Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy dontenetek? Megtartanatok...

Hogy dontenetek? Megtartanatok, vagy elvetetnetek?

Figyelt kérdés
2 honap es 18 eves leszek. Kiderult hogy 8 hetes terhes vagyok, es eddig nagyon erosen gondolkoztam hogy megtartom, meg van hozza minden hatter. Viszont az utobbi par napban gondolkodtam, hogy mi lenne ha elvetetnem, abortusz ellenes vagyok egyebkent nem tudom honnan jott ez a hirtelen otlet. A szuleim azt mondtak akarhogy dontok tamogatnak, viszont a baratom itt hagyott, amimt megtudta. A sulit el tudnam vegezni, azzal nem lenne gond. Viszont ilyen fiatalon meg nem akarok anya lenni, es minden nap mast erzek, egyszer azt, hogy nem akarom elvetetni, mert megis bennem no, es az en reszem, maskor meg elvetetnem, mert nem vagyok ra szerintem felkeszulve, es nem akarok az idobol se kifutni. A szuleim azt mondtak en dontsem el, de egyedul keptelen vagyok. Mi van ha megbanom, hogy megszulom, vagg eppen azt hogy elvetetem? Es ha elvetetem, akkor kesobb honnan tudjam lehet e meg gyerekem? En ezt nem tudom igy eldonteni. Valaki tudna tanacsolni valamit? Kerlek.

2018. ápr. 10. 22:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/85 anonim ***** válasza:
67%
Az "abortusz után nem esik teherbe" győzködést talán vitassátok meg azokkal, akik már a 3-4-5. abortuszon vannak túl, mert valahogy mindig besikerül nekik...
2018. ápr. 12. 18:19
 72/85 anonim ***** válasza:
15%
Volna szíved?? :(
2018. ápr. 12. 18:48
 73/85 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem nem érdemes azon vitatkozni, hogy lesz-e meddőség abkrtusz után, vagy sem. Statisztikák bizonyítják, hogy NAGYOBB ARÁNYBAN lesznek valóban meddők. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki. (Tehát nem zárja ki, hogy lesznek valóban többszörösen abortálók is, főleg ha megélhetésből, napi többszöri együttlétek során történik ez, hisz akkor nagyobb az esély is rá.. Meg pláne ha védekezésre többedszerre sem gondol, ahogy egy női hajléktalanszállón dolgozó mesélte nekem.) Van cikk is a témában, pl. ez: [link]

De lehet más források és külföldi vagy frissebb statisztikákra is rákeresni a neten.

2018. ápr. 13. 10:41
 74/85 anonim ***** válasza:
31%
Miért vannak lepontozva azok, akik a megtartásra szavaznak???!!! A véleményt kérdezte a kérdező!!!
2018. ápr. 13. 10:43
 75/85 anonim ***** válasza:
80%

Jajj, nem hittem volna, hogy valaki még linkeli a legősibb magyar "életvédő" honlapot by cc. 1998:)))

"A communio.hu domain whois rekordja

Domain: communio.hu

Domain-használó neve: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága"

Korszerű, valós infókat talán inkább az orvosi-egészségügyi portálokon érdemes keresni ha valakit érdekel ez a téma, azt gondolom.

2018. ápr. 13. 10:55
 76/85 anonim válasza:
34%
MEGTARTANÁM. Az az abortusz hazugsága , hogy azt ígéri , hogy utána minden olyan lesz mint azelőtt. Pedig nagyon sok anyukának lelkiismeret-furdalása van utána.
2018. ápr. 16. 07:32
 77/85 anonim ***** válasza:
73%
Igazándiból senki se mondja azt, hogy "ugyanolyan" lesz, erre kevés az esély... a kérdés az, hogy melyik a kisebbik rossz, az AB mint egyszeri esemény, vagy a nem kívánt gyerek, ami véglegesen megváltoztatja az ember életének minden percét.
2018. ápr. 16. 09:08
 78/85 A kérdező kommentje:
Voltam nogyogyasznal, es mivel irtam, hogy majd irok mi lett vegul, ezert leirom, hogy ugy dontottem megtartom! Koszonom nektek a valaszokat! :)
2018. ápr. 19. 19:06
 79/85 anonim ***** válasza:
64%

Az egyik válaszoló vagyok.

Nagyon örülök a döntésednek, sok örömet kívánok a kisgyermekedhez és az anyasághoz!

2018. ápr. 20. 07:38
 80/85 anonim ***** válasza:
61%
Most akartam írni, hogy megtartanám, de látom, hogy már döntöttél. Gratulálok a döntéshez és kívánom, hogy nagyon sok örömöd legyen benne. Szerintem kevésbé megbánható dolog a megtartása, mint a nem megtartása, később is ugyanígy agonizálnál, ez az érzés nem fog elmúlni, de az anyaság kárpótolni tud, másképp viszont évekig rágnád magad azon, hogy egyáltalán lesz-e újabb esélyed gyerekre. Mi örökbefogadásra várakozunk a férjemmel, innen valószínűleg egészen máshogy ítélem meg a dolgot, de szerintem a lehető legjobbat teszed ezzel.
2018. ápr. 27. 12:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!