Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor tiltják már be a ledes...

Mikor tiltják már be a ledes fényszórókat?

Figyelt kérdés

Kiolvad az ember szeme tőle.

Elhiszem, hogy az autósoknak ez nagyon jó, de másoknak meg nem. Nem olyan nagyon nehéz manuálisan átkapcsolgatni a gyengébb fényre.

2019. febr. 12. 17:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/89 anonim ***** válasza:
66%
Nem tudom te hogy vagy vele de én inkább "vak" leszek néhány másodpercre (utána már úgyis látok megint normálisan) mint hogy vaksi kis elemlámpával megy a pasi és nem vesz észre és elgázol.
2019. aug. 28. 11:09
 12/89 anonim ***** válasza:
34%
Július 32-én tíltják be!
2020. júl. 22. 08:22
 13/89 anonim ***** válasza:
80%

Jól leírták előttem. Az autópályás dolog is tök true. Ha szembe jönnek a "vetítgetős" hiperokos ultra led mátrix tököm fényszórós kocsik, a szalagkorlát miatt tényleg nem vesznek észre, és vakítanak.

Egyébként meg működnek.

Az való igaz, ha szembejön egy ilyen, meg tudom mondani azt a pontot, hogy mikor "takar" ki. Mert csak bizonyos távolságból kezdenek el úgy világítani, mintha jönnének szembe.

És kérdező: Ne keverd össze ezeket az egyébként műszakilag jól működő lámpákat az ilyen kókányolt mókányolt utólagos Xenonokkal, meg 8000 kelvines Halogénekkel amik Xenonnak meg lednek akarnak tűnni. És tényleg nagyon sok autó a holdat világítja akár azért mert rosszul van beállítva maga a fényszóró, vagy esetleg törve volt, aztán csálé.

Az igaz, hogy ezek a ledes mátrixos témák valahol a szabályok / szabványok által megengedett maximum közelébe világítanak. De még megfelelnek azoknak. Viszont a közúton 10 ből 1 autón látom, hogy olyan kék a halogén izzója (mert látom, hogy nem xenon, mert nem is gyártottak xenonnal pl 1995-ös bontószökevényt) ami szinte biztos, hogy nem szabályos a fényereje miatt. Ha ez társul még egy rossz magasságbeállítással, kész a vakulás.

2020. júl. 22. 09:30
 14/89 anonim ***** válasza:
83%
Amitől kiolvad a szemed az nem gyári LED-es fényszóró, hanem a prolik a halogén fényszóróba tesznek LED-es izzót, megjegyzem szabálytalanul. A gyári LED-fényszóró nem vakít.
2020. júl. 22. 11:29
 15/89 anonim ***** válasza:
91%

#6. Amiről írsz azt én is tapasztalom. Kilóméterekkel mögöttem jövő böszme nagy, rendszerint külföldi rendszámos SUV-októl kifolyik a szemem, pedig a belső tükröm automata sötétedős, de még a külsőkből is vakít.

Viszont nekem még soha nem villogtak, pedig led-mátrixos autóm van. Nem SUV, hanem normál hagyományos 5 ajtós autó.

"...így sokszor gyakorlatilag távfénnyel mennek." A led mátrixnak pont ez a lényege, hogy állandóan távfénnyel mehetsz. Mert a szembe jövő, vagy előtted haladó autó sziluettjét dinamikusan kitakarja. Nálam elég jól működik ez a funkció. Vicces, mikor az előttem haladó autónak két oldalról én világítom meg az utat, de mégsem vakítom el.

2020. júl. 22. 16:00
 16/89 anonim ***** válasza:
83%
Soha. Mint ahogy a halogént sem tiltják be mert gyenge. Meg kell szokni. De nem a gyári ledes rendszerekkel van a baj, hanem a halogén helyére betett gagyi xenonokkal. Szerintem téged ezek vakítanak, nem a ledek. Na azok még a vezetőnek sem jók nemhogy a szembejövőnek.
2020. júl. 22. 17:29
 17/89 anonim ***** válasza:
83%
Hát akik itt most ellenzik, azért ha kipróbálnak es hozzajuk vagnanak egy matrix led fenyszoros kocsit nem ellenkeznenek. Tényleg nem gyengén világítanak, de az újabbak már ,,vetítenek”, így a kamerák irányításával a szembe jövő autókat nem világítják meg.
2020. júl. 22. 23:53
 18/89 anonim ***** válasza:
91%
Nem a Led vakít hanem a kókányolt, beállítatlan halogének és xenonok offroad ledes izzókkal. Azokat viszont már tényleg illene büntetni a rendőröknek.
2020. júl. 23. 00:14
 19/89 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mik vakítanak, mik nem. Csak annyit látok, hogy megyek pl. biciklivel vagy gyalog és kiolvad a szemem tőle. Mentálisan betegek, akik olyan szabályokat hoznak, hogy ez szabad. Ennyire nem tesztelik, és még utána sem érdekel senkit? Nem érzékenyebb a szemem a kelleténél jobban.
2020. júl. 24. 16:39
 20/89 anonim ***** válasza:
79%
#19 pont hogy olyan szabály van hogy offroad ledes izzókat tilos közúton használni, csak hát ezeket a szabályokat max műszakin ellenőrzik
2020. júl. 24. 22:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!