Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy zajlik egy szülés a...

Hogy zajlik egy szülés a miskolci Semmelweis kórházban? Mit vigyek magamnak és a babának? Hogyan viselkednek az orvosok, szülésznők, csecsemősök? Hogy történik a látogatás? Szülésnél ki lehet bent és mikor kell közölni? Mindenre kíváncsi vagyok!

Figyelt kérdés

2015. márc. 31. 13:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/142 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Tényleg tök jó veletek beszélgetni :)

Én júniusban töltöm a 26-ot.

37 évesen sem idős egyáltalán az ember az első gyermekhez!

Ha te a harmincas éveidben érezted azt hogy itt az idő,akkor az úgy volt jó és kész.

23 évesekre meg sokan mondják hogy túl korai még,de szerintem ez sem igaz!

A hugom 22 évesen szűlt és nem érzi úgy hogy bármiről is lemaradt volna.

Mondjuk se Ő,se én nem voltunk sosem bulizós csajok :)

Nem is tudtam hogy koraszülésnél átvisznek a Megyeibe!!!

Mi már benne vagyunk a 36. hétben,akkor tuti hogy már nem vinnének át?

Mikor kiengedtek azt mondta a doki,ha esetleg hasonlót éreznék mint akkor vagy véreznék,esetleg szivárogna a magzatvíz azonnal menjek be hozzájuk mert még mindig korai volna.

Viszont én meg úgy vagyok vele hogy már egyszer bent marasztalták a picikémet,ezért ha mostanság,még a 37. hét előtt újra jönni szeretne már csak akkor mennék be mikor 5 perceseim vannak.

Szóval,én akkor már hagynám hogy jöjjön!

Hiszen már nem olyan kicsi!

Unokatesóm is a 35. héten szült,teljesen egészséges kisfiút.

Szerintem ez az időjárás befogja indítani nekem,mert folyton keményedek.

Kitudja,talán észrevétlenűl tágulok is tovább.

Tegnap megjegyezte a zöldséges is hogy nagyon lent van a pocakom.

Anyu és az anyósom szerint meg már torzúl az arcom is.

Kitudja....

Tényleg nem adnak beöntést a Semmelwisben?

Na ez most hosszú lett :)

Kellemes húsvéti ünnepeket Nektek és jó sok locsolót! :)

2015. ápr. 5. 08:11
 42/142 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

Mondjuk én sem érzem magam öregnek. :) Tanár vagyok, a gyerekek megfiatalitanak, most meg a sajátom is. :)

37. hétig számit koraszülöttnek baba. Ha kora akkor is a megyeibe viszik, meg ha valami komplikáció, vagy fertőzés van akkor is, mert csak ott van GYEK. De Veletek minden okés lesz.

Nekem már nem adtak beöntést, mert késő volt, azt mondta a szülésznő, de mondom, nekem ahhoz képest, hogy első gyerek nagyon gyors szülésem volt. :)

Az időjárással meg a frontokkal nem kell foglalkozni, nekem augusztusban olyan frontok voltak, hogy csak na, hideg, meleg, eső, szél, mindig mondták, hogy a gyerekeket ez hogy megviseli, ki fog bújni hamarabb. Na, az én lányomat nem nagyon izgatta a front, még 5 nappal túl is hordtam. A dokim már másnap meg akarta inditani, de javasolta, hogy sétáljak lépcsőzzek azért még sokat. És lám, ez megtette hatását, még este igazi kelyhes fagyit akartam enni, bementünk Miskolcra a belvárosba sétálni, fagyizni, és szerintem jót tett, mert éjjel magától beindult a szülés. Nagyon nem bánom, hogy nem kellett inditani. :) Addig teljesen elviselhető volt a dolog, mig odabent be nem nyomták az oxit. (nem értem miért ellett, mikor nagyon jól tágultam, már 4 ujjnyival mentem be, de végül is még gyorsitott a dolgon legalább:) ).

Borzasztó ez az idő. Utálom, tavaszt akarok! :)

2015. ápr. 5. 08:22
 43/142 anonim ***** válasza:

És elfelejtettem.

Kellemes húsvéti ünnepeket Nektek! (én locsolót nem kivánok, magamból kiindulva, mert én utálom... :))

2015. ápr. 5. 08:23
 44/142 anonim ***** válasza:
Nektek is Boldog Nyuszit! :) Én se szeretem a locsolókat,főleg,hogy most mostam hajat. :D :D Engem tök hülyének néztek amikor mondtam 2 hete,hogy lejjebb van a pocakom,aztán anya nézegette,hogy nahát tényleg. Mondom persze amikor te mondod úgy van,ha én akkor nem? :D Reggel is voltak fájások,de nem vészesek és 1 óránál nem tartott tovább az egész,szerintem még kb. 3 hetet ha kihúzok. Akkor kezdem a 36. hetet,onnantól már én is nyugodtabb lennék,mintha most vagy 2 héttel ezelőtt indult volna be.
2015. ápr. 5. 15:28
 45/142 anonim ***** válasza:

2-es megint. :)

Ne izgulj, jóslók nekem is voltak egész korán, és mondom 5 nappal túlhúztam. :) Jajj, az utolsó hétnél de rossz volt, mikor már naponta kellett menni nst-re, még hétvégén is, akkor már azért nagyon kértem a drágámat, hogy most már fáradjon ki jó lesz itt neki velünk. :) (vidékről jártunk be) Pláne, hogy sosem mocorgott nst-n úgy ahogy én akartam, akkor épp mindig aludt, egy csomószor megismételtették velem. :)

2015. ápr. 5. 20:34
 46/142 anonim ***** válasza:
hát azt én is várom,hogy majd pont akkor aludjon amikor nem kéne. :D Bár elég aktív szokott lenni,főleg mostanában. Olyan fájdalmas tud lenni. Ma már nagyon be is keményedtem. Nem bírtam lábra állni se. :S Nem tudom mi lesz,de még ha olyan 3 hetet kibír az tökéletes. :D
2015. ápr. 5. 22:02
 47/142 anonim ***** válasza:

Szerintem többet is ki fog birni, majd figyeld meg. :)

Nst-n általában csokit ettek mindig, nálam a banán vált be, arra elkezdett mozgolódni. Volt, hogy a fél napot ott töltöttem, mert vissza kellett menni, várni, mászkálni, lépcsőzni, enni, utána megint várni egy orvost, hogy aláirja a papit, aztán még a saját dokimat megkeresni...Igy visszanézve jó, hogy már túl vagyok rajta. Szerettem terhesnek lenni, és Isteni szerencsém volt még a szüléssel is, hogy ilyen hamar meglett a baba, de szerintem még egyszer nem kisértem a sorsot. :)

2015. ápr. 6. 08:33
 48/142 anonim ***** válasza:
Hahahaha :D Jó is amúgy így pocakosan,minden kínlódás meg aggódás ellenére is,de már úgy várom,hogy végre magamhoz ölelhessem. Nekem mikor mitől kezd el mocorogni. Van,hogy limonádétól van,hogy a teától,ha eszem azt nagyon szereti,az mindegy mit eszem. :D Megyünk majd anyáékkal hónap végén Tapira,mondtam is nekik,hogy van egy olyan érzésem,hogy Tapolca közepén fogom elkiabálni magam,hogy elfolyt a magzatvíz. :D :D
2015. ápr. 6. 13:28
 49/142 anonim ***** válasza:

2-es vagyok. És Viki. Talán igy könnyebb. :)

Nekem 19 hetesen mozdult meg először a Drágám, aztán éjjeli bagoly lett, általában lefekvés után nyomta, nem hagyott elaludni sosem. :) És rengeteget csuklott, mondjuk ez születése után is megmaradt. :)

Minek mentek Tapolcára, fürdeni, vagy csak kirándulni?:)

Az én kislányom már mászik mint az őrült, sőt már áll, nem győzöm utolérni, egész nap a sarkamban van. :) Nő minden a gomba és mindent kinő pár hét alatt. Folyamatosan adom el a cuccait, mert nem férek tőle. Most akarunk neki sportbabakocsit venni, abban jobban fog szeretni ülni, igy most az újszülött babakocsinktól is meg kell szabadulnom (pedig imádtam), mert csak a helyet foglalja. Kicsi a lakás, panelban lakunk.

A párom jön haza a hét végén, végre mi is mehetünk kirándulni mindenfelé. :)

2015. ápr. 6. 16:36
 50/142 anonim ***** válasza:
Én meg Emőke vagyok. :) Csak úgy kirándulunk egyet anyáékkal. Jön a volt gimis osztálytársa meg a férje és mivel a párom nappalos műszakban lesz,egyedül lennék,így "elcipelnek" magukkal. Mondta is anya,hogy legalább szem előtt leszek. :D Már úgy várom én is,hogy kússzon-másszon,meg,hogy beszéljen,bár majd jó sokszor fogom mondani,hogy minek tanítottuk meg beszélni. Az öcsém is olyan rossz tud lenni néha még most is,de mindig eszembe jut ha mérges vagyok rá,hogy inkább rosszalkodjon,mint,hogy Isten ne adja tolószékben legyen vagy bármi más baja legyen a kis inkubátor szökevénynek. 16 hetesen éreztem először,hogy mozog a kicsi,aztán egy hétig semmi,utána meg mint aki bedilizett rugdosódott. Most is üt-vág,de nem bánom,így legalább tudom,pontosabban gondolom,hogy nincs baj és jól érzi magát.
2015. ápr. 6. 23:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!