Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy zajlik egy szülés a...

Hogy zajlik egy szülés a miskolci Semmelweis kórházban? Mit vigyek magamnak és a babának? Hogyan viselkednek az orvosok, szülésznők, csecsemősök? Hogy történik a látogatás? Szülésnél ki lehet bent és mikor kell közölni? Mindenre kíváncsi vagyok!

Figyelt kérdés

2015. márc. 31. 13:42
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/142 anonim ***** válasza:
HAHAHA ez jó. Anyukád gondolom meg csak nézett,hogy mi van. :D Azért mondtam a két hetet mert pont barátnőm volt így,hogy kivitte 1 hét után,azóta meg 1,5-2 havonta beteg a gyerek. Attól,hogy van maszk még nem biztos,hogy nem kap el semmit,mert lehet,hogy valakibe csak lappang a betegség,az neki meg éppen elég. Egyem meg őket kis picik,mindent össze tudnak szedni. Már úgy várom,hogy itthon legyen velem atya ég. :D Ma megnéztem a 4D-s uh-ot dvd-n,hát úgy sírtam. :D mostanában sokszor van ilyen. Gondolom a hormonok. :D
2015. ápr. 8. 16:13
 62/142 A kérdező kommentje:

Sziasztok lányok.

Mi újság veletek?

Jól vagytok?

Mi csütörtökön végre betöltöttük a 36. hetet :)

Már csak egy hetet kell kibírnunk.

Iszonyatosan dagadnak a lábaim,nagyon fájnak :(

Hétfőn megyek nst-re akkor megmutatom a dokinak,mert ez már nagyon dúrva!

Kérek vizelet vizsgálatot,bár a vérnyomásom szerencsére rendben van.

De a védőnő szerint nem árt egy labor.

Tegnap egész nap keményedtem és görcsöltem,meg egész éjszaka jöttek a jóslók.

Hányingerem van többször és van egy kis hasmenésem is.

A kicsikém meg tegnap egész nap izgett-mozgott.

Jó lenne még kibírni a következő hétvégéig.

2015. ápr. 11. 06:17
 63/142 anonim ***** válasza:
Szia! Emő vagyok. Na vagy kaptál egy kis vírust vagy a szervezeted tisztítja magát és készül a szülésre. Nem kaptál a gondozáson beutalót vizelet meg vérvizsgálatra a 32. héten? Nekem kiadták 2 hete és rá van írva,hogy 36. héten kell menni. Az lesz az utolsó vérvétel meg vizeletvizsgálat. Nekem is fáj a lábam,bár nem dagad csak a kezem. A gyűrűm lötyögött eddig,most meg alig jön le. Nagyon be zsongva a kisasszony,könyököl,fejel,rúg. :D
2015. ápr. 11. 08:17
 64/142 anonim ***** válasza:

Sziasztok csajok!

Mi is megvagyunk, ebben a jó időben igyekszem minél többet kint lenni vele, most épp a kakilással kinlódunk, valami székrekesztőset ehetett a Drágám, várom a csodát. :)

Emő nektek hogy fogják hivni a lányotokat? (lehet, hogy már kérdeztem?:))

Szandi ne aggódj, ezek a jóslók kitarthatnak egészen a végéig. A lábdagadás nem jó dolog, nekem is irtóra vizesedtek, mondjuk nekem nyár vége volt, meleg, és a vérnyomásom is magas volt, de nem lett belőle baj szerencsére. Próbáld minél többet jó magasra felpócolni a lábaidat, az segit! Illetve sok folyadékot igyál!

2015. ápr. 11. 09:13
 65/142 A kérdező kommentje:

Szia Emőke.

Kaptam a 32. héten beutalót teljes vérkép és vizelet vizsgálatra,amit a 34. héten meg is csináltattam.

Ott teljesen rendben volt a vizeletem.

A vérképem már kevésbé.

Nekem igazából már mindenem dagad.

Kezem,arcom,lábaim,de az egész lábszáram.

A lábfejem meg olyan mint Godzillának :)

Már egyre többen állítanak meg azzal hogy látszik rajtam,hogy már nem sok idő van szülésig.

Torzúl az arcom,nagyon lent van a pocakom,meg már mindenki látja mennyire dagadok a víztől.

Képzeld el egy hét alatt 2 kiló szaladt fel és nem zabáltam egyáltalán.

57 kg-ról indúltam,de már 74-nél járok :(

A védőnő szerint még mindig számítsak kilókra,mert még kitudja mennyire fogok vizesedni a későbbiekben.

Eleinte azt gondoltam megúszom max. 10 kg-al,mert a 18.hétig semmit nem híztam.

A 20. héttől vettem észre hogy zsibbad a jobb kezem és egy nagyon kicsit kezdett vizesedni,na onnantól csak úgy szaladtak fel a kilók.

Volt olyan hogy 4 hét alatt 5 kiló :(

Remélem tényleg víz a nagy része és szülés után hamar eltűnik.

Én is az öntisztulásra gondoltam,már hajnaltól 3x voltam wc-én.

A hányinger hol van,hol nincs,de szerencsére nem hányok.

Akkor ti jól birjátok a frontot is,ugye?

Mindent bepakoltál már?

Én már teljesen összepakoltam,gyerekszobát is rendbe tettem,hogy ne akkor kelljen szegény páromnak kapkodni :)

2015. ápr. 11. 09:34
 66/142 A kérdező kommentje:

Szia Viki.

Szegény pici lány :(

Tesóm ilyenkor Espumisan cseppet ad a kisfiának,hogy legalább a pocakja ne fájjon annyira.

Nagyon jó idő lesz egész hétvégén,sétáljatok sokat.

Néha felpolcolom,de bevallom nem sokat pihentetem.

Igazából már azt sem bánnám,ha jövőhéten kibújna.

Csütörtökön töltjük a 37. hetet,utána jöhet.

Én már várom hogy túl legyünk rajta,már nem jó igy.

2015. ápr. 11. 09:41
 67/142 anonim ***** válasza:

Szia Szandi!

Közben megtörtént a csoda, végre lett végtermék. :) Az élet apró örömei. Mi is espumisant szoktunk neki adni egyébként, bár nem volt hasfájós, csak néha sirdogált miatta, és ez vált be.

A vizesedés nagyon vacak dolog, eleve úgy néz ki tőle az ember, mint egy elefánt. :)

Hálistennek fúrnak épp valamit a lécsőházban, remélem a gyerek tud tőlük aludni. Csak ezért szeretnék már nagyon elköltözni kertesbe, mert ez iszonyat, itt folyton fúrnak, kalapálnak aztán zeng tőlük az egész ház.

2015. ápr. 11. 12:17
 68/142 A kérdező kommentje:

Szerencse hogy nem sokáig tartott szegénynek.

Annyira rossz nézni,amikor egy gyerek szenved :(

Vicces,ma nálunk is fúrnak,faragnak az egyik szomszédnál :)

Én már majdnem olyan vagyok,mint a benzinkútakon azok a felfújt babák,amiket lenget a szél :)

2015. ápr. 11. 13:24
 69/142 anonim ***** válasza:

Sziasztok! :) Húha,akkor vannak gondok mindenkinél úgy látom. Ma voltunk anyáéknál végre kiszabadultunk a kertbe. Hazajött apa is,kint dolgozik külföldön,ennek örömére bográcsoztunk egyet,jól megkapta a kezemet a nap. Meg a fél arcomat... :D Csodásan néz ki mondhatom.

Azt hiszem még nem kérdezted,hogy fogják hívni.:) Hanna Olívia. Én is tartok tőle,hogy dagadni fog nagyon majd a lábam,mert a kezem mostanában szokott,ma sokat álltam úgy,hogy kicsit a bokám is megdagadt,de nem volt vészes. Remélem nem lesz ettől rosszabb. Hát Viki,bizony, normál esetben a 36. héttől már bármikor lehet számítani rá,hogy kibújik a pici manó. :) Annyira nem tudom elképzelni magam,hogy beindul a szülés és akkor megyünk. Meg a szülőszobán se nagyon. Ott már jobban mint úton a kórházba,de biztos nagyon furcsa lesz és izgatott leszek.

2015. ápr. 11. 19:35
 70/142 anonim ***** válasza:

Emő nagyon szép neve lesz a kislányodnak is. :) Én magyartanár vagyok, ezért lett a lányunk neve Lilla - mindenképp valami irodalomhoz köthetőt szerettem volna. :)

Jajj, én is nehezen képzeltem el ezt az egész szülés dolgot, néha még mindig olyan fura, hogy én megszültem egy gyereket. :) De nagyon sok dologra annyira élénken emlékszem. :) Kocsival mentünk be a hátsó ülésen ültem, mert ott fel tudtam tenni a lábam, akkor már eléggé fáj, és ott több helyem volt mocorogni, apa meg nézte az kocsi óráját, hogy mennyi ideig tartanak a fájások. :) Ahogy beértünk, a portás csak hajnal fél 5-kor megkérdezte, hogy mit szeretnék - hát szülni....vajon mit. :):):) Egy fiatal doktornő vizsgált, ő volt akkor még az ügyeletes, és olyan hipp-hopp csináltak, mondtak mindent: üljek fel ide vagy oda, mérjünk vérnyomást, most pisiljek a pohárba, öltözzek át, pakoljam el a cuccom, most megvizsgálnak, stb... Emlékszem egy csomószor mondtam, hogy kicsit lassitsunk, mert közben én fájok. :) Miután felfeküdtem a szülőágyra, már pörögtek az események, nem volt időm agyalni, sem félni. Magától elment a magzatvizem is ott az ágyon, és kaptam oxit is, na onnantól durvult a helyzet, de szerencsére nagyon hamar jöttek a tolófájások, az nagyon fura érzés volt nekem. :) Én sajna nem tudtam hangtalanul szülni, bár nem tudom mennyire ordithattam. :) Azt tudom, hogy mondogattam, hogy nem birom, nem birom. :)

2015. ápr. 11. 21:04
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!