Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az alábbi autók közül melyik...

Az alábbi autók közül melyik ajánlanátok és miért? Nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb autó/motor párosítás. Mindenképp gázolajosat szeretnék venni.

Figyelt kérdés

Ezek közül gondolkodom valamelyiken:

Vw Golf VI 1.6/2.0 CR TDI

Opel Insignia / Insignia Tourer 2.0 160LE

Vw Passat B7 Variant 2.0 CR TDI

Audi A3 1.6/2.0 CR TDI

Audi A4 Avant 2.0 CR TDI

Skoda Octavia / Octavia kombi 1.6/2.0 CR TDI

Melyiket ajánlanátok és miért? Családi autónak szeretnénk, max 4 fő használná az autót.

Esetleg más típust ajánlanátok?

2015. jan. 2. 01:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/214 anonim ***** válasza:
90%

Vételárbeli különbség csak újonnan van. Használt autók árában semmi különbség nincs az ugyan olyan benzines és dízel között.

Én valamivel 30e alatt megyek egy évben, de azt 90%-ban autópályán teszem, több száz km-es távok alatt.

Dízelem van (Opel). Semmilyen szempontból nem bántam meg, most is ilyet vennék.

2015. jan. 2. 17:06
 12/214 anonim ***** válasza:
Felettébb érdekes az előző állítás, hogy használtan már nincs különbség a dízel és a benzines autó árában. Na most ha százezrekkel fizetünk többet újonnan egy dízelért akkor azt a többletet úgy ahogy van elbukjuk?
2015. jan. 2. 17:47
 13/214 A kérdező kommentje:
Használtan 1-2 év alatt visszajön üzemanyagba a vételár különbsége, de amúgy nincs sok különbség pl Golf VI esetén, én úgy látom.
2015. jan. 2. 21:57
 14/214 anonim válasza:
Az attól függ mennyi pénzt szánsz rá! Ha nem túl öreg kocsit veszel akkor megéri a diesel ,de ha van benne 250000 (350000)km akkor várható a porlasztócsere, adagoló javítás stb ....szóval költséges lehet (vigyázat sokszor visszaállítják a km órát és nem venni észre) Ha sok pénzed Passat ha kevesebb akkor Skoda
2015. jan. 3. 13:37
 15/214 A kérdező kommentje:
Max 150.000km-ig szeretnék és olyat ami szervízkönyves.... De nem tudom ez sem mennyire megbízható. :S Sok dologról hallani már manapság.... Lenne valami tipped, hogy mikre figyeljek?
2015. jan. 3. 15:47
 16/214 anonim ***** válasza:

"Lenne valami tipped, hogy mikre figyeljek?"

Nekem van, hogy az adás vételit a 'vevő' résznél írd majd alá. Ha nem értesz hozzá, akkor fölös tippeket adni. Ha nem akarsz valami romhalmazt kifogni, akkor vigyél magaddal egy hozzáértőt, vagy vidd el a kocsit egy általad megjelölt szakszervizbe, ahol csinálnak neked egy állapot felmérést!

2015. jan. 3. 16:06
 17/214 A kérdező kommentje:
Mindenképp el szeretném vinné, én úgy gondolom, hogy szakszervízbe. Erről valami vélemény?
2015. jan. 3. 16:12
 18/214 anonim ***** válasza:

Ha kereskedésből veszed:

A kereskedések általában rendelkeznek saját műhellyel, na ezeket kerüld, ha oda akar elvinni a nepper. Ez után jön a legközelebbi márkaszerviz, vagy műszaki vizsgaközpont (továbbiakban csak MVK). Ezekkel reméljük nincs szoros kapcsolatban a nepper, különben ezek is megpróbál(hat)nak átvágni. Ha az eladó nem akarja ide elengedni a kocsit, akkor fordulj sarkon és hagyd ott, mert valami gubanc van a kocsival. Azért mondjuk ne egy 50km-re lévő helyre akarj vele menni, mert oda biztos nem engedik el a kocsit.

Ha kéztől vásárolsz:

Ha nincs az adott településen se márkaszerviz, se VMK, akkor nyílván csak oda tudjátok vinni, amelyiket a közelbe te választod ki.

Fontos!

A legtöbb ilyen helyre, csak telefonon vagy személyesen egyeztetett időpontba fogod tudni vinni a kocsit. Mivel (bár meglepő), a legtöbbjük elég szépen be van táblázva, akár 1-2 héttel előre is. És egy ilyen állapot felmérést nem biztos hogy azonnal meg fognak neked tudni csinálni. Plusz az utazás díját is rád fogják terhelni.

Hírtelen ennyi jutott az eszembe.

2015. jan. 3. 16:51
 19/214 A kérdező kommentje:
Ahol lakom, van 1 kereskedés, ahol mondta az eladó, hogy ha át akarom nézetni, ő odaadja a kulcsot és hátatfordul. Oda viszem nézetni, ahová szeretném. Ezt így elég korrektnek tartom, csak sajna nekik nincs olyan autójuk ami megfelelne. Csak régebbi PD TDI Passat van náluk, amit nem tartok jó döntésnek 250E km-rel. Köszönöm az információkat, nagyon rendes vagy :) Egyébként a közeli nepperműhelyekben én sem hiszek :)
2015. jan. 3. 19:11
 20/214 anonim ***** válasza:

Márkaszervíz felhív, kérsz időpontot vagy hogy tudnak-e "azonnal beesve" fogadni.

Bár most volt egy VW-es botrány hogy a totálkáros Jetta úgy lett összelegózva, és a markaszervíz nem vette észre. De ez egyedi eset.

A kereskedés saját műhelyébe nem viszed el, mert ott meglepődnék ha bármi hibát találnának, vagy ha találnak is, akkor egy hibát aprónak tüntetnek fel, közben a márkaszervízes szerelő meg szívinfarktust kap ha meglátja..

Vagy maximum úgy hogy viszel saját szerelőt, és akkor megmondod hogy átnézné az ő műhelyükben.

Az autók közül:

Nagyon össze-vissza lista, mert kompakttól a nagy családi autóig mindent beleraktál.

Passat, Insignia, vagy esetleg Superb 2.0 CR.

Én ezek közül választanék.

Bár ha a költségek nagyon számítanak, akkor belevenném az Octaviat is.

Nekem 2013-as Octavia kombi 1.6 CR TDI van, imádom. Jól megy, nem fogyaszt sokat. Megbízhatóságáról nem szeretnék nyilatkozni, mivel még csak 80 000 km van benne, de annak a nagy része Budapest, a többi autópálya. Hibátlanul megy, még csak a kopó/fogyó alkatrészek lettek cserélve. (kop-kop)

Jó autó, kategóriáján felüli kényelemmel és hellyel.

Bár tervben van a csere, a legújabb B8-as Passatra. Csak most azon gondolkozok hogy kell-e nekem azért új autó csak mert tetszik, mert ez is tökéletesen kiszolgál.

Üdv!

2015. jan. 5. 13:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!