Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az alábbi autók közül melyik...

Az alábbi autók közül melyik ajánlanátok és miért? Nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb autó/motor párosítás. Mindenképp gázolajosat szeretnék venni.

Figyelt kérdés

Ezek közül gondolkodom valamelyiken:

Vw Golf VI 1.6/2.0 CR TDI

Opel Insignia / Insignia Tourer 2.0 160LE

Vw Passat B7 Variant 2.0 CR TDI

Audi A3 1.6/2.0 CR TDI

Audi A4 Avant 2.0 CR TDI

Skoda Octavia / Octavia kombi 1.6/2.0 CR TDI

Melyiket ajánlanátok és miért? Családi autónak szeretnénk, max 4 fő használná az autót.

Esetleg más típust ajánlanátok?

2015. jan. 2. 01:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/214 anonim ***** válasza:

Nálam márkaszervizes állapotfelmérésnél a hátsó felfüggesztés törött spirálrugóját "nem vették észre".

Papírom van róla hogy átnézték és rendben találták, le van pecsételve, aláírva, a számlája is megvan.

Mikor vétel után pár héttel visszamentem reklamálni, az volt a válasz nagy flegmán, hogy "ja... biztos nem vette észre a kolléga". Ezzel el volt intézve.

Javítás 40.000Ft.

Lenyeltem, mert nem akartam a 40.000Ft miatt évekig pereskedni és bíróságra járni, az időm többet ér. De azóta a márkaszervizes állapotfelmérésekben se bíznék meg 100%-ig.

2015. jan. 5. 13:18
 22/214 A kérdező kommentje:

20-as: Az 1.6 CR TDI nem "kicsi" az Octavia kombiban? :O Egyébként Superb az már nem igazán fér bele, meg lehet hogy B7 variant sem. Amik szépek, jó állapotúak, elég drágák sajnos.

Ha 100%-ig nem lehet megbízni a márkaszervízben sem, akkor mégis hová vihetném az autót? :( Azért egy ilyen árkategóriájú autónál nem szeretnék pofára esni... Nem 1-2 hónapra ervezem a vételt, hanem 5-6 évre. Legalább.

2015. jan. 6. 02:49
 23/214 A kérdező kommentje:
Ja, még 1 kérdés: Mennyit eszik a kis 1.6-os? Vegyesbe ki lehet hozni 5-6 literből?
2015. jan. 6. 02:54
 24/214 anonim ***** válasza:

#20-as vagyok.

Sokan mondják, de nem kicsi bele. Megpakolva sem olyan rossz. De nem versenyezni kell vele, mert azért 105 pacival nem egy erőbajnok.

Úgy tudom hogy ezt a motort a Superbbe is beépítették, ha azt a bódét elcibálja, ezzel sincs gond.

Fogyasztásról nem merek nyilatkozni, mivel én elég "sportosan" vezetek a versenyzői múlt miatt, szóval nálam néha a 10-12-őt is bekajálja. De átlagos vezetésnél nálam olyan 6-7 liter között alakul.

Ha veszel akkor én a 2.0-t ajánlom, azt is vezettem és azért kényelmesebb motor, de nem sokkal erősebb. De ez is egy abszolút jó választás.

2015. jan. 6. 17:16
 25/214 A kérdező kommentje:
10-12? :D Aztarohadt... Azért az komoly :| :|
2015. jan. 6. 18:27
 26/214 anonim ***** válasza:

Elnézésedet kérem, rosszul írtam..

Ezt úgy értsd hogy padlógázas húzatás hideg motorral. Mert megkülönböztetővel is egy ugyanilyen 1.6 CR-rel szaladgálok.

A sajátom sportos tempó mellett eszik 8-9 litert, de ez meleg motornál és nem eszeveszett tempó valamint padlógázas indulások mellett értendő.

Ha hívnak, menni kell.

Mondjuk erre az alkalmazásra aláírom hogy kicsi a motor, de városban Ferrarival is mehetnék, nem lennék előbbre mint ezzel, szóval annyira nem gáz.

Csak ahol nagyon lehetne és nagyon is kéne menni, ott nem mindig akar 'nagyon menni', mert mégiscsak 105 paci cibálja.

Mondjuk a turbó az nagyon jó, olyan 1800 körül éled, és olyan mintha seggberúgnák a kocsit.

2015. jan. 6. 21:56
 27/214 A kérdező kommentje:
Tehát ha mondjuk közepes gázzal gyorsítok, akkor is megy azért szépen, és mondjuk ha fix 95-100nál berakom 5ösbe akkor azért kihozható ilyen 5-6 liter, nem?
2015. jan. 6. 22:29
 28/214 anonim ***** válasza:

Ha kitapasztalod, 6-6,5 liter simán.

De megkülönböztető jelzéssel nincs ilyen hogy spórolok meg stb., menni kell mint a barom. Nem egyszer keresztül az országon, ahol azért csúnya összeg van az üzemanyag-elszámolásban.

Ott simán megvannak a 10+ literek/100 km.

Én azért ránéznék a Superbre is a helyedben.

Nincsenek olyan horror árban, és mégis egy nagyobb kategória az Octaviánál, nagyautós kényelem, és annyi irigyed sem lesz mint egy Audira.

Valamint az Insignia lehet még a te -ti- autód, egy nagyon jól eltalált modell.

Családi autónak a Golf szerintem pici, meg az A3 is. :/

2015. jan. 6. 23:31
 29/214 A kérdező kommentje:
Áhh, szóval rendőrautó :D Értem :) Én azért annyira nem fogom hajtani. No meg most 1.2 benzines szörnyetegünk van, már megszoktam, hogy ráérek :D
2015. jan. 7. 01:22
 30/214 anonim ***** válasza:

Nem, nem rendőrautó. Vérszállító.

Szóval nem kis felelősség van rajtad, emberéletekért vagy felelős.

Nézd, nekem is volt alapmotoros fapad Berlingom, ami mindent csinált, csak nem ment. Szóval az előzés így fejben egy miatyánkkal kezdődött, aztán egy "Huhh, ezt megúsztam"-mal végződött.

Ahhoz képest a többi autóm és ez a Skoda egy versenyautó.:D

Én a 2.0 CR-t ajánlom. Nekem is azért lett ez az 1.6-os, mert sürgősen kellett egy új autó.

Beestem a kereskedésbe és összeállítottam egy kocsit. Mondták hogy oké, 2 hónap múlva ugyanitt, mert most azokat szerelik amiket nagyon visznek, szóval 1.4 TSI, stb. Na ááárcsi, max. 1 hónapig ér rá.

-Hát akkor a kedves vevő válasszon a raktáron levő autókból.

Volt raktáron négy 2 literes, de egyiknek a színe nem tetszett, a másiknak a felszereltsége volt fapad, stb.

Aztán ráakadtam erre, mondom ez kell. És így lett új autóm.:D

Jó nézelődést!

2015. jan. 7. 16:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.