Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy zajlik egy szülés a...

Hogy zajlik egy szülés a miskolci Semmelweis kórházban? Mit vigyek magamnak és a babának? Hogyan viselkednek az orvosok, szülésznők, csecsemősök? Hogy történik a látogatás? Szülésnél ki lehet bent és mikor kell közölni? Mindenre kíváncsi vagyok!

Figyelt kérdés

2015. márc. 31. 13:42
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/142 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Már rég írtam ide.

Remélem jól telt az ünnep!

Én szombattól nem bírtam leállni,mostam,takarítottam,csinosítgattam a babám szobáját.

Tegnapra annyira bedagadtak a lábaim hogy nem bírtam lemenni anyáekhoz,akik 2 villamos megállónyira laknak tőlem.

Látom kiírtátok a neveteket,igy tényleg könnyebb.

Én Szandi vagyok.

Emőke tudod mikor engem bent tatottak korai vajudás miatt,nekem is tökre elviselhető fájásaim voltak.

Sokáig tartottak és többször is egy nap,főleg éjszaka.

Görcsöltem menzisen és fájt közben a derekam.

Volt hogy keményedtem is közben.

Mégsem gyanakodtam,mert a menstruációim alatt sokkal keményebb görcseim voltak!

Sosem használtak sem a görcsoldók,sem a fájdalomcsillapítók,még az Apranax sem.

Szóval ennek ellenére mégis majdnem szülés lett belőle és még csak nem is sejtettem hogy ennyire komoly volt a helyzet.

Szerintem szólj az orvosnak hogy fájásaid vannak.

Nekem azt mondták bent,hogy nem természetes 33 hetesen még jóslózni sem.

Állítólag mostmár jó idők lesznek,tényleg lehet kirándúlni,csavarogni. :)

Még mára és holnapra van Magne b6-om,azt tervezem hogy már nem is veszek.

Csütörtökön töltjük be a 36.hetet.

Úgy tudom utána már nem javasolják.

Dokit még nem kérdeztem róla,de a védőnő már mondta.

Azt mesélte hogy mikor Ő volt terhes,az orvos nem szólt Neki hogy álljon le vele és a végén,állítólag ez miatt császározni kellett.

Szerintetek van rá esély hogy ha elhagyom,1-2 alatt beindúljon a szülés?

Azért kérdezem,mert a napi 3x2 szem mellett is sokszor vannak jóslók és keményedek is.

Bár végülis már nem lenne korababa :)

Nekem már egyre "terhesebb" terhesnek lenni :(

Iszonyatosan vizesedik a lábam,kezem és már valóban torzúl az arcom.

Még a szám is püffedtebb.

Már csak egy cipőm van ami feljön.

Még annyira nem akarózik szűlni,de már nem jó igy.

Mindenben elfáradok,még a napi tisztálkodásban is :)

15 kilót híztam,bár ennek nagy része szerintem víz,de már nem akarok több kilót.

Igazából legkésőbb a 38. héten már szivesen megszűlném.

Nagyon nyavajgós vagyok már :)

2015. ápr. 7. 08:56
 52/142 A kérdező kommentje:

Bocsi,azt akartam kérdezni hogy a magnézium elhagyása után 1-2 héten belűl beindúlhat-e a szülés?

( Néha lemarad amit írni akarok. )

2015. ápr. 7. 09:01
 53/142 anonim ***** válasza:
Emőke vagyok,igen nekem is mondták,hogy a 36. héttől már nem kell szedni,bár azt nem tudom,hogy a betöltött hetet számolják ilyenkor vagy már az elejétől nem kell. A Magneb6-tól nem is csodálom,hogy fáj ugyanúgy,nekem semmit nem használt. Utána kezdtem el citritet szedni,na az nagyon jó volt,most is azt szedem,bár most csak napi 1-et szedtem most megemelem majd 3x1-re. Fúú a párom most pakolja ki a régi szekrényeket,leszedte az ajtókat róla és úgy rakta le,hogy eldőlt. Na most a két ajtó van együtt 8 kg legalább,mert nagyon régi bútor volt már,azok meg még nem könnyűek annyira. Olyan erővel puffant,hogy megijedt a kicsi is,azóta most megint fáj picit de inkább csak oldalt a köldököm mellett. Ha nem múlik holnap sem akkor felhívom a védőnőt vagy bemegyek a kórházba,nem tudom. Nekem azt mondták,hogy a szülés előtt hetekkel is lehet már jósló,de gondolom ez mindenkinél más, van akinek nincs is. Ha már nem szeded majd a magnéziumot,nem biztos,hogy beindul tőle 1-2 héten belül,lehet túl is hordod,az csak izomlazítónak jó igazából. Már úgy mennék szülni,amúgy,hogy az hihetetlen,de tudom,hogy még minimum 3 hetet ki kéne húzni. :D Nyugi én is elfáradok még attól is,hogy ha zoknit húzok. Főleg,hogy egy ideje már nagyon rosszul alszom,felriadok nem tudok visszaaludni. Ma is fél 1 után aludtam el, 3-kor felkeltem, fél 5-ig néztem a tv-t,aztán elnyomott az álom. Én eddig 9 kg-ot híztam,nyugi neked is abból a 15 kg-ból egy csomó lemegy majd. Alapból a baba a magzatvíz,a lepény meg a víz van minimum 7-8 kg összesen. Meg amit még ugye kiizzadsz,szóval ha olyan 5-6 kg marad rajtad majd. Az meg már nem olyan sok. Legalábbis nem annyi mintha 15 lenne :D :D Amúgy is 11-13 az ideális,az a 2 plusz még hát Istenem.... :D
2015. ápr. 7. 12:23
 54/142 anonim ***** válasza:

Sziasztok! :) Viki vagyok.

Ez a magnézium érdekes dolog, mert a védőnő meg mindenki nekem is azt mondta, hogy le kell vele állni a 36. hét után, de az én orvosom azt mondta, hogy szedjem végig. Mondtam is neki, hogy mindenki ellenzi, erre ő: én vagyok az orvosa, most akkor nekem hisz, vagy másnak? :) neki hittem, és simán megszültem, ráadásul magától indult be a szülés, és nagyon gyorsan tágultam. :) Mondjuk mivel magas vérnyomásom volt, állitólag arra is jótékony hatással van, lehet hogy azért kellett szednem. A vérnyomásom miatt nekem is dagadt a lábam, főleg a bokám, de pihenés után mindig lement. :) Mindig be voltam tojva, nehogy toxémia legyen (magas vérnyomás, fehérje, dagadás), de feleslegesen aggódtam. :)

Én is magnézium citricit szedtem, jó a felszivódása és olcsóbb is, csak fel kell iratni. Nekem a magneb 6-tól ment a hasam. Aranyérrel hogy álltok? :)

Nekem kijött még valamikor a 30. hét körül, féltem is, hogy szülés után rosszabb lesz, de nem lett vele gond, bár mikor varrt a doki, hallottam, hogy mondja, hogy na akkor még az aranyeret vissza kell tenni.:)

Az én nagy félelmem a szülés után, az az inkontinencia volt, hogy majd nem érzem, ha pisilni kell, de hál'Istennek ezzel is minden okés. Pánikoltam minden vackon. :)

Mikorra vagytok pontosan kiirva? De jó hogy már ilyen jó időbe fog jönni a baba! :)

2015. ápr. 7. 16:16
 55/142 anonim ***** válasza:
Szia! :) Igen,örülök is neki,hogy nem téli baba lesz. Na ez a mikorra vagyok kiírva kérdés érdekes. :D Alapból kb. az 5. hónapig nem is írták rá a papírra,de kiszámoltuk otthon és május 24. Aztán ráírták,ők is ugyanezt,utána a 30. héten a 4D-n május 15,aztán a 32 hetes uh-on,május 27. Na mondom a végén már december lesz nem? Most már elég érdekes érzés volt ma... 3 perce fájásaim voltak,amik kb. fél,1 percig tartottak,de össz-vissz 25 perc alatt lezajlott az egész. Vettem be magnéziumot,most kicsit jobb,de nem az igazi így sem. Kicsit nyilall a szeméremcsontomba,de elviselhető. Aranyerem a terhesség előtt is volt már,így féltem,hogy mi lesz alatta,de (lekopogom) eddig egyszer volt, azt hiszem a 27-28. hét körül. Neogranormonnal kentem,kb. 4 nap alatt elmúlt és azóta se jött vissza. Ne is jöjjön. :D
2015. ápr. 7. 17:41
 56/142 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Holnap megyek Nst-re,majd a dokit megkérdezem mit javasol,abba hagyjam vsgy szedjem tovább.

Bár nálam már szerintem semmi nem indokolja a szedését,meg elég drága is :(

Havi 4 doboz elment az 50 szemesből.

Mi május 7-re vagyunk kiírva,utolsó menstruáció alapján.

Én is örülök hogy jó időben jön a bébi,mert úgy tervezem 2-3 nap után már látogatni fogjuk anyáékat.

Panellban lakunk,anyuék meg kertesben.

Én itt amúgy is úgyérzem megfulladok,nekem kell a levegő,még erkélyem sincs!

Nagyon szeretnék már túlleni a szülésen,de bevallom már egyre jobban parázok tőle!

Csak abban reménykedek,hogy ha beindúl akkor már sodródni fogok az eseményekkel és nem lesz időm félni.

Igazából nem látszik rajtam a 15 kg,de igy kimondva soknak találom.

Mindig vékony voltam és nem szeretném hogy maradjon rajtam.

De tuti víz a nagy része.

Már a 20.héten elkedett vizesedni a kezem és zsibbadni.

A lábam az valami iszonyat hogy mennyire dagad,de vizelet,vérnyomás rendben van.

Nekem nincs aranyerem,mert a magnézium megteszi a hatását :)

Viki,de jó Neked hogy már nem kell azon aggódnod hogy vajon milyen a szülés!!!

Emőke,Neked is kevesebbet mozog mostanában a babád?

Vagy ez már lehet hogy természetes?

2015. ápr. 7. 21:53
 57/142 anonim ***** válasza:

Szandi, akkor hasonló lakásban lakunk szerintem. Nekünk sincs erkélyünk, csak ilyen kilépő-féleség. Csak kinézésre, illetve teregetésre alkalmas. :)

Én összesen 11 kilót hiztam terhesség alatt, bár nem indultam vékonyan, 80 kilósan kezdtem. Szülés után rögtön le is ment kb 7-8 kiló, csak pont jött a tél, alig mozdultam ki stb, vissza is szaladt pár. Most próbálkozom kicsit fogyni, már jobban odafigyelek mit eszek, egyre többször mozgok is, csak hát a csepplány mellett nem könnyű. :)

A szüléstől én is nagyon be voltam tojva, de mire odakerül az ember tényleg minden félelme elszáll, és csak sodródik, akkor már csak az érdkel, hogy légy túl rajta, és kint legyen a baba. :) Fáj...marhára fáj, de ezzel jár, és valójában csak pár óra az életünkből, ráadásul nagyon megéri!:) Én szivtam a gázt közben, magam sem tudom ért-e valamit, olyan mintha be lennél rúgva. :)

2015. ápr. 8. 11:41
 58/142 anonim ***** válasza:

Emő vagyok, nekem barátnőm olyan hülyeségeket beszélt a gáztól. Dőltek rajta a nevetéstől. Színes cipőfűzőkről meg valami hajóról magyarázott. :D

Nem mozog kevesebbet,sőt! Úgy hullámzik a hasam ahogy ugrál,mintha vihar lenne a Balatonon. :D

Mi garzonban lakunk,nekünk sincs sok hely,amikor megszülettem Miskolcon laktunk,aztán Ongára költöztünk kertes házba,onnan egy horror volt újra panelba jönni. Aztán megint kertes és most a párommal itt vagyok ebbe a számomra lyukba...anyáék maradtak a kertesbe így mi is sokat fogunk menni hozzájuk,bár ezt a 2-3 napot inkább eltolnám a helyedben. Kell az a két hét amit mondanak,hogy addig senki ne jöjjön,meg ti se menjetek sehova. Meg kell a kicsinek is szoknia,hogy kint van,nektek is,hogy veletek van,meg a szervezetének is. Bírjátok ki inkább. :D Esett egy kis eső,és el is múltak a jóslók. Ezt éreztem... :S

2015. ápr. 8. 14:06
 59/142 A kérdező kommentje:

Na voltam Nst-én.

Most jó sokat mozgott,majdnem bepisiltem miatta :)

Talán az idő miatt lustálkodott mostanában.

A doki azt mondta egyelőre szedjem még a magnéziumot,hétfőn pedig megbeszéljük mikor tegyem le végleg.

Viki akkor te hozzám képest "szárnyalhatsz", mert nekem még kilépőm sincs :)

Másfél szobás,35 nm-es lakás ez,szóval még egyelőre jó,de 4-5 év múlva szeretnénk elcserélni egy kis kertesre.

Akkor Emőke,te is tudod milyen érzés kertesből hirtelen beszorúlni a panelba :(

Pláne hogy 20 évet éltem le ott,előtte az Avason laktunk bérházban,de akkor még pici voltam.

Azért szeretném 2-3 nap után kivinni a kicsit,mert egy rakás ismerősöm ugyanigy csinált és sokkal erősebb a babáik immunredszere,mint azoké akik betartották az 1-2 hetet.

Persze előszőr szoktatni fogom a levegőhöz,kinyitom egyre hosszabb időkre az ablakot és addig felöltöztetem vastagabban.

Ha meg rossz idők lesznek,akkor persze nem viszem

sehova.

A látogatóknak meg lesz itthon kézfertőtlenítő,meg lesz anyuéknál is.

Maszk is ha valaki beteg volna esetleg.

2015. ápr. 8. 15:49
 60/142 anonim ***** válasza:

Viki vagyok.

Mi két hét után mentünk anyósomékhoz autóval. Egész jól birta, máig nagyon szeret utazni. Remélem is, mert júliusban megyünk Görögországba, autóval egy hétre. :)

A gáztól én is beszéltem baromságokat, anyukámat hivtam telefonon neki mondtam, hogy fagyit akarok enni meg ilyesmit... :) De nem is emlékeztem rá az a poén. Én egyébként sajószentpéteri vagyok.

2015. ápr. 8. 15:51
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!