Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy dontenetek? Megtartanatok...

Hogy dontenetek? Megtartanatok, vagy elvetetnetek?

Figyelt kérdés
2 honap es 18 eves leszek. Kiderult hogy 8 hetes terhes vagyok, es eddig nagyon erosen gondolkoztam hogy megtartom, meg van hozza minden hatter. Viszont az utobbi par napban gondolkodtam, hogy mi lenne ha elvetetnem, abortusz ellenes vagyok egyebkent nem tudom honnan jott ez a hirtelen otlet. A szuleim azt mondtak akarhogy dontok tamogatnak, viszont a baratom itt hagyott, amimt megtudta. A sulit el tudnam vegezni, azzal nem lenne gond. Viszont ilyen fiatalon meg nem akarok anya lenni, es minden nap mast erzek, egyszer azt, hogy nem akarom elvetetni, mert megis bennem no, es az en reszem, maskor meg elvetetnem, mert nem vagyok ra szerintem felkeszulve, es nem akarok az idobol se kifutni. A szuleim azt mondtak en dontsem el, de egyedul keptelen vagyok. Mi van ha megbanom, hogy megszulom, vagg eppen azt hogy elvetetem? Es ha elvetetem, akkor kesobb honnan tudjam lehet e meg gyerekem? En ezt nem tudom igy eldonteni. Valaki tudna tanacsolni valamit? Kerlek.

2018. ápr. 10. 22:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/85 anonim ***** válasza:
81%

Nem a kora a probléma, hanem az, hogy:

-18 évesen NINCS meg a megfelelő háttér, az ugyanis azt jelenti, hogy stabil párkapcsolatban él, van megfelelő iskolai és szakmai végzettsége, van munkahelye, ahonnan csedre, majd gyedre mehet, van önálló lakása vagy albérlete amit fenn tud tartani.

Ezzel szemben a kérdező max egy érettségivel rendelkezik max diákmunkát végzett, nincs önálló lakhatása, nem fog gyedet kapni csak a huszonix ezres gyest meg családit és a gyerek apja NEM AKAR GYEREKET.

2018. ápr. 11. 15:08
 52/85 anonim ***** válasza:
25%

Lécci elemezd már ki aput is, aki lelépett, amint megtudta...

(Abortusz-ellenes vagyok, arra bíztattam, tartsa meg, de utálom, mikor valaki csak az egyiket támadja, mikor ketten hozták össze...)

2018. ápr. 11. 16:09
 53/85 anonim ***** válasza:
75%

#52 valóban. Gyesre mehet, nem gyedre.

[link]

Bár kulturáltabban is felhivhattad volna a figyelmet!

Kérdező, hogy döntöttél?

2018. ápr. 11. 16:45
 54/85 anonim válasza:
16%
Szia. Nagyon nagy szöget ütött ez most a fejedben,igaz? Szerintem(bár ez az én véleményem),tartsd meg. Ez egy kis ember,egy új élet. Lehet elveteted és jó pár év múlva bánni fogod. Egy abortuszt végzett anya egy halott gyerek anyja. Meg tudnál bírk9zni azzal hogy elvettél egy életet egy olyanról
2018. ápr. 11. 17:00
 55/85 anonim ***** válasza:
94%

54!

Esélyes, higy a valószínűleg szinten 18 éves fiú szinten nulla háttérrel jól döntött, hogy nem akar gyereket.

55!

A gyerek egy éves kora után mehet a nagyszulo gyesre, ami mellett a gyerek nem lehet bölcsis, és nagymama nem vállalhat mellette munkát. Ergo a dolgozó, huszonix ezer forintnál nagyobb jövedelemmel rendelkező nagymama nem dolgozhat, helyette lesz neki a gyes, a kérdező a nulla végzettséggel rendelkező anyuka meg majd keres minimálbért, ha egyáltalán lesz munkaja

2018. ápr. 11. 17:03
 56/85 anonim válasza:
19%

56-os vagyok

Elvennéd az életet egy olyantól aki nem tehet arról hogy megfogant? Az anyaság csodálatos érzés. Amikor átélitek az első találkozást,amikor a kezedbe veheted,amikor meglesz az első karácsony,húsvét,amikor először megy oviba,suliba. Láthatod minden nap a kis arcán a mosolyt. Ezek mind csodálatos élmények. Szerintem tartsd meg. De ez a Te döntésed. Vonulj félre és gondold át,ha a szülők is segítenek akkor hajrá. Ha az apa pedig elmenekült az csak annyit jelent hogy egy gyáva féreg,aki nem tudja vagy nem akarja vállani a tette következményét. Hozd meg a szerinted legjobb választást. Sok sikert

2018. ápr. 11. 17:13
 57/85 anonim ***** válasza:
85%

Nekem 19 évesen volt abortuszom. Az akkori barátomnál laktam aki kihasználta azt, hogy bármikor kitehet és kényszerített olyan egyuttlétekre amikor nem használt óvszert. Talán direkt akarta így, mert csak tanulói vízummal tartózkodott az országban és egy gyerekkel már kaphatott volna rendes vízumot. A szuleim nem támogattak semmiben. Amikor eldontottem, hogy nem akarom megtartani, akkor a barátom is kozombossé vált velem szemben és el kellett hagynom a lakását. Abortusz után 3 héttel már az utcán voltam ahol 2 éjszakát toltottem majd szerencsére sikerult ideiglenes szállást találnom. Azóta eltelt 8 év és most van egy nagyon rendes férjem és egyetemre járok. Ha akkor a szuleim mellém álltak volna, akkor megtartottam volna a babát. Ismerek pár lányt akiknek az életét egy kissé megnehezítette a baba, de most már stabil párkapcsolatban buszkék a már lassan kamasz gyerekeikre.

Ha úgy dontesz, hogy elveteted, akkor nagyon minimális esély van rá, hogy a késobbiekben nehezebben esnél teherbe. Sok esetben inkább a kor a nehezíto tenyezo a legtobb nonél. Ha megtartod, akkor torekedj arra, hogy befejezd a tanulmányaidat és találj egy jó munkát. Annak nincs sok értelme, ha félbehagyod az iskolát és elmész gyárba, mert akkor biztosan azt fogod érezni, hogy a gyerek vette el a lehetoségeidet.

2018. ápr. 11. 17:14
 58/85 anonim ***** válasza:
29%
Én megtartanám, mert életed első, édes pici babája lesz, aki mindenkinél jobban fog szeretni ( mármost is szeret). Ehhez képest az érveknek kb nincs értelmük.
2018. ápr. 11. 17:29
 59/85 anonim ***** válasza:
19%
Szia! Aki abortuszellenes,az nem megy abortuszra. Aki csak a más életére nézve ellenzi ezt a beavatkozást, a sajátjában megengedhetőnek tarja, az kibic. Az abortuszellenesség nem hangulati-, nem szociális-, hanem elvi, meggyőződésbeli kérdés.
2018. ápr. 11. 17:50
 60/85 anonim ***** válasza:
13%

Azt nem értem, miért $zexelsz védekezés nélkül, ha nem akarsz gyereket?

Annyi olcsó, és JÓ! lehetőség van arra, hogy élvezd, de ne ess teherbe...

Óvszer, gyógyszer, pesszárium, spirál stb stb,de talán 1 csomag kotont leemelni a tesco polcáról a legegyszerűbb megoldás... 899 ft ami már jobb minőségű!!

Még kérdezed mi lesz ha később szülnél??

Elmondom.. 65% hogy vetélsz, 50 pedig hogy nem esel teherbe. Ha mégis sikerülne, (remélem nem fog!!) annak a gyereknek a szemébe néznél becsülettel? Hogy igen, jó anyukád vagyok/leszek?! Pár éve meg szétszaggattattam a bátyád/nővéred? Mert ugye nem kell részleteznem, hogy nem "csak" megölik... Hanem előtte meg is kínozzák, leszakítják a lábait, kezeit, összeroppantják a fejét, törzsét és ami így marad azt már vákummal ki tudják szívni, mivel egészbe nem férne bele a csőbe... Élve meg nem lenne "HUMÁNUS" kivenni -_-'

Néma sikoly című dokut ajánlanám figyelmedbe. Ezek nem embriók meg mittudomén milyen szavakat találnak ki rájuk, hanem EMBEREK! Élnek, éreznek, fáj nekik, dobog a szívük, hallják a hangod... Sarokba vannak szorítva, semerre nem tudnak menekülni, te lennél akinek meg kéne óvnia, míg meg tudja magát védeni. Az emberi gyarlóság határtalan, te élvezkedsz ő meg megszenvedi! Vállald a felelősséget, ha már olyan pasit szedtél össze aki lelépett (ehhez is kell azért egy kis nemokos) neked nem kell olyanná lenned. Hogy megfogant, az egyedül a te/ti hibátok! Nem a gyereké...

2018. ápr. 11. 17:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!