Hogy zajlik egy szülés a miskolci Semmelweis kórházban? Mit vigyek magamnak és a babának? Hogyan viselkednek az orvosok, szülésznők, csecsemősök? Hogy történik a látogatás? Szülésnél ki lehet bent és mikor kell közölni? Mindenre kíváncsi vagyok!
Sziasztok lányok.
Mi újság veletek?
Jól vagytok?
Mi csütörtökön végre betöltöttük a 36. hetet :)
Már csak egy hetet kell kibírnunk.
Iszonyatosan dagadnak a lábaim,nagyon fájnak :(
Hétfőn megyek nst-re akkor megmutatom a dokinak,mert ez már nagyon dúrva!
Kérek vizelet vizsgálatot,bár a vérnyomásom szerencsére rendben van.
De a védőnő szerint nem árt egy labor.
Tegnap egész nap keményedtem és görcsöltem,meg egész éjszaka jöttek a jóslók.
Hányingerem van többször és van egy kis hasmenésem is.
A kicsikém meg tegnap egész nap izgett-mozgott.
Jó lenne még kibírni a következő hétvégéig.
Sziasztok csajok!
Mi is megvagyunk, ebben a jó időben igyekszem minél többet kint lenni vele, most épp a kakilással kinlódunk, valami székrekesztőset ehetett a Drágám, várom a csodát. :)
Emő nektek hogy fogják hivni a lányotokat? (lehet, hogy már kérdeztem?:))
Szandi ne aggódj, ezek a jóslók kitarthatnak egészen a végéig. A lábdagadás nem jó dolog, nekem is irtóra vizesedtek, mondjuk nekem nyár vége volt, meleg, és a vérnyomásom is magas volt, de nem lett belőle baj szerencsére. Próbáld minél többet jó magasra felpócolni a lábaidat, az segit! Illetve sok folyadékot igyál!
Szia Emőke.
Kaptam a 32. héten beutalót teljes vérkép és vizelet vizsgálatra,amit a 34. héten meg is csináltattam.
Ott teljesen rendben volt a vizeletem.
A vérképem már kevésbé.
Nekem igazából már mindenem dagad.
Kezem,arcom,lábaim,de az egész lábszáram.
A lábfejem meg olyan mint Godzillának :)
Már egyre többen állítanak meg azzal hogy látszik rajtam,hogy már nem sok idő van szülésig.
Torzúl az arcom,nagyon lent van a pocakom,meg már mindenki látja mennyire dagadok a víztől.
Képzeld el egy hét alatt 2 kiló szaladt fel és nem zabáltam egyáltalán.
57 kg-ról indúltam,de már 74-nél járok :(
A védőnő szerint még mindig számítsak kilókra,mert még kitudja mennyire fogok vizesedni a későbbiekben.
Eleinte azt gondoltam megúszom max. 10 kg-al,mert a 18.hétig semmit nem híztam.
A 20. héttől vettem észre hogy zsibbad a jobb kezem és egy nagyon kicsit kezdett vizesedni,na onnantól csak úgy szaladtak fel a kilók.
Volt olyan hogy 4 hét alatt 5 kiló :(
Remélem tényleg víz a nagy része és szülés után hamar eltűnik.
Én is az öntisztulásra gondoltam,már hajnaltól 3x voltam wc-én.
A hányinger hol van,hol nincs,de szerencsére nem hányok.
Akkor ti jól birjátok a frontot is,ugye?
Mindent bepakoltál már?
Én már teljesen összepakoltam,gyerekszobát is rendbe tettem,hogy ne akkor kelljen szegény páromnak kapkodni :)
Szia Viki.
Szegény pici lány :(
Tesóm ilyenkor Espumisan cseppet ad a kisfiának,hogy legalább a pocakja ne fájjon annyira.
Nagyon jó idő lesz egész hétvégén,sétáljatok sokat.
Néha felpolcolom,de bevallom nem sokat pihentetem.
Igazából már azt sem bánnám,ha jövőhéten kibújna.
Csütörtökön töltjük a 37. hetet,utána jöhet.
Én már várom hogy túl legyünk rajta,már nem jó igy.
Szia Szandi!
Közben megtörtént a csoda, végre lett végtermék. :) Az élet apró örömei. Mi is espumisant szoktunk neki adni egyébként, bár nem volt hasfájós, csak néha sirdogált miatta, és ez vált be.
A vizesedés nagyon vacak dolog, eleve úgy néz ki tőle az ember, mint egy elefánt. :)
Hálistennek fúrnak épp valamit a lécsőházban, remélem a gyerek tud tőlük aludni. Csak ezért szeretnék már nagyon elköltözni kertesbe, mert ez iszonyat, itt folyton fúrnak, kalapálnak aztán zeng tőlük az egész ház.
Szerencse hogy nem sokáig tartott szegénynek.
Annyira rossz nézni,amikor egy gyerek szenved :(
Vicces,ma nálunk is fúrnak,faragnak az egyik szomszédnál :)
Én már majdnem olyan vagyok,mint a benzinkútakon azok a felfújt babák,amiket lenget a szél :)
Sziasztok! :) Húha,akkor vannak gondok mindenkinél úgy látom. Ma voltunk anyáéknál végre kiszabadultunk a kertbe. Hazajött apa is,kint dolgozik külföldön,ennek örömére bográcsoztunk egyet,jól megkapta a kezemet a nap. Meg a fél arcomat... :D Csodásan néz ki mondhatom.
Azt hiszem még nem kérdezted,hogy fogják hívni.:) Hanna Olívia. Én is tartok tőle,hogy dagadni fog nagyon majd a lábam,mert a kezem mostanában szokott,ma sokat álltam úgy,hogy kicsit a bokám is megdagadt,de nem volt vészes. Remélem nem lesz ettől rosszabb. Hát Viki,bizony, normál esetben a 36. héttől már bármikor lehet számítani rá,hogy kibújik a pici manó. :) Annyira nem tudom elképzelni magam,hogy beindul a szülés és akkor megyünk. Meg a szülőszobán se nagyon. Ott már jobban mint úton a kórházba,de biztos nagyon furcsa lesz és izgatott leszek.
Emő nagyon szép neve lesz a kislányodnak is. :) Én magyartanár vagyok, ezért lett a lányunk neve Lilla - mindenképp valami irodalomhoz köthetőt szerettem volna. :)
Jajj, én is nehezen képzeltem el ezt az egész szülés dolgot, néha még mindig olyan fura, hogy én megszültem egy gyereket. :) De nagyon sok dologra annyira élénken emlékszem. :) Kocsival mentünk be a hátsó ülésen ültem, mert ott fel tudtam tenni a lábam, akkor már eléggé fáj, és ott több helyem volt mocorogni, apa meg nézte az kocsi óráját, hogy mennyi ideig tartanak a fájások. :) Ahogy beértünk, a portás csak hajnal fél 5-kor megkérdezte, hogy mit szeretnék - hát szülni....vajon mit. :):):) Egy fiatal doktornő vizsgált, ő volt akkor még az ügyeletes, és olyan hipp-hopp csináltak, mondtak mindent: üljek fel ide vagy oda, mérjünk vérnyomást, most pisiljek a pohárba, öltözzek át, pakoljam el a cuccom, most megvizsgálnak, stb... Emlékszem egy csomószor mondtam, hogy kicsit lassitsunk, mert közben én fájok. :) Miután felfeküdtem a szülőágyra, már pörögtek az események, nem volt időm agyalni, sem félni. Magától elment a magzatvizem is ott az ágyon, és kaptam oxit is, na onnantól durvult a helyzet, de szerencsére nagyon hamar jöttek a tolófájások, az nagyon fura érzés volt nekem. :) Én sajna nem tudtam hangtalanul szülni, bár nem tudom mennyire ordithattam. :) Azt tudom, hogy mondogattam, hogy nem birom, nem birom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!