Miért nem szidják már az emberek a Suzukit?
régen olvasgattam a fórumokat 2005-2009-ig ment a nagy fikázás, hogy így szar meg úgy szar a Suzuki, most meg már senki nem szidja, aki meg ellene beszél azt a többiek leugatják, régen a suzuki táborosoknak szavuk nem volt a fórumokon.
mi történT? a válság miatt mindenki suzukiba kényszerült?
úgy vettem észre itt is felvállaltam őszíntén hogy a suzuki egy szar autó, és 0%-os lett a válaszom perceken belül pedig tényekkel bebizonyítottam.
A Suzuki soha nem volt rossz autó, külföldi piacokon a Daihatsuval egyetemben olcsó, egyszerű technikák hírében állnak - mindkét cég kisautóiról és terepjáróiról híres. Csak nekünk magyaroknak van vele bajunk - vagyis nem is magával az autóval, hanem a jelenséggel, hogy minden proli a '90-es években azzal járt.
"perceken belül pedig tényekkel bebizonyítottam."
Mit bizonyítottál be? Le tudod írni, hogy neked esetleg rossz tapasztalod volt vele - de ezt nem hívják bizonyításnak. Le tudod írni, hogy esetleg XY autót jobbnak tartassz - ez sem jelent semmit. Ha azt akarod bebizonyítani, hogy a Suzuki egy rossz autó (márpedig a kérdésedből ezt a szándékot veszem ki), ahhoz egy fogyasztó kevés, de még egy autószerelő se nagyon tud szakmai véleményt nyílvánítani. Előbb mutasdd fel a mérnöki diplomádat és tapasztalataid, aztán lehet erről vitatkozni, majd meggyőző érveid után esetleg lehet igazad.
Az, hogy valami tizenéves vagy unatkozó agglegény Szilveszterko részegen felmegy egy fórumra és teletrollkodja mindennek minősíthető, csak épp bizonyítéknak nem.
az újaknak tönkre megy a váltójuk, sokat fogyaszt a motorjuk, gyenge, és kicsi a csomagtartó, ergo semmire sem jó.. legalábbis egy férfi embernek.
max a mai 20 kilós csőkarú páwáknak jó a kis retikűrjük elfér benne.
a régiben meg nemes egyszerűséggel emghalsz ha csattansz már egy bevásárló kosárral is.
nem vicc, a spárba elgurult egy kosár neki egy wagonr oldalának és behordpadt az egész... és még csak cucc sem volt ak osárban. de elég megnézni a híreket a legtöbb haláleset suzukiban történik.
nem kell ehez mérnöki diploma.
az a baj elkurvult a világ, már azt nézik ki, aki ad magára, és BMW-vel jár meg Audival, ezeket titulálják hülyegyereknek, hogy nem elég neki a megbízható olcsó suzuki.
ez a helyzet, le kéne venni a szemellenzőt végre, közel sem olyan jó autó, hogy isteníteni kelljen.
Nincs Swiftem, csak próbáltam - nem lettem se szerelmes a típusba, se nagy rajongója, de azért azok a tények érdekelnének.
De rendes, dokumentált tények, baleseti és meghibásodási statisztikák, fenntartási költségek kimutatásai, alkatrészárak változásai és ilyenek érdekelnének elsősorban; nem csak vélemény.
Ja, ilyen érvek alapján akkor minden autómárka sz*r.
"az újaknak tönkre megy a váltójuk"
Minden autónak tönkremegy a váltója. Sőt, minden típusnak vannak hibái, az hogy a Swiftnél 10 év alatt előjött 2, elég jó arány.
"sokat fogyaszt a motorjuk"
Mihez képest? A fogyasztás pont hogy előnye a Swiftnek, benzinesként jó a fogyija.
"gyenge"
Mert ez egy népautó. Ha erős autó kell, vegyél Ignist/SX4-et, vagy Swift Sportot/GTi-t.
"és kicsi a csomagtartó"
Mert ez egy kisautó. Minden kisautónak kicsi a csomagtartója.
"ergo semmire sem jó.. legalábbis egy férfi embernek."
Mert milyen különleges igényei lennének egy férifembernek, amire nem jó a Swift? Én is az vagyok, de nem jut egy sem eszembe. Máshogy ülünk vezetés közben? Nem fér be a betonkeverő a hátsó ülésre? Nem gyorsulja le a Veyront? Akkor ilyen alapon egy kis autó sem jó egy férfiembernek.
"a régiben meg nemes egyszerűséggel emghalsz ha csattansz már egy bevásárló kosárral is."
Újabb szakmai érv, szerencsére költői túlzások nélkül.
"a legtöbb haláleset suzukiban történik."
Meg Astrában és Focusban. Ugyanis ezek a leggyakoribb márkák Magyarországon. A statisztikák gyakorlatilag lineárisan követik a forgalomba helyezett járművek statisztikáját - magyarán ritka autóval kevesebben ütköznek és halnak meg - gyakorival meg sokan ütköznek és halnak meg. Milyen meglepő!
"közel sem olyan jó autó, hogy isteníteni kelljen"
Senki nem isteníti, de szemellenző sajnos rajtad van és nem rajtunk. Gondolom berágtál a szüleidre, mert nem a BMW-t akarják megvenni érettségire vagy valami, de ha a saját pénzedből kéne autót venned és fenntartanod, rájönnél, hogy a Suzuki árához képest jó kompromisszum. Nem tökéletes, de az "átlag magyarnak" bőven megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!