Kipróbáltátok már valahol az autótok maximális sebességét, ha igen akkor meddig ment az óra?
" És ne találkozzon velem az utakon, mert megállítom és nem lesz köszönet! Sőt, helyben fosatom be, az tutti."
És mehetsz börtönbe szándékos veszélyeztetésért és önbíráskodásért, örökre jogsi elvétellel. És jogosan.
A gyorshajtók tényleg probléma és veszély, de közel sem akkora, mint az önjelölt törvénykezők, akik azt hiszik, joguk van az utakon a másikakat büntetni.
Te vagy az, Berki?
Amúgy senki nem írta, hogy 250-nel száguldozik éjjel-nappal.
A kérdés is alkalmi próba volt.
Ezt is lehet ész nélkül meg megfelelő óvatossággal.
Ahol, amikor én tettem, én voltam a leglassabb a tőlem eggyel balra lévő sávban folyamatos tempóval elhúzó Porschék, BMW-k stb. mellett.
És ott mind legálisan tették.
Egyébként azóta az a no limit autópályarész lerövidült 2 km-re.
51: érdemes megnézni, hogy németeknél a száguldozók okoznak több balesetet, vagy a baustellén 60-nál bealvó, dugóba belerongyoló kamion?
Nem néztem statisztikát, de azt mondják, sokkal több baleset van az ilyen 10-30km-es baustelléken.
#52: Nem tudom, szerintem a gyorshajtás azért elég gyakori ok lehet. De az adott helyi sebességhatárhoz vagy éppen útviszonyokhoz mérve. Gyanítom, hogy sokkal gyakoribb pl.az 50-es táblánál 70-80 baleseti eredménye, vagy a 90-es korlátozásnál nem több mint 90, de mondjuk csúszós úton, mint az autópályán 130 helyett 200.
Az meg teljesen nonszensz, hogy csak azért valakit notórius száguldozónak nyilvánítsanak itt, mert egyszer, a minősítő személy által nem is ismert körülmények közt ki merte próbálni a járműve végsebességét.
54: nem, németeknél az ilyenek ugrálnak ki a kamionok mögül eléd előzni 110-zel (ráadásul sokkal korábban mint indokolt), mert ha már kint van, akkor te vagy mögötte, aki meg hátul van az “bekaphattya”.
Na az ilyenek a veszélyesek.
Egyszer egy fórumon egy ilyen világtalan azt is bizonygatta, hogy a gyosítósávról besorolni neki van elsőbbsége, mert a többi hátrébb van. (Akkor nem értem mi a csöcs az a hegyén álló háromszög a sáv elején)
#58: Tartok követési távot, figyelem a forgalmat, elveszem a gázt, várok 20 masodpercet, és már megyünk is tovább.
Ennyi.
Te milyen hisztit vághatsz le amikor egy tempo 100-as busz meg mer előzni 2 kamiont?
#58 mert te hisztit vágnál le, ha feltartanálak 80-nal? Vagy honnan a “logikus” következtetés?
Általában a 3 sávoson nem jön ki a busz a 3.-ba. Intelligensebb annál, már ha egyáltalán kijöhet. Nem tudom, nincs busz jogsim.
Még a kamionosok elefánt-derbijét is jól szoktam tűrni, ami egyébként szabályellenes.
“ elveszem a gázt, várok 20 masodpercet,”
Ha 160-nál kivág eléd a vakegér, és csak “elveszed a gázt”, akkor 20 másodperc múlva a 112-t hívod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!