Mikor tiltják már be a ledes fényszórókat?
Kiolvad az ember szeme tőle.
Elhiszem, hogy az autósoknak ez nagyon jó, de másoknak meg nem. Nem olyan nagyon nehéz manuálisan átkapcsolgatni a gyengébb fényre.
Jól leírták előttem. Az autópályás dolog is tök true. Ha szembe jönnek a "vetítgetős" hiperokos ultra led mátrix tököm fényszórós kocsik, a szalagkorlát miatt tényleg nem vesznek észre, és vakítanak.
Egyébként meg működnek.
Az való igaz, ha szembejön egy ilyen, meg tudom mondani azt a pontot, hogy mikor "takar" ki. Mert csak bizonyos távolságból kezdenek el úgy világítani, mintha jönnének szembe.
És kérdező: Ne keverd össze ezeket az egyébként műszakilag jól működő lámpákat az ilyen kókányolt mókányolt utólagos Xenonokkal, meg 8000 kelvines Halogénekkel amik Xenonnak meg lednek akarnak tűnni. És tényleg nagyon sok autó a holdat világítja akár azért mert rosszul van beállítva maga a fényszóró, vagy esetleg törve volt, aztán csálé.
Az igaz, hogy ezek a ledes mátrixos témák valahol a szabályok / szabványok által megengedett maximum közelébe világítanak. De még megfelelnek azoknak. Viszont a közúton 10 ből 1 autón látom, hogy olyan kék a halogén izzója (mert látom, hogy nem xenon, mert nem is gyártottak xenonnal pl 1995-ös bontószökevényt) ami szinte biztos, hogy nem szabályos a fényereje miatt. Ha ez társul még egy rossz magasságbeállítással, kész a vakulás.
#6. Amiről írsz azt én is tapasztalom. Kilóméterekkel mögöttem jövő böszme nagy, rendszerint külföldi rendszámos SUV-októl kifolyik a szemem, pedig a belső tükröm automata sötétedős, de még a külsőkből is vakít.
Viszont nekem még soha nem villogtak, pedig led-mátrixos autóm van. Nem SUV, hanem normál hagyományos 5 ajtós autó.
"...így sokszor gyakorlatilag távfénnyel mennek." A led mátrixnak pont ez a lényege, hogy állandóan távfénnyel mehetsz. Mert a szembe jövő, vagy előtted haladó autó sziluettjét dinamikusan kitakarja. Nálam elég jól működik ez a funkció. Vicces, mikor az előttem haladó autónak két oldalról én világítom meg az utat, de mégsem vakítom el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!