Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy dontenetek? Megtartanatok...

Hogy dontenetek? Megtartanatok, vagy elvetetnetek?

Figyelt kérdés
2 honap es 18 eves leszek. Kiderult hogy 8 hetes terhes vagyok, es eddig nagyon erosen gondolkoztam hogy megtartom, meg van hozza minden hatter. Viszont az utobbi par napban gondolkodtam, hogy mi lenne ha elvetetnem, abortusz ellenes vagyok egyebkent nem tudom honnan jott ez a hirtelen otlet. A szuleim azt mondtak akarhogy dontok tamogatnak, viszont a baratom itt hagyott, amimt megtudta. A sulit el tudnam vegezni, azzal nem lenne gond. Viszont ilyen fiatalon meg nem akarok anya lenni, es minden nap mast erzek, egyszer azt, hogy nem akarom elvetetni, mert megis bennem no, es az en reszem, maskor meg elvetetnem, mert nem vagyok ra szerintem felkeszulve, es nem akarok az idobol se kifutni. A szuleim azt mondtak en dontsem el, de egyedul keptelen vagyok. Mi van ha megbanom, hogy megszulom, vagg eppen azt hogy elvetetem? Es ha elvetetem, akkor kesobb honnan tudjam lehet e meg gyerekem? En ezt nem tudom igy eldonteni. Valaki tudna tanacsolni valamit? Kerlek.

2018. ápr. 10. 22:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
21%
Megtartanám. Én is 17 évesen lettem terhes (igaz mi terveztük). Holnap leszünk 6 hetesek és ő a legnagyobb boldogságunk. :) Mért nem akarsz még anya lenni? Értem itt azt, hogy még buliznál stb. vagy csak úgy érzed, hogy nem vagy rá kész? Én semmiképp nem vetetném el, mégiscsak benned él, ő már a te "részed". Ha elvetetnéd, lehet hogy soha többé nem lehetne gyereked + nagyon megbánnád szerintem, hogy megöltél egy kisbabát. Örökbe se adnám, mert mégiscsak a te kisbabád és nekem nem lenne szívem csakúgy odaadni másnak, miközben tudom hogy ő az enyém és bennem élt 9 hónapon át. Én azt tudom tanácsolni, hogy tartsd meg, segítséged úgyis minden bizonnyal lesz a szüleidtől szóval nem leszel magadra hagyva. (De ez persze a te döntésed) :)
2018. ápr. 10. 22:54
 12/85 anonim ***** válasza:
68%
Megtartanám, de az én vagyok. 18 éves korom óta vágytam babára, 35 lettem, mire lett, szóval én ezért. De mindenki más.
2018. ápr. 10. 22:54
 13/85 anonim ***** válasza:
38%

Megtartanám ő is egy kis élet lehet pár hete létezik csak,de attól még él. Nem tudnék a lelkiismeretemmel elszámolni. De én ilyen vagyok. Ahogy írsz úgy tűnik te is érzelembazisú vagy,mert nem úgy tetted fel a kérdést,ahogy itt szokás... Ha azért akarnád elvetetni,mert elhagytak,akkor gondolj bele,ha megszülöd őt vagy mástól egy másik babát és azt ígéri nem hagy el aztán,ha a gyerek mondjuk 3 éves és elhagy akkor meg örökbeadod? Nyílván nem

Ha megvan a háttér anyukádék melletted állnak még a sulit is el tudod végezni akkor mindenképp tartsd meg. Egy gyerek hatalmas felelőség,de a legdrágább kincs a világban. Persze ez egy vélemény a sok közül a döntést neked kell meghozni.

2018. ápr. 10. 22:57
 14/85 anonim ***** válasza:
44%
Ja és még egy gondolat én 25 vagyok. Van egy csodálatos 7 hós fiam. Néha gördít a pelenkás olyan szituk elé,hogy sokszor megkérdőjelezem én is,hogy alkalmas vagyok e. És erre a mondatomra egy számomra kedves ember mindig azt mondja,hogy aki ilyet kérdez az alkalmas. Mert azt érdekli a gyereke,hogy jó tud e hozzá lenni,vajon alkalmas e az anya szerepére. Sok kétely van az emberben,de ez természetes. Nem az a kérdés,hogy alkalmasak vagyunk,hanem hogy képesek vagyunk szeretni őt és idővel alkalmassá válunk. Írd meg hogy döntöttél! Remélem a szívedre hallgatsz.
2018. ápr. 10. 23:03
 15/85 A kérdező kommentje:
Jovoheten megyek ultrahangra, ahova anyukam kiser el, nem tudom mi lesz.
2018. ápr. 10. 23:08
 16/85 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem is az a gond, hogy a szüleid tartanák el a TE gyerekedet, ráadásul az apja is egy világi f@$zfej. Amíg csak megcsinálni kellett, nem volt gond :'D Viszont vannak fiatal anyukák, akik örülnek annak, hogy nem vetették el a gyereküket, de az ő oldalukon általában van egy férfi is. Ha nem sül le a bőr a képedről a szüleid nyakára szüléstől, meg nem kell apa, akkor áldásom rád.
2018. ápr. 10. 23:08
 17/85 anonim ***** válasza:
40%
Szia megtartanám nekem volt egy abortuszom 3 éve akkor az anyagiak miatt meg más okok miatt az tűnt a legmegfelelőbb megoldásnak. Most 25 éves vagyok de azóta is elég sokszor megfordul a fejemben. Most 17+5 hetes kismama vagyok összeteszem a kezem hogy kaptam őt, igaz tartok tőle picit hogy jó anya leszek -e. A te életed a te döntésed de egy baba ajándék! Szerintem tartsd meg főleg hogy támogatnak! Sok sikert:)
2018. ápr. 10. 23:10
 18/85 A kérdező kommentje:
Ez a masik hogy nem akarom a szuleimnek szulni. En ugy gondoltam, bar nem tudom mennyire fog megvalosulni, hogy mikor mar nagyobb lenne a kicsi en eljarnek dolgozni, van olyan csaladtag a hazban aki tud ra addig vigyazni, vegul pedig mikor mar osszegyult annyi penz elkoltoznek egy kisebb lakasba egyedul a picivel, de ez nem tudom mennyire jo. Ott ki vigyaz ra ha dolgozni mennek? Vigyem addig vissza a szuleimhez? Vagy az nem bunkosag? Ajj en annyit gondolkozok mindenen..
2018. ápr. 10. 23:11
 19/85 anonim válasza:
56%

Én biztos, hogy megtartanám, de az én vagyok.

Ha a család támogat, annál nincs is jobb ami történhet veled.

Arra sincs sajnos garancia, hogy 5-10 év múlva, ha ismét terhes maradsz nem hagy ott az éppen aktuális apajelölt.

Vagy, hogy nem hagy ott majd 3 gyerekkel.

Az örökbe adásnál egyébként nem hagynak időt, hogy kötődj a gyerekhez, csak annyit amennyit a hasadba van.

Talán megmutatják mikor megszületett, de már adják is az örökbefogadó anya kezébe. A legtöbben újszülöttet akarnak, ezért abszolút senki nem fog vele hazaküldeni pár hétre, hogy csak addig tarts már meg légyszi amíg találunk neki szülőket.

Egy abortusz nem zárja ki az újbóli terhességet, de azt, hogy a jövő mit hoz pl az egészségi állapotodba, azt nem tudja előre senki.

Bár én pont egy kivételes eset vagyok, hogy apukám nevelt fel válás után, de az apára akkor sem alapoznék soha!

Ő egy legyintéssel kiléphet belőle és magasról tehet az apaságra, te viszont csak egy életed végéig elkísérő súlyos döntéssel és műtéttel.

Ha az anyagiak engedik, nem akadályoz a suliban sem, és a család is támogat, akkor semmi okát nem látom annak, hogy elvetesd szegény babát.

2018. ápr. 10. 23:11
 20/85 anonim ***** válasza:
81%

Én egy évvel idősebb vagyok, ami igazából nem különbség, de ha pl. egy éve ilyen helyzetben lettem volna, akkor számomra nem lett volna kérdés, hogy mit csinálok. 100%, hogy elvetettem volna. Én sem szeretem az abortuszt, mert értelemszerűen, aki nem akar gyereket az védekezzen és az abortusz az nem számít védekezésnek, ugyanakkor nyilván egyik módszer sem nyújt 100%-os védelmet és szerintem ilyen helyzetben az abortusz a legjobb megoldás. Én 18 évesen még tanultam és nagy terveim voltak, egyetemre akartam menni, tanulni és tanulni és tanulni akartam :), mellett pedig fel akartam fedezni önmagam és minél többet megtapasztalni a világból, önkénteskedni, utazni, dolgozni. Valamint nem volt semmim, hiszen egy percet nem dolgoztam még és középiskolás voltam, éppen érettségiztem. Ha szültem volna egy gyereket, akkor kvázi tönkretettem volna az életemet, minden álmom és célom szertefoszlott volna...mert azt a gyereket nem csak kihordani és megszülni kell, ami alatt még lehet tanulni stb., hanem utána fel is kell nevelni és gondoskodni kell róla. Na most nekem ez nem ment volna. A szüleim dolgoztak, így ők nem tudtak volna babázni helyettem, de egyébként is úgy gondolom, hogy az ember magának szüljön és ne másnak. Valamint teljes mértékben a szüleimre kellett volna támaszkodnom a gyerekkel együtt, mert nekem nem volt még semmim, egy percet nem dolgoztam. Arról nem is beszélve, hogy az a gyerek nem tervezett gyerek lett volna, nem szerettem volna gyereket vállalni, nem vágytam rá. Úgyhogy az egész életem bizonytalanság lett volna és egyetlen egy pozitív dolgot nem tudnék mondani....főleg, ha még a párom sem állt volna mellettem...

Ez az én véleményem és én nem akarlak téged meggyőzni semmiről sem. Ez valóban a te döntésed kell, hogy legyen, neked kell mérlegelned a dolgokat. Reálisan gondold végig, hogy milyenek a te és a gyereked kilátásai, mit érzel stb., majd ezt követően dönts!

2018. ápr. 10. 23:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!