Kipróbáltátok már valahol az autótok maximális sebességét, ha igen akkor meddig ment az óra?
"amikor 130-al "feltartom" a petyhüdtpöcsűeket"
Na, te vagy az a tipikus paraszt aki percekig "előz" a belső sávban 130-cal, mert neki ehhez joga van? Mindig akartam találkozni egy ilyennel. Azt tudod, hogy te is megszeged a KRESZ-t ha a mögötted gyorsabban haladót nem engeded el, ha erre amúgy lehetőséged lenne?
#34: nem szegek szabályt, olvasd el a KRESZ ide vonatkozó részét.
Amint szabad a külső, kisorolok.
Elolvastam:
"2) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sáv van, az előzés befejezése után a külső forgalmi sávba vissza kell térni. Ha 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival, motorkerékpárral vagy - lakott területen - távolsági, illetőleg gyorsjáratú autóbusszal a vezető több járművet kíván előzni, megmaradhat a belső forgalmi sávban (!!) feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza (!!); ha pedig a forgalom olyan sűrű, hogy a külső forgalmi sávba visszatérni nem lehet, a belső forgalmi sávban folyamatosan is haladhat."
A felkiáltójeleket én adtam hozzá. :) Bizony itt nincs semmi olyan kitétel, hogy ha a mögöttem jövő 160-nal megy akkor nem kell elengedni, sem olyan, hogy kivétel lenne az, ha kamion mögé nincs kedvem besorolni. Ez nem számít olyan sűrű forgalomnak, ami megakadályozná, hogy kimenj.
Szóval húzás ki a külsőbe, ha nem tudod tartani a tempót.
“Amint szabad a külső, kisorolok.”
Ez így rendben is van.
Az igazi tajparaszt az, főleg németeknél jellemző, hogy megy 110-zel, te közeledsz 200-zal, ő pedig normál esetben még nem jönne ki előzni a kamiont, mert van még vagy 400m a kamionig, de kijön, hogy téged lelassítson.
Az ilyenek kb. az lehet a fejében, hogy aki mögöttem van annak nyasgem, és inkább jó előre kijövök, nehogy el kelljen vennem a gázt ha pint akkor érne oda amikor már ki kell mennem.
De volt olyan is, aki 90-nel haladt mint a kamion, csak vagy 500 m-rel hátrébb. Szépen vonatoztunk mögötte többen pár percig, aztán óvatosan jobbról elhaladtam
mellette, mire bőszen elkezdett villogni.
Ha van ilyen köztetek, elmesélhetné a motivációt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!