Mikor tiltják már be a ledes fényszórókat?
Kiolvad az ember szeme tőle.
Elhiszem, hogy az autósoknak ez nagyon jó, de másoknak meg nem. Nem olyan nagyon nehéz manuálisan átkapcsolgatni a gyengébb fényre.
Teljesen osztom a kérdező véleményét. Nem minden típus esetén van így, de nagyon sok zsír új autó gyári LED lámpája iszonyatosan vakít. Valóban főleg a SUV-ok, ahol magasabbra kerülnek. Engem xenonos, halogénes SUV nem szokott vakítani. A LED fénye sokkal irányítottabb, koncentráltabb, emiatt sokkal jobban vakít. Én is visszahívatnám ezeket az autókat. Szigorúbban be kéne ezeket szabályozni.
Egy LED lámpás tapasztalatom volt egy Seat Leon csereautóval, és konkrétan szarabbul láttam vele, mint a saját Xenon lámpás Skodámmal, ami 10 évvel öregebb. Közelre jól láttam, de a bevilágított résznek volt egy éles határa, amin túl semmit nem láttam, és ez a határ viszonylag közel volt.
Ha rajtatok múlna, ma ism lóval járnánk. Vagy mint a XX. század elején, futnia kéne a maximum 10 km/h sebességgel közlekedő autó előtt egy figyelmeztető zászlót vivő embernek, azt kiabálva, hogy "vigyázat, automobil!".
Hamarosan látni fogjátok, hogy minden izzószálsa fényforrásra meglesz az engedéllyel rendelkező kiváltó típus, és utána már csak idő kérdése, hogy nem is lehet majd mást kapni.
A 6 voltos Trabi épp hogy pislákoló fényei, azok valók nektek, idióták!
#30,31: Igen, mert szerintetek nekem a pontozás a mindenem :D.
Itt gyakorikérdéseken semmit nem ér a pontozás. Ha nem azt írod, amit látni akarnak, akkor megy a lepontozás. Most ha én adok neked 100%-ot, jön egy random ember aki nem ért veled egyet, rányomja a nullát. Akkor? 50%-on vagy. És? Mit jelent. Semmit.
Gondolom ugyan ez van az én válaszommal is. adott rá tököm tudja 4 ember 100%-ot, meg 2 lepontozta. És?
De hogy nem fogok azért ismerősnek szólni, meg beregisztráltatni ide, hogy engem felpontozzon, abban biztos lehetsz. Ha annyira érdekelne, tartanék 5 felhasználót, amivel magamat pontozkatom. De nem érdekel. Néha felnézek, hogy röhögjek egy jót, meg szörnyülködjek az emberi hülyeségen, aztán ennyi :D.
A 26-osban leírt véleményem továbbra is változatlan. Legyen azért valami más, mert téged zavar, 99 másik embert meg nem. Legyen minden úgy ahogy te akarod, neked legyen jó, kényelmes, nem zavaró, aztán kész. A többi ember le van szarva.
igen, ez egyértelműen hiszti, semmi több...gondolom a Napot is így szidja, amikor séta közbe pont úgy süt, hogy egyenesen a szemedbe...tiltsuk be azt is?
egy jó ledes fényszóró szerintem csak annyira vakíthat, mint bármelyik másik fényforrás...én is tapasztaltam már olyat, ami elég gáz, pl. a suzuki vitara-k fényszórói tudnak élesen vakítani...mégsem kezdek el veszettül villogni rá, hátha menet közben kiszáll és majd leragasztja a fényszórót mert mást nem tud neki csinálni...
nekem úgy 10-ből 2-en szoktak villogni, gondolom ezek azok, akik telibe belenéznek, aztán meglepődnek, hogy jajj de vakít...gondolom a másik 8-9 ember meg vak, és őket nem zavarja...ki érti ezt, ugye...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!