Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor tiltják már be a ledes...

Mikor tiltják már be a ledes fényszórókat?

Figyelt kérdés

Kiolvad az ember szeme tőle.

Elhiszem, hogy az autósoknak ez nagyon jó, de másoknak meg nem. Nem olyan nagyon nehéz manuálisan átkapcsolgatni a gyengébb fényre.

2019. febr. 12. 17:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/89 anonim ***** válasza:
0%
mint ahogyan leírtam, engem is van, amelyik zavar, de nem annyira, hogy egyből "tilcsukbe", hanem max nem nézek bele...mint ahogyan az a 8-9 ember is meg tudja oldani, és ez nem a ledesre jellemző, mert épp elég szarul beállított fényszórós autó közlekedik...arra már ki se térjünk, hogy egy jól beállított fényszóró milyen szar nedves úton...most akkor nedves úton mindenki kapcsolja le, mert nem lát tőle a szembejövő?
2020. dec. 29. 18:19
 42/89 anonim ***** válasza:
16%
Ezzel a kiemeléssel csak lejáratod magad.
2021. jan. 6. 19:59
 43/89 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem inkább az a kérdés, hogy akik engedélyezték, azok értettek-e hozzá. Szerintem igen.
2021. jan. 7. 08:09
 44/89 anonim ***** válasza:
60%
Jogos kérdés rohadt zavaró mind.
2021. márc. 15. 21:12
 45/89 anonim ***** válasza:
83%
Éppen most kezdenek inkább elterjedni. Már a kisautókban is szinte alapfelszereltség lesz a ledes fényszóró.
2021. márc. 16. 11:16
 46/89 Morzsi007 ***** válasza:
77%
Sok új autón a nappali fény, ha jön szembe, kiégeti a a szemem. Ez gyári led és nem nyúltak hozzá. Főleg kisebb nagyobb SUV-on zavaró.
2021. márc. 16. 11:44
 47/89 anonim ***** válasza:
62%
Nem tudom miért kell lehhurogni a kérdezőt teljesen érthető kérdés. Ha kamionnal/terpjáróval közlekedsz nyilván nem fog úgy zavarni, mint aki egy sima személyautóval közlekedik. Eszméletlen zavaró, ráadásul rohadt drága a cseréje is ha kiég.
2021. márc. 16. 13:13
 48/89 A kérdező kommentje:

47. Köszönöm, hogy megértesz. A többiek meg se próbálnak megérteni. Az első válaszoló később is hozzászólt, és teljesen mellébeszélt. Meg ilyen hülyeségeket írnak, hogy betiltanám a Napot is, mert az is nagyon világít. Meg hogy ha rajtam múlna, ma is lóval járnának az emberek. A mellébeszélés nagyon megy, érv nem volt semmi.

Meg ilyet írt valaki, hogy a led az olyan jól bevilágítja messzire az utat, hogy annyira az kell. Már miért kéne? Lassabban mész, és akkor nem baj, ha nem látsz elég messze.

Mintha mindennél fontosabb lenne, hogy a lehető legkényelmesebben lehessen autóval közlekedni.

Ja, amúgy Nap ellen kitaláltak napszemüveget, akkor majd az autók ellen is külön szemüveg kell, csak hogy ők minél kényelmesebben tudjanak közlekedni és minél messzebb lássanak, mert nekik a legjobb kell, hogy legyen, és semmi más nem számít? Nevetséges.

És állítólag én járattam le magam a kérdéssel és a kiemelésével. És engem kéne kitiltani az oldalról. Ja, biztos, csak mert vannak érveim, mások meg csak a Nappal tudnak jönni max.

2021. márc. 16. 22:30
 49/89 A kérdező kommentje:
Valaki írta, hogy hülyeség, amit mondtam, hogy a visszapillantó tükörben is vakít a ledes lámpa, és hogy nem értek hozzá. Ültem már ismerősöm autójában és ő is mondta, hogy őt zavarja. Tehát ennyire nem értek hozzá. Még valami "ellenérv"?
2021. márc. 16. 22:34
 50/89 anonim ***** válasza:
48%

Hát kérdező én mint autós is egyetértek veled.Egész egyszerűen nem fényszóróba való, max utastérbe.

Nyilván van sok olyan autós aki beletuszmákolja a nem belevaló ledes/halogén meg isten tudja mit és vakít,ez érthető és gáz is, a rendőröknek szerintem őket kéne inkább rektálisan zaklatni az út melletti trafikos kurválkodás helyett. De a legnagyobb gond az hogy bizony olyan ledes cucc nincs még gyáriba se ami tényleg jó lenne, vagy vakítja a szembejövőt,vagy nem látsz vele, vagy csak egész egyszerűen ha becarik (márpedig amit használsz az előbb utóbb befog) olyan drága a csere hogy nyugodtan leadhatod a bontóba a kocsit miatta mert GTK... Ezenfelül a legtöbb led nem tud olyan spektrumban világítani ami nem bántja az ember szemét.

Mellesleg itt írta valaki hogy neki "csak" 10-ből 2x villognak, hát jah de tudod miért nem villognak többen? Mert az emberek már megszokták a vakítós szarokat, vagyis pontosabban letojják hogy 90-nél mondjuk 5-6 másodpercig kb semmit se látnak, ez nem ciki,csak majd ha mondjuk valaki elcsap téged vagy a gyerekeidet, vagy legalábbis valakidet,csak azért mert elvakították és nem látta hogy ott van pl az útszélén, akkor gondolkozz el ezen.

2021. márc. 16. 23:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!