Mikor tiltják már be a ledes fényszórókat?
Kiolvad az ember szeme tőle.
Elhiszem, hogy az autósoknak ez nagyon jó, de másoknak meg nem. Nem olyan nagyon nehéz manuálisan átkapcsolgatni a gyengébb fényre.
A rosszul beállítottt vagy aki cserél benne égőt és rosszul pattintja a helyére , azok vakítanak.
De akkor bármelyik kisüti a szembe jövő szemét.
Fel lehetne tenni úgy is a kérdést, hogy mikor fogják már betiltani a halogén fényszórót, kb minden 2. autó a fa tetjét világítja.
"A rosszul beállítottt vagy aki cserél benne égőt és rosszul pattintja a helyére , azok vakítanak."
Ledet cserélni, otthon? végülis olyan 50-300led dióda van egy led fényszóróban, azt biztos otthon cserélgeti az ember.
Osztom a kérdező problémáját.
Autópályán a hátulró közelítő ledes SUV-ok engem mind vakítanak. Gondolom azért, mert ők magasak én meg alacsonyabban ülök. Sajnos míg, meg nem előznek, addig nincs mit tenni.
Autópályán a szemben közlekedő "okos" automata led mátrixos autók némelyike pedig hibásan detektálja a szembeforgalmat (a szalagkorlát/elválasztó miatt) így sokszor gyakorlatilag távfénnyel mennek.
Nekem tök mindegy, hogy nevezik vagy mi a műszaki háttere. Oldják meg. Nem tudom, ki volt az az agyhalott, aki eleve kitalálta, hogy ilyen vackokat dobjanak piacra.
De ha rájönnek végre nagy nehezen, hogyan kell beállítani, nekem az is jó, de ezzel kellett volna kezdeni, mielőtt elkezdik az utcákon használni. 2019-et írunk, már kellene ott tartania a technikának, hogy egy új cikket normálisan letesztelnek, mielőtt engedélyezik.
Gyalogosként nem szoktam belenézni semmibe. Egyszerűen megyek a járdán és szembe jön egy ilyen vacak, majd megvakulok. Nyilván nem az autókat nézem, hanem magam elé.
Az első válaszoló tehet egy szívességet. Egyrészt nem a fogyasztásról, nem a technikai vívmányról, de még csak nem is az üzemóráról szólt a kérdésem, esetleg próbáld meg újra elolvasni. Furcsa összefüggés lehet az emberi szem és az üzemóra és a fogyasztás között - magyarul semmilyen, de sikerült belemagyaráznod.
"Egyszerűen megyek a járdán és szembe jön egy ilyen vacak, majd megvakulok."
Tehát jó a vetítési képe, mert látod az út melletti gyalogosokat. Sima halogén is odavilágít csak azzal nem látod, hogy ott van. (főleg ha este kivilágítás nélkül feketében van valaki ott a zebránál)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!