Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor tiltják már be a ledes...

Mikor tiltják már be a ledes fényszórókat?

Figyelt kérdés

Kiolvad az ember szeme tőle.

Elhiszem, hogy az autósoknak ez nagyon jó, de másoknak meg nem. Nem olyan nagyon nehéz manuálisan átkapcsolgatni a gyengébb fényre.

2019. febr. 12. 17:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/89 anonim ***** válasza:
83%

Nem olvastam el az összes hozzászólást. A kérdés is már provokatív.

Attól, hogy lehet vásárolni akármilyen foglalatba szerelt bármilyen LED-et, az nem jogosít fel senkit arra, hogy az autójába (akármijébe) beszerelje, és azt a forgalomba használja. Kivéve amit jóváhagytak (és itt nem a replikákra gondolok).

Találkoztam már több TUCAT kínai vacakkal, én is rendeltem belőle majd tovább értékesítettem. Miért? Mert van rá kereslet.

Jogilag vehetem-adhatom, az más kérdés, hogy nem lehet használni ezeket a szemeteket.

2021. nov. 26. 17:19
 72/89 anonim ***** válasza:
Nem kell betiltani, az autósoknak kéne megtanulni, hogy a nappali menetjelző nem azonos a tompítottal. Én motoros vagyok, minden előnyével-hátrányával, tudom, hogy a láthatóságom az életemet mentheti meg, tudom, hogy a tompítottam nem olyan, mint az autóé, nincs éjszaka 90-es tempó. De elítélem azokat a motorosokat is, akik karácsonyfát csinálnak a gépből "láthatóság" címszóval. Bunkók. (Mondjuk ezek többsége Harley-s, az meg nem is motor, de akkor is...)
2022. nov. 17. 01:35
 73/89 anonim ***** válasza:

#72 kevered a szezont a fazonnal. A kérdező a LED fényszóróra gondolt, nem a nappali menetfényre.

Egyébként a jelenleg hatályos jogszabályok szerint ha menetfénnyel van szerelve az autó, akkor csak rossz látási viszonyok között kell tompítottat kapcsolni (Köd, eső, sötétség, stb). Tehát nappal, mikor nincs semmi extra időjárási körülmény, akkor lakott településen kívül is elgendő a menetfény.

2022. nov. 17. 10:35
 74/89 anonim ***** válasza:
#73 Pont ezt mondtam. De amikor köd van, vagy eső, vagy sötétség, akkor nem megfelelő és vakít is a nappali menetfény. Nem keverem a szezont a fazonnal, hanem idegesít a sok idióta, aki éjjel-nappal hóban-sárban b*szik tompítottra váltani.
2022. nov. 17. 11:49
 75/89 anonim ***** válasza:

Ha téged vakít a menetfény, akkor gond van a szemeddel.

De a kérdező még mindig a normál LED fényszóróról beszélt, nem menetfényről.

2022. nov. 17. 12:00
 76/89 anonim ***** válasza:
#75 Én meg azt mondom, hogy éjszaka a menetfény vakít. Te is mondtad, hogy köd, eső, sötétség esetén tompítottat kell kapcsolni. Most akkor mi bajod van azzal, hogy ebben egyetértünk?
2022. nov. 17. 12:51
 77/89 anonim ***** válasza:
100%

Én a jogszabályt mondtam. Engem nem vakít. Anyázok egyet, mert a hülye nem tudja használni a saját autójában a világítást, de egyáltalán nem vakít.

Egyébként már egy pár éve egyre több autóban van automata világításkapcsolás, ami automatikusan kapcsolja a tompítottat, ha egy szint alá csökken a fény. A jobbakban még azt is lehet állítani, hogy mennyire legyen érzékeny.

2022. nov. 17. 13:00
 78/89 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudni mikor tiltják be, de az ENSZ rajta van az ügyön:

[link]

2022. nov. 17. 20:41
 79/89 anonim ***** válasza:

Brit közlekedési minisztérium, az nem az ENSZ. Négy és fél éves cikk. Nem aktuális.

Ezzel szemben a tények: Az Osram egyes H4 csereszabatos LED fényforrásait már engedélyezték pár EU-s országban. Nem mindenbe, hanem márkánként, típusonként lebontva, hogy miben szabályos, és miben nem lehet használni közúton. (A forrást most láttam egy facebookos márkacsoportban):

[link]

A lap alján ott a link az engedélyezett autótípusokról is.

2022. nov. 17. 22:21
 80/89 anonim ***** válasza:
0%
Remélem az emelt fényű halogénekkel együtt hamarosan! Full gáz, hogy még jó beallítások mellett is (bocs matrix led stb tulajok), de retinaágető a dolog!
2023. jan. 10. 21:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!