Kipróbáltátok már valahol az autótok maximális sebességét, ha igen akkor meddig ment az óra?
Mivel amerre járok csak éjszaka nincs rogyásig az autópálya, 190-ig nyomtam (GPS 180 körül) még gyorsult de aztán elvettem mert rájöttem hogy lofszt nem látok ehhez sötétben :))
A papír szerinti vége 195.
Engem anno az lepett meg, hogy nem végsebességre, hanem fordulatra tiltott ötödikben, 6500-nál. Szóval az utolsó sebesség is végfordulatig kipörgött.
Elbírt volna egy hatodikat.
Eddig bármilyen autóm volt, az a tapasztalatom, hogy mind maximum a végsebessége kétharmadáig érződik biztonságosnak.
Szóval nem nagyon érdemes tesztelgetni.
#15: akkor én a ki ceedemmel féljek 140 felett? :)
Inkább az van, hogy 180-200 felett már annyira lassú az ember a gephez képest, hogy nem lesz biztonságos. Hiába van síri csend egy E vagy S merciben 230-nál, ha egy kis oldalszéllökésre egy sávval odébb kerülsz, közúton ez már orosz rulett sebesség
15 általában igaz. Nekem öreg vasam van, 10 év alatt kétszer próbáltam ki.
Viszont ezen nem volt ez az érzés, viszont egyszer még 11 éves korában kassel és nürnberg közt beálltam egy porsche és egy ferrari mögé, 200 felett mentünk tartósan. Kb. 10 perc után jön az érzés, higy nem a kocsi nem biztonságos, hanem lankad a figyelem, vagy fárad az ember, az pedig itt nem játék. Legalábbis normális ember ilyenkor visszavesz, aki tosztában van a képességeivel. (Ugye nem autóversenyzőről beszélünk.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!