Vannak itt a forumon olyan angliai kismamak, akik ikreket varnak?
Sziasztok H vagyok! Zerna! gratula a jo hirekhez,csak igy tovabb! Akkor van ra esely hogy meg tovabb kihuzzatok egyben vagy mindenfelekeppen december-januar a vege?
En ma delutan megyek a korhazba egy plusz UH-ra,mert a midwife szerint oriasi a baba es le kell ellenorizni,hat nem vagyok feldobva,eszem agaban sincs csaszarral szulni. :(
A maternity leave-et en sem kapom,hanem helyette majd a job center-tol a maternity allowance-t. Az is £123,mint a maternity leave 39 hetig. A lenyege,hogy az elmult 66 hetbol legalabb 26-ot meloztal es legalabb 13 heten az atlag kereseted £30 volt.nem kell egymas utani heteknek lenniuk!!! en ugy tervezem,hogy vegigmaradom azt a 39 hetet,aztan vagy visszamegyek valami part time-os melot keresni delutanra(a parom allando delelottos),vagy felvaltva dolgozzuk a 8 orat,de akkor meg nem latnank egymast soha.igy a picinek max 2 orat kellene bolcsiben lennie,amig a parom edz. na most az ha minden igaz akkor a kondinak van bolcsodeje,remelhetoleg nem lesz veszes.mindenesetre majd alakul a szukseg nagy ur.. :)
Colne! Nem lehet,hogy fejlodesi ugras van a babadnal?az pont 4 honapos kor korul szokott lenni es iyenkor hirtelen egy ideig tobbet esznek. bar nem vagyok vedono. :) csak tippelek. B! ez a babakocsi marhajo,nagyon tetszik. :) bar en itt kint vettem inkabb alig hasznaltan,igy nem kerult sokba.
H
Colne vagyok megint.
Én hauck apollo 4-et vettem.
Egy kép róla:
Ez alapján a videó alapján választottam:
http://www.youtube.com/watch?v=YzWFj-lTRXI
200-ért vettem ebay-en, 20 fontért szállították, így 220 volt.
Meg vagyok vele elégedve. Fanni nincs teljesen. Nem szereti az autós ülést. Abban a döntésszögben nem szeret ülni, és nem tudja kinyújtani a lábát, ez is zavarja. Van egy játszó "úszógumija" bele lehet ültetni, és abban is ugyanúgy nem szeret ülni, ugyan olyan dőlésszögben ül benne. Szóval szerintem nem lenne gond az autós üléssel, csak Fanni speciel nem szereti.
15kg-ig mondja a csaj, hogy lehet használni a kocsit, és azt mondja, hogy ez egy 3-4 éves gyerek súlya, az autós ülésre 13kg-ot mond, amire azt mondja, hogy egy egy éves súlya kábé. Ez elég érdekes:D Egyébként meg remélem 2 éves koráig kell csak használnunk. Mert aztán meg remélem melegváltás lesz benne:D Könnyen irányítható, de néha bosszúságot okoz egy olyan dolog, ami szerintem még egy babakocsinál sem megoldott. Nem ártana egy olyan babakocsi, aminek a hátsó kerekei is bolygósítottak. Sokszor a boltban kevés a hely, és hátrafelé kéne mennem, de úgy, hogy rögtön arréb is kanyarodjak, ez csak úgy oldható meg, ha megemelem a segggét a kocsinak. Minden nap járatom a kocsit hétköznap. Dombon lakunk, így terepen is ki van próbálva:D Habár a macskakövet nem nagyon csipázza a kocsi.
A sportkocsi részt csak tél után, tavasszal szeretném összerakni, remélem Fanni kibírja a mózesben addig. Egyetlen egy hiányossága van, csak a sportkocsi részhez adnak raincovert, de pár fontért a használtasba vettem hozzá, igaz, nem teljesen fitos, de ebay-en néztem, 14 font lenne. Ráadásul sokkal jobb raincovert vettem hozzá, mint amit a gyártó ad a sportkocsihoz. Mert ezt ki lehet cipzározni a felnyítható "ernyő" mentén, így hozzáférsz a gyerekhez gyorsan, és a boltba betérve engedhetsz be neki friss levegőt. Háló szintén nem jár hozzá, amit azt hittem nem fogok hiányolni, de ő még újszülöttként belelógott a nyár végébe, és idén több volt a méhecske is, állandóan megtalálták. Egy tescos ruhapelenkát tettem oda, hogy ne tudjanak belemenni a bogarak, mert a kocsi almazöld révén, az összes muslinca kedvence volt. Bevásárláshoz vettem egy, a kocsi tolókarjára rögzíthető hálót (bevásárló szatyrot), igen hasznos, mert ha egymagam viszem Fanni vásárolni és nem csak 1-2 dolgot akarok, akkor abba teszem be, nem az alsó kosárba, a kocsi alá.
Bocs, hogy ennyire kielemeztem, csak segíteni akartam, hogy ezekre figyeljetek, akik még nem vettek kocsit.
Sziasztok! B vagyok.
Colne, tok jol nez ki a te babakocsid is! Tetszik a szine! :)
Ma voltam a vedononel 31 hetes ellenorzesen. Tudjatok van az a diagram ahova beirja hogy mekkora a baba becsult sulya! Basszus, az en fiam 2100 grammos!! Es meg csak 31+3 hetesek vagyunk!! Nektek mekkora? Colne, neked mekkora volt Fanni a 31 hetes vizsgalaton? Belem rakta a parat, tudtam hogy nem lesz pici baba, de masnak ennyi idosen ilyen 1500 grammokat mondanak...
Na en is voltam az UH-n,hat nekem is 3kilosra saccoltak 35 hetesen,a fejkormeret az mar most 34 centi,ami az atlag szuletesi meret. hat majd meglatjuk B nem vagy egyedul. :)
Colne ,koszi a hasznos infokat! :)
sziasztok!! mint mindig, most is almatlansagban szenvedek :( igy gondoltam irok en is. eloszor is szerintem ne foglalkozzatok avval hogy mit mondanak. igazabol otthon is van olyan hogy nagyon felrebecsulik a baba sulyat. meg azt nem is ok saccoljak, hanem az uh gepek. szoval na.... azert en is kivancsi lennek hogy mekkora a kisasszony odabent, mert mindenki azt mondja hogy oriasi hasam van. komolyan mondom hogy most fogok masodszor bugyimeretet cserelni, mert egyszeruen kenyelmetlenek. :D szoval sikerult a 3 ho vegetol hiznom 1-2 kilot, ami nekem nem baj, mert elotte magamra rantottam vagy 21-et. :))
kabat: koszonom aranyos vagy hogy felajanlottad hogy belinkeled nekem a kabatod kepet. igazabol en felek venni akar mekkorat, mert a testalkatom az nem valtozott, viszont a pocakom naprol napra nagyobb es amiket felbrobaltam, hat komcsira mint egy satorteto. ilyeszto volt szamomra a kabatmeret. ugy hogy en az amugy is labilis kis lelkivilagommal most hanyagolom a kabattemat. de biztos megfogom oldani. :))
babakocsi: mindegyotok nagyon jot linkelt be es tenleg csodaszepek. aki otthonrol hozatta, egybol beleszerettem abba. jujjjjjjjjjj amikor hazajott a parom el is kezdtem vele bombazni, hogy vegyunk egyet otthon, de hamar leallitott. igy most meg csak nezegelodok itt. :( bar ami tetszik az nagyon draga, ami meg olcso az nem valo egy ujszulott babanak. de ha talalok akkor linkelek nektek es kerni fogom a velemenyeteket.
kisagy: talaltam egy hasznalt kisagyat a gumtreen amit azt hiszem el is megyunk megnezni, es ha tenleg olyan amilyen a kepen akkor hazahozzuk. szoval ez bizti hogy hasznalt lesz., de oda is csak akkor tudunk elmenni, ha sikerulne vegre talalnunk egy autot, amit tetszik, jo allapotban van, es megfizetheto. szoval az egyik dolog vonza a masikat.
mi: szovala nem lehet tudni, hogy meddig fogom kihuzni a babaval, mert azt mondta a doki hogy "szebb"a mehszaj mint volt. kicsit zartabb, de nem zart. ehhez a dokihoz meg egyszer kell mar csak menni, es utanna visszaad a rendes terhesgondozoba, mert hogy akkor mar "nagyon jo" eselyekkel indulunk neki barminek is. most nem mondott semmit, hogy mikor lehetseges a szules, igy mi csak bizunk abban hogy minnel tovabb bentmarad a baba.
vastag terheskiskonyv??????? az meg mi???? en egy A/4es nagysagu "fuzetecsket" kaptam es nekem azt toltogetik folyamatosan. vagy megint le vagyok maradva valamirol?
koszonjuk szepen a sok segitseget a maternityvel kapcsolatban. most ugy nez ki hogy meg dec 12-ig sick pay, utanna meg kezdem a maternityt. szoval azert bizok benne hogy nem fog sokaig tartani ez a "penztelenseg".
azt hiszem most igy ket bogre tejeskave utan visszatudok szuszizni egy kicsit, meg a parom is morog hogy mit csinalok. szoval most CSAK ennyi!! remelem mindenki jol van!! kellemes hetveget nektek!! zerna
Colne! Szeretnek kerdezni valamit,de csak mert Te nemreg estel tul rajta. Az anyakonyvezes hogy volt? Ugyertem a korhazban kaptal angol szuletesi anyakonyvi kivonatot a kiscsajszinak es le kellett fordittatni,vagy hogy van ez? Koszi elore is.
H
Lehet hogy rosszak az infoim, de en utana jartam ennek. (B vagyok)
Miutan hazajossz a korhazbol, 2 heten belul el kell menni a helyi registery office-ba ahol kapsz angol anyakonyvi kivonatot. Ezt vagy lefordittatod vagy te is lefordithatod, de pontosnak kell lenni a forditasnak. Felmesz vele Londonba a Magyar Nagykovetsegre, ahol az eredetit a forditassal elkuldik Mo-ra es ott kiallitjak neked a magyart, majd visszakuldik.
Itt a weboldal:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!