az esetben az a kijövőnek szól (mert az neki jobb oldal emi neked bal) Ergo te a lakott övezett vége táblát láttad fordítva, és valahol kell lennie ott egy kezdett táblának jobb kéz fele... ha egyirányú lenne akkor nem lenne bal kéz fel tábla. illetve ha veled szemből jövő fordul rá az is jobb oldalt van... tehát valami mást kellett ott látnod... és itt a második ok amiből ezt fel kellett volna ismerned: ha bal oldalt van egy vége jelző tábla, akkor jobb oldalt kell lenni egy kezdet tábla. ugyanis ezek párban vannak....csak egymásnak háttal....

7: Miután meg bekanyarodtattak, visszatolatni már nem lehetett, mert mögöttem jött egy hosszú kocsisor szép tempóval.:na akkor ezt is vegyük ketté:

8: Nem tolathattam vissza... Miért is? mi tiltja kresz szerint? neked kresz szerint kell vezetned ott, ergo ami nincs tiltva azt megteheted. Nem egyirányú az utca akkor bizony tolathatsz. Indexet visszateszed balra, hátramenetbe teszed az autót, (itt jön a második rész) elsőbbséget adsz a mögötted lévő autósoknak (ha valaki lemond akkor nem kell mindenkit megvárni) visszatolatsz, mondod a vizsgáztatónak, hogy lakott terület tábla van háttal neked, és mész tovább egyenesen.

9:Most komolyan, ha vezetek forgalmi vizsgán, és belefékeznek a k**aszott autóba hirtelen a semmiből:na most a fék az egy dolog, de a kormány megfogása egy látványos dolog... Abszolúte bukás. Teljesen mindegy hogy miért, de ha hozzáér, korrigál bármit is, megbuktál. Mindig ezt csinálja... Akkor ebből következik hogy senki nem ment át nálla.

10:már az pánikot kelt, mert nem tudtam, hogy most mi az isten van: Ha egyedül vezetnél, szted mennyire jó ha pánikba esel? ott törted össze akkor az autót. A pánikoló ember kapkod és nem gondolkozik, egy sofőr akár egy kezdő is, legyen higgadt és nyugodt...

11:minek kell belefékezni, és elhúzni a kormányt?:én azon gondolkoztam, hogy balra nem húz az oktató kormányt....balra tól, jobra pedig húzza a kormányt.... akkor most balra mentetek, vagy jobbra.... balra tolta a kormányt, vagy jobbra húzta? (ez is fizika)

12:Azt akarta, hogy menjünk be egy helyre, ahol lehet manőverezgetni: illetve azt mondtad hogy itt forduljon balra: az oktató nem mond ilyent még órán se nagyon, de a vizsgán se!!! A következő lehetőségnél BALRA, A következő lehetőségnél jobbra ha körforgalomnál nem mond semmit, akkor az olyan mintha azt mondaná menjen egyenesen. Szakszavakat használ....

13: már jött az IT BALRA, ITT BALRA, közben fékezett, és elnyomta a kormánytEzt nem csinálhatja ha meg.... és nem is csinált ilyent. Ebben az esetben nem vagy hajlandó elfogadni a vizsga eredményét, és fellebbezel, illetve ott helyben kiszálsz, vissza se mész a telephelyre... nem fogadod el... érted... ja és oktatót váltasz...

14:nincs olyan, hogy egy tanulót ne lehessen megbuktatni ez így van... vagy egy szemetet fogsz ki aki behúz a csőbe, és ha ügyes vagy kijátszod, vagy egy korrektet aki nem szól bele.... ennyi...

15:alig fogtam fel, hogy ott egy utca van a fák takarása miatt,:átlagba az utca felszíne alacsonyabban van mint a fa lombja. Ha ez nem igaz akkor ott egy híd van... Ha nem látod azt utcát akkor a padka vezetéséből látnod kellett volna hogy ott valami van. utca, parkoló kijáró stb... hogy nincs ott padka akkor az egy picit feltűnő (legrosszabb esetben egy kapukijáró)

16:Hát nem azért buktattak meg, mert nem tudok vezetni, hanem azért buktattak meg, mert bevezettek egy olyan utcába, ami lakó-pihenő övezet, de a tábla nem jelezte azt az én sávomnak.

A1:De effektíven de. mert nem mentél volna oda be. Illetve valahol olvastam de nem találom hirtelen hogy indexeltél is. na most ezzel 2 probléma van:

A1: ha nem akarsz balra kanyarodni minek indexelsz? mert az index egy szándékot jelez gépjármű inyányváltoztatásnál. (sávváltás, kanyarodás, stb)

A2:rántanak a kormányodon és te nem ellen tartasz, hanem indexelsz... fura, ha valaki belenyúl vagy megijed annyira hogy nem csinál semmit, vagy megfogja és ellentart.

A3: Hirtelen belekapnak, és neked indexelni van időd... vagy nagyon gyors vagy, vagy nagyon szabálykövető.

2. része nem jelezte a sávomnak: Mit? ez a tábla nem sávnak szól... nem is a jobról érkezőnek, az oda behajtóknak. nincs előjelző táblája bizonyos sávokra.... az utca elején kint van és kész... nem sávra szól.

17:Amikor megyek 40-el, egy idegen területen, ahol a lombos fák futnak az út szélén, és autók parkolnak mindenhol, majd egy hirtelen utasításra, ami egy "jópofa" segítő fékezéshez társult, mert ugye ezt megteheti az oktató, mondta, hogyha kell, segíteni fog.:

A1: A vizsga vizsga útvonalon történik, amin már voltál, tehát ha nem azon mentél ott valami volt (forgalom, baleset, lezárás, vagy elrontottál már egy kanyart stb) Alap esetben járnod kellett volna ott, nem lenne szabad ismeretlen tájon lenned

A2 Itt már úgy kell vezetned, mintha egyedül lennél. Akkor ha egyedül vagy 20 al tötymörögsz (mondok valamit) 60 óra után, és keresed a táblákat.... már tudnod kéne hol található tábla, jelzőlámpa, mikor mit kell keresned.... 40 nél is mennie kell...

A3:Hirtelen utasítás: fogod és index nélkül mész egyenesen, majd mondod: Nem tudtál volna biztonságosan befordulni, majd a következő lehetőségnél fordulok balra. Ennyi

A4: Hirtelen mondja, és semennyi időd nem volt, de az oktatónak volt ideje belenyúlni...rendben oké....

21:Most őszintén, például arra miért van szükség, hogy a pirosnál állva rajta van a lába a féken? csúsztatott kuplungal indulsz... ha pis sárgánál bemozdulsz, bukta.... ha nem nyomja a féket akkor buksz (csusztatott kuplungnál már van fogás pont)

összegezve sztem ideges voltál, mondta hogy menj balra, hirtelen 40 nél fordultál, (itt az autó megindult volna kifele) ez balesett veszél (te mondtad hogy 40 el mentél) ezért az oktató fékezett és kormányzott.... A történeted több sebből vérzik, hogy itt bizony más is volt... Vizsgalapra mi lett ráírva? hány hibapontod volt? mennyi időt vezettél?hány órával mentél el vizsgázni? Hanyadik vizsgád volt?....

A suli: Ha nem szerzel gyakorlati helyet, és nem fogadod el az iskolait, akkor hogy lett volna meg a gyakorlatod? két szép szemedért és a helyes pofidért??

És ez egy korrekt válasz le pontozhatod.... ha szeretnéd...

2021. aug. 9. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!