Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alkohol mint jégoldó?

Alkohol mint jégoldó?

Figyelt kérdés
Kaptam valami bűn rossz pálinkát, de kiönteni nem önteném azért ha nem muszáj. Lehet jégoldónak használni? Ha igen, hogyan?
febr. 7. 20:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
18%
Ez most troll kérdés???
febr. 7. 20:41
 2/14 anonim ***** válasza:
91%

Lehet.

A "bűnrossz pálinka" két legfőbb alkotóeleme az etil-alkohol vagy etanol és a víz. Ebből ki lehet hozni sok mindent.

febr. 7. 20:42
 3/14 A kérdező kommentje:
Nem troll, ez őszinte kérdés.
febr. 7. 21:47
 4/14 anonim ***** válasza:
87%

Lehet, ha van mondjuk legalább 40%-os.

40%-nál olyan -20 °C a fagyáspontja.

febr. 7. 22:02
 5/14 anonim ***** válasza:
84%
Berakod a mélyhűtőbe, és ha -20 Celsius fokon csak híg jégkása lesz belőle, akkor az autódra elhasználhatod.
febr. 7. 22:14
 6/14 anonim ***** válasza:
22%

Akik lepontozták az első hozzászólásomat azok töltsék fel pálinkával az ablakmosó tartályukat...

Oké, hogy az alkohol "oldja" a jeget, de a páleszben más annyi szar van, hogy nem lehet majd kilátni a szélvédőn annyira maszatos lesz!

febr. 7. 22:27
 7/14 krwkco ***** válasza:
84%

Az ablakmosó tartályban fagyálló ablakmosó folyadék van, nem jégoldó.

A jégoldót szórófejes flakonba a szélvédőre kell permetezni és a kásássá vált jeget le kell húzni. Ezt meg lehet tenni a pálinkával is.

febr. 7. 23:38
 8/14 anonim ***** válasza:
48%
#6 Nem tudom te hogy vagy vele, én a jégoldót nem az ablakmosó tartályba locsolom. Aztán ekkora marhaságok mellett ne csodálkozz, ha le vagy pontozva.
febr. 8. 01:51
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs éppen más, 80 fokos rézelejét szoktam használni erre a célra egy kicsit felhígítva mosogatószeres vízzel. Nagyon jó, de kiba büdös. Erősen cefreszagú lesz az autó tőle kívül-belül egy ideig.
febr. 8. 02:27
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Lehet. Az etanol-víz elegy fagyáspontja alacsonyabb a tiszta vízénél. Még a környezetet sem szennyezed vele, mert az etil-alkohol viszonylag könnyen lebomlik, természetes anyag. Nem agresszív, nem korrozív. Fényezést, műanyagot, gumit nem fogja bántani.

Hogyan?! Én egy kiürült spricnis flakonba tölteném és azzal fújkálnám a jégre. Bár ezzel kapcsolatban nagyon nincs tapasztalatom, mert mindig volt garázsom.

febr. 8. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!