Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor tiltják már be a ledes...

Mikor tiltják már be a ledes fényszórókat?

Figyelt kérdés

Kiolvad az ember szeme tőle.

Elhiszem, hogy az autósoknak ez nagyon jó, de másoknak meg nem. Nem olyan nagyon nehéz manuálisan átkapcsolgatni a gyengébb fényre.

2019. febr. 12. 17:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/89 anonim ***** válasza:
55%

Atyavilág, komolyan mondom fáj olvasni ezt a sok picsogó embert.

#46: VAKÍT? A NAPPALI MENETFÉNY? Hát ne szórakozzatok már :'D

A nappali menetfény az annyira minimálisat világít (ha led, ha nem led) hogy szinte nulla. Az arra elég, hogy lásd az autót, aki jön szembe.

Könyörgöm, ne akarjatok már megvakulni minden lámpától. Fáj olvasni titeket, ahogy itt sírtok.

Elég sokat közlekedek. Érdekes, engem nagyon kevés autó vakít. Pedig nem terepjáróban ülök. Lehet nem velem van a hiba, nem?

Ne akarjatok már meghalni légyszi.

Egyszer már leírtam. Nem fogom mégegyszer. Gondolom fingotok nincs, hogy működnek ezek a ledmátrix lámpák. Csak fossátok ide a hülyeséget, hogy úúúú csipás lesz a kiskutya a hátsó ülésen, annyira vakít.

Ha REFLEKTORRAL JÖNNEK SZEMBE. Ami lássuk be, előfordul, mert a szembejövő hülye és nem kapcsolja le. Az vakít. De még az is olyan, hogy abszolút kibírható. Attól se kell szörnyet halni. Félre kell nézni ameddig elhalad. De legalábbis nem telibe bele a fényszóróba.

Ha én kibírok egy-egy szembejövő reflektort, akkor ti se akarjatok már elhalálozni egy tök jól működő ledmátrix fényszórótól, meg egy pcsafüst nappali menetfénytől. Mint az óvodások komolyan :D.

2021. márc. 17. 09:02
 52/89 anonim ***** válasza:
0%

51: Milyen autó az a nem terepjáró? Mert nekem az Octaviában 10-ből 2-3 LED-es autó biztos kisüti a szemem. Attól, hogy téged nem vakít, amint látod, sok embert pedig igen. Nem picsogásról van szó, ez egy probléma, ami sok embert érint. Örülj neki, hogy téged nem!

Teljesen mindegy, hogy működik egy lámpa, ha vakít. Mivel ezek az autók általában automatán kapcsolják a távolsági fényt, ezt ki is lehet zárni. Egyszerűen sok köztük a szar konstrukció, és nincs rendesen leszabályozva. Mögöttem jönnek, és bevilágítják az utasterem, akkora szórásuk van felfelé. A tükörből pedig természetesen a szemem is nagyon zavarja. Ahogy látom, legszarabbak a német prémiumok. A legrosszabb egy G merci volt, amivel eddig találkoztam.

A nappali menetfény fénye pont azért erős, hogy nappal is látszódjon. Egy tompított fényszóró kevésbé látszik. Bár azzal nekem sem szokott bajom lenni, de el tudom hinni, hogy ha szürkületben felkapcsolva hagyja valaki, akkor zavaró.

2021. márc. 17. 09:20
 53/89 Morzsi007 ***** válasza:
0%
51-es a nyávogást befejezhetnéd, szerencsétlen. A ledes nappali menetfény engem jobban zavar, mint a Led mátrix. Elhiszem, hogy erős napsütésben is kell látszódnia, de pár autón igen csak sz@rul sikerült, főleg ami magasabban az eleje igy a lámpák is feljebb vannak. Fogalmad sincs miről beszélsz. Rajtad kívűl még sokan autózunk, el hiheted. Én nem mondtam, hogy tiltsák be, csak annyit, hogy rohadt zavaró tud lenni, főleg, hogy új autó.
2021. márc. 17. 09:30
 54/89 anonim ***** válasza:
0%
Látom, már elég sok embernek van ledes fényszórója, akkor szokott ilyen nagy felháborodást kelteni az egyértelműen selejtes "termék". De ettől még zavaró és fos, ennyi! Aki meg dícséri, mert neki az van leültetném a kicsit se zavaró ledes fényszórója elé fél órára, hogy végiggondolhassa mi a jó és mi nem. :D
2021. márc. 17. 09:58
 55/89 anonim ***** válasza:
65%
Első osztályú éttermet csak első osztályú vendégeknek lehet csinálni. Látszik a sok földhözragadt hisztiző rinyálásán. Valaki már írta pár oldallal korábban, hogy idő kérdése, és lesz csereszabatos LED a halogén izzók helyére is. Aztán lesz olyan, hogy nem lehet majd wolframszál hevítésén alapuló fényforrást kapni, csak LED-et. Még jó, hogy a hulladék, semmire se jó hagyományos izzóktól lesz, aki majd megszabadítja a kereskedőket: az itt hisztiző idióták úgy fogják tizesével venni a régi izzókat, mint a nyuggerek a hagyományos 100-as, 75-ös izzót, amikor az EU bejelentette, hogy vége, tilos forgalmazni.
2021. márc. 17. 10:24
 56/89 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem már korábban leírtam (nem keresem vissza): igen, ledes fényszóróm van. Előtte xenon volt. A xenont jobban szerettem, kellemesebb volt a fénye a szemnek hosszú távon.

Viszont, soha senki nem villogott még szembe se a xenon, se a ledes fényszóróm miatt. A led-mátrixos kitakarás néha valóban kicsit lassan reagál és van, hogy nem "látja" autópályán a szalagkorláttól a másik oldalon érkező kamiont. Ezért szinte soha nem használom automata módban, hanem kézzel kapcsolgatok. Nem esik nehezemre.

Ellenben, sok kínai, off-road 100W-os halogén izzós rosszul beállított, vagy a kézi szintszabályzót teljesen feltekerve, mert sz..ik a másikra, vagy utólagos xenon, led fényszórótól már folyt ki a szemem. Az utcánkban is van egy F Astrás hülyegyerek, nagyon erős vakító fehér fényű lámpákkal. Kizárt, hogy ez gyári vagy jóváhagyott megoldás lenne.

A lényeg, lehet akárhogy csűrni csavarni a szót: nem a fény előállításának technikájával van a baj, hanem a sok rosszul beállított vagy utólagosan mókolt fényszórókkal. Függetlenül attól, hogy milyen fényforrás van bennük.

Megfordítva amit az 54-es írt: aki legjobban háborog a ledes fényszórók ellen, feltételezem valami őskövület halogén lámpája van. Így nincs is konkrét tapasztalata, összehasonlítási alapja, de akkor is csak nyomja, hogy a led az fos, vakít, semmire nem jó és ingyen se kéne neki. Két dolog van ami határtalan... az egyik pont ez.

2021. márc. 17. 10:31
 57/89 anonim ***** válasza:
77%
Hagyjuk már ezeket a wolfram izzós és hasonló hülye érveket. Nem az a baj, hogy fejlett, hanem nem megfelelően kivitelezett a fényszóró, rossz a vetítési képe, és/vagy túl magasra van beépítve. Nem utólagos LED-ekről van szó, hanem új autókról beszélek, és azoknak is csak egy része, mondjuk saccra 20%-a, ami zavaró, de az simán van olyan rossz, mintha pofán refiznének. Vagy nem elég szigorú a szabvány, vagy egyes gyártók ezt is kijátsszák valahogy, mint ahogy volt erre példa a környezetvédelmi előírások esetén is.
2021. márc. 17. 11:03
 58/89 Morzsi007 ***** válasza:
72%
Utolsóval egyetértek.
2021. márc. 17. 11:26
 59/89 anonim ***** válasza:

Nyugodt lehetsz benne, hogy ami veszélyes, illetve annak van megítélve, az nem kerülHET forgalomba.

Persze, a környezetvédelmi előírásokat kijátszod. Milyen következménye van a pénzen kívül? Semmi. Senki nem hal bele. Ordasnagy büntetés + visszahívás, egykét ember börtön / felfüggesztett. Ennyi. Rengeteg rengeteg pénz (Euro milliárdok). Azon kívül semmi.

De egy világítás? Ami már emberi életet is veszélyeztethet ha nem megfelelő? Balesetvfeszélyes? Vakít, túl gyenge, nem oda világít ahova kellene... Ne gondold, hogy az autógyárak bármit megtehetnek. Ilyennel senki nem fog játszani, és szándékosan veszélyes dolgot beépíteni autókba... Meg szórakozni... Hogy csakazért is...

Autóiparban dolgozom. Fingotok nincs milyen szigorú előírások vannak a biztonságra való tekintettel :D. Ne gondoljátok hogy bármi bárhol forgalomba kerülhet... Valaki megálmod egy fényszórót ami visz mint a barom, aztán "had menjen jó az úgy". Nem így működik.

Még mindig az az álláspontom, hogy mocskos mód túllihegitek ezt az egészet. Elolvastam ezt a kérdést, 2 napja azt nézem, ki vakít az utakon. Szerintem szembe jött ezer autó, egytől sem akart kifolyni a szemem, marha érdekes :D. Pedig vezettem reggel, délután, és sötétedés után is.

Hidd el nekem, ami tényleg vakít (TÉNYLEG, NEM SZERINTETEK, HANEM MINDENKI SZERINT) az nem kerülhet fogalomba. Nem hülyék az autógyártók. Jelenleg van egy szabály / szabvány / szabályozás. Fényerősségre, távolságra, tökömtudja. Az meg lett határozva valami alapján. Nem, nem hasraütés szerűen. Ha azt tudja a fényszóró, akkor jó.

Hagyjátok már ezt a baromságot. A leg röhelyesebb az, hogy a nappali menetfény vakít... Komolyan elmúlt 2 napban szembejött vagy 100 autó nappali menetfénnyel. Pcsafüst a fényereje mindegyiknek. Pedig aztán volt közte marha ledes X5 meg anyámkínja. Csak röhögtem rajtatok.

Vezessetek napszemüvegben.

Ez semmi más, csak rinyálás.

De kitalálom. Akik itt hisztiznek, egyikőtöknek sem ledmátrixos fényszórója van :D.

Furcsa is lenne, ha olyan írna, akinek az van, és azt mondaná hogy igen.... tényleg szar.

2021. márc. 18. 08:15
 60/89 Morzsi007 ***** válasza:
49%
Tegnap mentem haza, az út szélén állt egy Vitara talán, az úton szembe jött egy autó. Elgondolkodtam azon, hogy lefotózom mekkora a különbség, a Vitara miatt alig láttam, ezt most komolyan mondom. A másik autó lámpája nem zavart. Ez nappal volt. Lehet itt pattogni, hogy a ledes technológia milyen jó, az izzó szálas meg már régi f0s, de az eredmény az egy kalap sz@r. Nem leddel van bajom, hanem a világítás beállításával. Vannak normális új autók, amik nem zavarnak, de sajnos ilyenek is.
2021. márc. 18. 08:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!