Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy dontenetek? Megtartanatok...

Hogy dontenetek? Megtartanatok, vagy elvetetnetek?

Figyelt kérdés
2 honap es 18 eves leszek. Kiderult hogy 8 hetes terhes vagyok, es eddig nagyon erosen gondolkoztam hogy megtartom, meg van hozza minden hatter. Viszont az utobbi par napban gondolkodtam, hogy mi lenne ha elvetetnem, abortusz ellenes vagyok egyebkent nem tudom honnan jott ez a hirtelen otlet. A szuleim azt mondtak akarhogy dontok tamogatnak, viszont a baratom itt hagyott, amimt megtudta. A sulit el tudnam vegezni, azzal nem lenne gond. Viszont ilyen fiatalon meg nem akarok anya lenni, es minden nap mast erzek, egyszer azt, hogy nem akarom elvetetni, mert megis bennem no, es az en reszem, maskor meg elvetetnem, mert nem vagyok ra szerintem felkeszulve, es nem akarok az idobol se kifutni. A szuleim azt mondtak en dontsem el, de egyedul keptelen vagyok. Mi van ha megbanom, hogy megszulom, vagg eppen azt hogy elvetetem? Es ha elvetetem, akkor kesobb honnan tudjam lehet e meg gyerekem? En ezt nem tudom igy eldonteni. Valaki tudna tanacsolni valamit? Kerlek.

2018. ápr. 10. 22:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:
34%
+Szerintem az hulyeseg, hogy egyedul maradnal ilyen fiatalon!! Valaki 4-5 gyerekkel is, ferjhez megy!! Nagyon sok ilyet ismerek. Van egy a tortenetedhez hasonlo ismerosom es a gyermeke 1 eves voolt amikor talalkozott a jelenlegi parjaval mara van kozos gyerek, haz minden.+ugyanugy szereti a parja a masik gyereket mint a sajatjat
2018. ápr. 11. 07:27
 32/85 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem aki nem akarja megtartani,az elmegy abortuszra.Nem nyavalyog,nem nyünnyög,ezt akarja,így döntött,és megteszi.Sajnálja,hogy így alakult,de ez volt számára a legjobb döntés és ezt tudja ő is.

Aztán van aki hezitál.Mert igazából akarja,csak be van tojva...szerintem te ez a kategória vagy.

Mi nem dönthetünk helyetted.A szüleidnek viszont nagy pacsai,hogy így melletted állnak (de a döntés a tiéd így is)

2018. ápr. 11. 07:45
 33/85 anonim ***** válasza:
43%

Vegre egy ilyen poszt amikor azt irja valaki hogy a szulei tamogatjak barhogyan is dont. Vegre igazi szuloi hozzaallas!

Ha ilyen szuleid vannak biztosan segitenek neked abban hogy tovabb is tanulj ha szeretnel. Nagy dontes, nagy felelosseg megis csak a Te gyereked.

Ebben a korban, bar nem vagyok abortusz parti sot de ilyenkor akar indokolt IS lehet esetleg elvetetni a babat.

Csak az a kerdes hogy fel tudod e vallalni ezt a helyzetet vagy sem. A szuleid igy hogy melletted allnak sokkal jobb helyzetben vagy mint altalaban a tinik akiknel kiderul a terhesseg.

Persze nem feltetlen idealis helyzet de ezt kell megoldani.

Tedd fel magadnak a kerdest, melyik dontes az amelyikkel egyutt tudsz majd elni? Az lesz a helyes valasz!

Sok sikert!

2018. ápr. 11. 08:11
 34/85 anonim ***** válasza:
57%
Szülőkkel is bármi történhet időközben,erre nem kell alapozni.Én ennyi idősen elvetettem,nem bántam meg,pedig eltelt már vagy 20 év,és nekem akkoriban 3 is volt,mert annyira nagy észlény voltam.Akkor se szerettem a gyerekeket,most meg már még annyira sem.Apa nélkül meg még véletlenül se vágnék bele ilyen nagy dologba,nekem anno ez is sokat számított.
2018. ápr. 11. 08:17
 35/85 anonim ***** válasza:
37%

Ha megtartod, valószínűleg sok lemondással jár, megváltozol, a környezetedben mindenki látni-tudni fogja, később jóval kevesebb idővel gazdálkodva marha nehéz lesz anyagilag függetlenedni, és érzelmileg pár nélkül, egy csomó mindenben hirtelen fel is kell nőnöd, miközben a szüleid mellett gyerek státuszban leszel anya szerepben. De lesz egy gyereked, akivel valószínűleg nagyon fogjátok szeretni egymást és neki te leszel/vagy a legjobb, akármilyen tökéletlen legyél. (Érzelmileg elég intelligensnek tűnsz, szóval nem hinném, hogy nehezebb napokat majd a gyereken vernéd le.) Elvetetni a könnyebbik út, ha több "akadály" nem jön, folytathatod a terveidet, az önmegvalósítást és valószínűleg lehet még gyereked is (de nem ugyanez). Csak te sejtheted, hogy mi a teherbírásod, de a jövőt nem fogod tudni előre és sok olyanhoz hozzáerősödünk út közben, amiről nem hittük volna.

+Kérdezted: Ha egyedül laknál és dolgozol, bölcsibe adhatod, ahogy a legtöbben ilyen helyzetben és ahogy a legtöbb mai anyával is tették. Persze nem ez az ideális. Úgy tapasztalom, nagyon sok anya veszi igénybe akár napi szinten a nagyszülőket (akár együtt lakva, akár külön), úgy is, hogy van párja (akár munka, akár testi bajok, akár kényelem miatt vagy csak mert szeretik egymás társaságát... stb.), szóval nem mindenki csak magának szülő mindent egyedül megoldó szuperanyu, vagy retteghet az ön- és közvádtól. Ha a szüleid felajánlották, hogy támogatnak, az meg az ő saját döntésük, bűntudat nélkül elfogadhatod, ha szerinted működne. Ezt csak azért írom, hogy a mérlegbe ne rakj be olyanokat, hogy xy szerint mi a "gáz" vagy "ciki", inkább nézz körül, sokféle megoldás lehet jó, persze mindenbe bele lehet kötni, de végül a szereplőktől függ, hogyan élik meg: félig tele van a pohár vagy félig üres.

2018. ápr. 11. 08:31
 36/85 anonim ***** válasza:
39%

Én megtartottam!

18évesen szültem. A legjobb döntés volt, hogy megtartottam. Mondjuk velem volt a párom, aki most már a férjem. Nekünk jól alakult az életünk. Viszont ismerek sok olyat, akinek nem. Így, hogy egyedül vagy, nagyon nehéz lesz! Hiába van ott a családod. Írj, ha gondolod.

2018. ápr. 11. 09:25
 37/85 anonim ***** válasza:
29%

Szia ! Én a te helyedbe megtartanám ! Ha te nem szeretnéd felnevelni akkor az örökbeadáson gondolkoznék!

Sok nő cserélne veled , mivel nem lehet babája !

2018. ápr. 11. 09:27
 38/85 anonim ***** válasza:
64%

Elvetetném mindenképp.

Sorolhatnám estig, hogy miért, de szerintem már leírták mások. Viszont a legfőbb ok: anyám 17 évesen szült engem, tudom milyen egy szinte még gyerek gyerekének lenni. A nagyszüleimnek mindig hálás leszek azért, hogy szinte ők neveltek fel, de egész életemben irigykedtem azokra akik normális családban nőhettek fel, ahol a szülők érett, felnőtt emberek, és ennek megfelelő környezetet, biztosítottak számukra.

Szinte 0 az esély rá, hogy abortusz miatt ne lehessen később gyereked. Olyanok is mennek szülni, akiknek 10+ abortuszuk volt korábban.

Gondolj bele mennyivel másabb lenne 5-10 évvel később gyereket vállalni, amikor már van végzettséged, munkád, és melletted van az apja aki ugyanannyira akarta az egészet mint te.

2018. ápr. 11. 09:30
 39/85 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem azokat kerdezd meg, akiknek mar volt abortuszuk, vagy akik megtartottak hasonlo helyzetben, mint te. Senki mas nem tudja igazan, hogy milyen egy ilyet atelni, akar megtartod, akar nem.
2018. ápr. 11. 09:58
 40/85 anonim ***** válasza:
44%

#39 én is azt figyeltem. Borzasztó.

Én megtartanám. Nem tudom a szüleid hogy állnak anyagilag, de pl. anyukád is elmehet gyedre.

Párt fogsz találni magadnak. És munkát is hamarabb, mintha 30 évesen szülnél. Persze még tanulnod kell, de ott se lesz hátrány. Mivel a munkáltatók pont olyanokat nem vesznek fel, akik benne vannak a korban és gyerektelenek.

Használd ki, hogy a szüleid támogatnak. Lesz időd meghálálni Nekik.

2018. ápr. 11. 10:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!