Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy dontenetek? Megtartanatok...

Hogy dontenetek? Megtartanatok, vagy elvetetnetek?

Figyelt kérdés
2 honap es 18 eves leszek. Kiderult hogy 8 hetes terhes vagyok, es eddig nagyon erosen gondolkoztam hogy megtartom, meg van hozza minden hatter. Viszont az utobbi par napban gondolkodtam, hogy mi lenne ha elvetetnem, abortusz ellenes vagyok egyebkent nem tudom honnan jott ez a hirtelen otlet. A szuleim azt mondtak akarhogy dontok tamogatnak, viszont a baratom itt hagyott, amimt megtudta. A sulit el tudnam vegezni, azzal nem lenne gond. Viszont ilyen fiatalon meg nem akarok anya lenni, es minden nap mast erzek, egyszer azt, hogy nem akarom elvetetni, mert megis bennem no, es az en reszem, maskor meg elvetetnem, mert nem vagyok ra szerintem felkeszulve, es nem akarok az idobol se kifutni. A szuleim azt mondtak en dontsem el, de egyedul keptelen vagyok. Mi van ha megbanom, hogy megszulom, vagg eppen azt hogy elvetetem? Es ha elvetetem, akkor kesobb honnan tudjam lehet e meg gyerekem? En ezt nem tudom igy eldonteni. Valaki tudna tanacsolni valamit? Kerlek.

2018. ápr. 10. 22:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
39%
Akik azzal érvelnek, hogy 30 évesen mennyivel jobb lenne szülnie a kérdezőnek, azért azt vágják ugye, hogy az már nem ez a baba lesz, ezt a babát akkor darabokban kiszedik az Anyjából. És ne kezdjen el senki "sejtcsomózni", ez igenis egy pici baba már, hiszen dobog a szíve. Szóval lehet, hogy nem ideális 18 évesen szülni, én sem tanácsolnám,de ez a baba már megfogant..nincs miről beszélni..
2018. ápr. 11. 10:11
 42/85 anonim ***** válasza:
36%
Igen ezt én is észrevettem hogy le vannak pontozva akik azt írták hogy tartsa meg ahogy én is:)
2018. ápr. 11. 10:22
 43/85 anonim ***** válasza:
38%
Én megtartanám. Magam is fiatal anyuka vagyok, és soha nem csinálnám másképp :) számomra így volt tökéletes.
2018. ápr. 11. 10:50
 44/85 Abíság ***** válasza:
52%

Nézd, őszinte leszek. Mindenképp megtartanám, hiszen nem áll meg az életed a szülés után.

Én gyógyszer mellett lettem terhes a fiammal 5 és fél éve, a párom elhagyott amikor 8 hetes terhes voltam. Egyedül laktam albérletben, a szüleim távol. Volt egy rendes munkám, bár a fizetés nem volt az igazi. A barátaim mellettem álltak, de sok mindenki ellenem. Egyedül vittem végig a terhességet, nem volt könnyű. De miután megszületett a fiam, elképzelni sem tudtam volna az életet nélküle. Fordult velem a világ 180 fokot. Mindig mindenünk meg volt amire szükségünk volt. 3 éves korában kezdett udvarolni a férjem. A fiammal is harmónikus a kapcsolatuk,azóta a kistesót várjuk. Persze ez az én véleményem, de bízom benne hogy bátorítani tudtalak és az életet választod. Minden jót kívánok!

18 hkm.

2018. ápr. 11. 10:51
 45/85 anonim ***** válasza:
59%
Nehéz kérdés és nem a korod ab probléma. Szerintem egyáltalán nincs meg hozzá a háttér. Nincs párod, aki melletted van, nincs munkád, szüleidnél élsz. Max. érettségid van, ami elég ahhoz gyárba menj 3 műszakba v. eladónak. De mint írtad is, ki vigyázna a gyerekre, ha dolgoznál. Bevételed necces lenne egy albi kifizetésére és megélhetésre. Ha szüleid melletted vannak, a baba mellett is tanulj inkább, ha nem is fősuli, akkor egy 1-2 éves OKJ tanfolyam. Jobb munkát találhatsz, jobb időbeosztással. Ha megtartanám, akkor ezt csinálnám. Vannak bölcsik is, de azok max. 17-ig vannak nyitva. Ha késő estig dolgozol, akkor hogy? Mindenképp rá leszel szorulva a szüleidre. De más is kér ám segítséget a nagyiktól, az is, ahol apa-anya együtt van, mert a munkahely, az munkahely. Persze a tanulás is pénz, de ha jófejek a szüleid, akkor kapsz segítséget a baba mellé. Egyedül nagyon nehéz lenne kb. 20 évesen egy kisgyerekkel. Plusz, a gyerek apjától kérj mindenképp gyerektartást. Ugyanúgy felelős, mindenképp bírósági úton.
2018. ápr. 11. 10:58
 46/85 anonim ***** válasza:
30%
Ne idegenektől várj választ! Vonulj félre hunyd le a szemed és hallgass a belső hangodra, hogy az mit súg. A te életed a te sorsod a te döntésed.
2018. ápr. 11. 11:02
 47/85 anonim ***** válasza:
45%

Ha a szülők támogatnak, igen, tartsd meg!

Nem igaz az sem, hogy nem kellesz senkinek így, hidd el, van olyan, akinek igen.

Nekem volt egy osztálytársam szakközépben, magántanuló volt a kezdetektől. Évek után tudtam meg, hogy miért... Nem volt még 15, mikor szült. (Véletlen sem roma lányról van szó). Magántanulóként elvégezte velünk együtt a sulit, leérettségizett, dolgozott, ugyanúgy, mint bárki más. Nyilván nagyon sokat köszönhet a szüleinek, de normális életük lett. A fia most lesz 15 éves, anyuka meg ősszel 30, és nemrég láttam közösségi oldalon, hogy ennyi év után újra babát vár.

De olyat is tudok, aki 20+ évesen szült 2 gyereket, akiket az anyja nevel, mert neki éppen minden más fontosabb volt (na meg most is így van, a gyerekek 8 és 5 évesek, nagymama neveli őket a születésüktől, anyuka néha rájuk néz...)

Ha vacillálsz rajta, és elveteted, akkor valóban azok közé fogsz tartozni, aki majd mindig azon kattog, most ennyi meg annyi éves lenne, most lenne az x. születésnapja, vajon hogy nézne ki, milyen lenne, ha másképp döntesz akkor, egy szóval mivel nem vagy biztos, megbánnád.

2018. ápr. 11. 11:21
 48/85 anonim ***** válasza:
56%

Nekem elég komoly lánynak tűnsz az átlaghoz képest.

Ha a szüleid támogatnak, lelkileg is, tudnak segíteni a baba körül, az hatalmas plusz.

Én most, 38 éves fejjel, 4. babámat várva azt javasolnám hogy tartsd meg, de azt nem tudom, hogy a te korodban és helyzetedben meg mertem volna-e tartani.

Fősulira is tudsz majd menni, max 1-2 évet halasztasz, szóval megoldható minden, ha van támogató háttér.

De tényleg neked kell döntened. Szüleidtől kérj tanácsot, hogy ők is érveljenek pro és kontra.

Számomra az örökbeadás elképzelhetetlen, ha már kihordanám és megszülném, tuti megtartanám, annyi idő alatt kialakul a kapcsolat.

2018. ápr. 11. 11:36
 49/85 anonim ***** válasza:
19%

Kérdező! Megmondom Neked, mi lesz a jövő heti ultrahangon: 9 hetes terhesség esetén (ha egészséges magzatról van szó) már egy igazi kis emberkét fogsz látni, mozgatni fogja a kezeit, lábait, hallani fogod a szívhangját. A kisfiamat vártuk, amikor 7 hetesen elkezdtem vérezni, fenyegető vetéléssel két hétre ágyba parancsolt a doki. A vérzés megszűnt, eltelt a két hét, és elkövetkezett a 9 hetes kontroll napja. Az uh-n elsírtam magam: a 7 hetes uh-képhez képest egy igazi emberke ficánkolt a hasamban, szinte táncolt, minden végtagját megmutatta, kiderült, hogy makkegészséges, hematóma okozta a vérzést, ami felszívódott. A 9 hetes uh-kép azóta a lakásunk egyik központi helyén díszeleg, imádjuk a férjemmel azt a képet. A fiunk pedig 5 éves csoda!

Szval tudom, hogy elkalandoztam, vállalom érte a lepontozást. Hátha a kitérőm segít előre felkészülni arra hogy mi is vár rád a jövő heti (9 hetes) uh-n.

Amiért mégis releváns lehet a válaszom az az, hogy volt abortuszom. 21 éves voltam. Ebből a szempontból semmivel nem voltam jobb helyzetben 21 évesen, mint 18 évesen (mint most te). Én is tanultam, még egy napot sem dolgoztam addig, anyum egyedül nevelt, egyedül tartott el engem, a bátyjámat és saját magát. Egy pici lakásban laktunk, anyum éjjel-nappal dolgozott. Én pedig rengeteget tanultam, hogy legalább ezzel segíteni tudjam. A támogatás a részéről is meglett volna, nagyon jó volt közöttünk a kapcsolat, de képtelen lett volna segíteni, akkor felkopott volna az állunk, Ő volt akkor még az egyetlen pénzkereső a családban. Apukám vidéken már az új családjával.

Én elvetettem, nem is volt kérdés, és egyáltalán nem viselt meg, számomra ez volt az egyetlen megoldás. Alig vártam, hogy megszabaduljak a tehertől, a terhességtől. Azóta sem bánom, azzal a döntéssel együtt vagyok az az ember, aki most vagyok, azzal a családdal, férjjel, gyermekekkel, akik nekem vannak.

Nézd, én akkor egyáltalán nem hezitáltam, nem voltak kétségeim. Te hezitálsz, már most lelkiismereti kérdést csináltál magadnak, bizonytalan vagy, úgy tűnik, mélyen szeretnéd te azt a babát.

Én (abortuszos előélettel is) úgy gondolom, a magzatot akkor szabad elvetetned, ha 150 százalékig biztos vagy a döntésedben...különben tönkre fogsz menni lelkileg. (A fizikai részétől én nem tartok, egy abortusz manapság már egy apró rutin beavatkozás, simán lehet utána is gyereked)

És akkor most jön az én saját véleményem: még nem állsz készen a babára. A szüleid nyakára szülnél, ez hiba lenne. Egy 18 éves még hatalmas változásokon megy keresztül, mire huszonpár éves korára megérik a családalapításra. Egy ilyen korai gyerekvállalás a természet megerőszakolása, tudom, a legjobb korban vagy testi értelemben egy szülésre, lelkileg, értelmileg viszont még nem.

Én a helyedben azt gondolnám végig, mennyire kötődsz már most a magzatodhoz. Ha akár egy kicsi anyai érzés megmozdult benned, akkor óriési hiba lenne elvetetni. Tönkremennél, akkor inkább egy nem kívánt terhesség, egy gyönyörű újszülött, aki a világ csodája, és egy stabilan megőrzött lelki béke és nyugalom. Nagyon nehéz lenne, de tükörbe tudnál nézni, és ez mindennél többet jelent.

2018. ápr. 11. 14:44
 50/85 anonim ***** válasza:
27%

42,

Ne beszelj baromsagot , nagyszülő nem mehet gyedre

2018. ápr. 11. 15:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!