Milyen jégoldót érdemes használni az autó szélvédőjére?
Amikor kora reggel fagypont alá esik a hőmérséklet, hamar jegesedik kívül a szélvédő. Van -e olyan jégoldó, ami hatékonyan oldja a jeget és nem hagy foltot a szélvédőn?
Esetleg más módszer, hogy ne kelljen kaparni a jeget?
Nekem a Prevent vált be (a fémdobozos). Régen itthon nagynak számító fagyban (-10°C) is nagyon hamar leszedte a jeget. Az ónos esőtől megmaradt több mm jéggel mondjuk már nem tudott gyorsan megküzdeni, ott többször kellett fújni, de nem is csodálom.
Drága, de szerintem megéri.
"Van -e olyan jégoldó, ami hatékonyan oldja a jeget és nem hagy foltot a szélvédőn?"
A jégoldók alkohol tartalmúak. Felolvasztják a jeget, de amikor az alkohol elpárolog, a massza visszafagy. Ezért le kell húzni a szélvédőről az olvadt jégkását.
A továbbiakban, amíg a szélvédő a harmatpont és fagypont alatt marad, addig menet közben is jéghártya képződik rajta. Ezért, amíg az ember tisztítja az ablakokat, járatni kell a motort és minden lehetséges módon (légfúvás, szélvédőfűtés) melegíteni kell a szélvédőt.
Ezek nélkül egyik jégoldóval sem lehet kilátni.
Mindegyik hatékony.
Egyrészt rém egyszerű és filléres alapanyagokból áll, tehát a gyártóknak nem nagyon kell okoskodni az összetétellel a haszonért cserébe. Ha normális, hatékony receptet használnak, akkor is hatalmas a profit.
Másrészt pedig kémiáról van szó. A kémiában nehéz spórolni, mert ha nem a megfelelő alapanyagokat használod, vagy nem a megfelelő arányban, akkor rögtön valami full más elegyet kapsz merőben eltérő tulajdonságokkal, tehát vagy jól csinálod, vagy sehogy. Tehát mint írtam: mindegyik jó, mivel nem lehet őket rosszul csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!