Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy zajlik egy szülés a...

Hogy zajlik egy szülés a miskolci Semmelweis kórházban? Mit vigyek magamnak és a babának? Hogyan viselkednek az orvosok, szülésznők, csecsemősök? Hogy történik a látogatás? Szülésnél ki lehet bent és mikor kell közölni? Mindenre kíváncsi vagyok!

Figyelt kérdés

2015. márc. 31. 13:42
 121/142 anonim ***** válasza:
Siklódi volt bent meg Szemán. Mindketten vizsgáltak,de a szülésre Siklódi jött be. Megszenvedtem vele,mert nem tágultam,már repesztették a burkot, akkor jöttek csak igazán intenzíven a fájások,nagyon kínlódtam. Hajnal egykor jöhetett már be anya, hánytam,szívtam a gázt,de csak azt kaptam meg infúziót. Most éppen a tejjel küzdök,mert a bal cicimben eltömődött a tejcsatorna és kemény. Meg nem jön ki a bimbóm se így nem tud rákapni. Már a jobb bimbóval is küzdök,1 napja csak sírok az idegtől. Meg a köldöke se tetszik...lelógott a kórházban,olyan volt mint egy mini ormány, aztán amikor a csipesz lekerült visszahúzódott,de ma ahogy sírt a köldöke kiduzzadt és vérzett. A csonk még ott van de nagyon nem tetszik. :S
2015. jún. 2. 23:38
 122/142 anonim ***** válasza:

Szegénykém. A mell masszirozásában keress valaki segitséget, szerintem a védőnő is tudja, hogyan kell, megmutatja, aztán már magadtól is fog menni, bár elég kellemetlen a masszirozás, de megindul tőle normálisan a tej.

A köldökét feltétlenül mutasd meg orvosnak, ne várj vele. Volt már kint az orvos nálatok? Nálunk szülés után kijön és mindent elmond, ellenőriz.

2015. jún. 3. 09:02
 123/142 anonim ***** válasza:
Volt a védőnő tegnap,a doki a héten jön,de ha nem tud akkor nekünk kell kedden bemenni. Megnézte a köldökét a védőnő,mondta,hogy ne aggódjak,normális. Mondta,hogy valószínű egy kis köldöksérv és,hogy az újszülötteknél ez nagyon gyakori,de a doki is megnézi úgy is majd. Már most nem fáj a cicim,kiderült,hogy azért volt olyan a bimbóm,mert alapból nagy cicim van,most olyanok mint egy-egy sárgadinnye és a súly miatt beödémásodott a bimbó körül. Már most ömlik a tejem. :D Nem győzöm fejni meg fagyasztani.
2015. jún. 4. 13:47
 124/142 anonim ***** válasza:

Na jól van, akkor minden rendben Veletek szerencsére, örülök! :)

De jó, hogy enni tejed van, sajnos nekem csak másfél hónapig volt, az is kevéske, örülj, hogy tudsz szoptatni amig csak lehetséges!

Alszol azért valamennyit? Sokat felkel éjjel?

Mi ma megjártuk a Megyeit, a csepplány füléből kiesett a fülbevaló, és benne volt a pakliban, hogy lenyelte, a doktornőnk azt mondta, inkább legyen egy röntgen róla. Van ismerős odabent, igy gyorsan letudtuk, természetesen nem láttak semmit, és mit ad Isten, itthon utána meg is lett a fülbevaló, be volt akadva a babakocsi pántjába....na eddig azon aggódtam, most meg, hogy ártottam a gyereknek a röntgennel. :)

Ilyen ez az anyaság, a folyamatos aggodalmak... :)

2015. jún. 4. 13:52
 125/142 anonim ***** válasza:
Na az szép. :D De ez még a jobbik eset. Inkább egy potya röntgen mint,hogy tényleg lenyelte volna. Az nem lett volna egyszerű. Először átaludta az éjszakát még a kórházban első nap,aztán meg néha kicsit nyekergett,de el is aludt ahogy kapott enni. Itthon kicsit későn alszik el. Fürcsi után eszik,aztán elalszik és van,hogy 11 fele felriad. Hétfőn jöttünk haza,kedden azt hittem végem. Mindenért sírtam,a köldöke miatt is meg a cicim miatt is,főleg,hogy hajnal 2-re aludt el,aztán 4-kor megint kelt és utána meg 6-kor,de nem akart enni csak ébren volt. Hát utána szerdán mint a mosott nem mondom mi...de hál'istennek jó alvó ezen kívül és nem is hisztis. Örülök is neki,hogy van tejem,azért is fagyasztom le mindig ha lefejtem és adok neki inkább ciciből,mert ha esetleg nem lenne sokáig,akkor tudom neki még húzni ezt az időszakot azzal amit tárolok.
2015. jún. 4. 17:24
 126/142 anonim ***** válasza:

Sziasztok csajok, mi újság veletek? :)

Hátha jártok még erre.

Már jó nagyon lehetnek a babák, meséljetek, hogy telnek a mindennapok?:)

Mi voltunk nyaralni Lillussal, hát nagyon élvezte a tengert, és az utat is jól birta, le a kalappal előtte. :)

puszi!

2015. júl. 30. 08:59
 127/142 anonim ***** válasza:
Halihó! :) Emő vagyok,na akkor örülök neki,hogy éreztétek magatokat! Ügyes volt a csöpp csaj. Hogy telnek a mindennapok? Nekünk szerdán lett 2 hónapos a kisasszony és már 4,5 kg :) Kicsit nyűgös volt erre a bolond időre,alig akart aludni is. :S Puszi!
2015. júl. 31. 11:53
 128/142 anonim ***** válasza:

Szia Emő, örülök, hogy jól vagytok. :)

Lillusnak a foga jön, most amiatt van fent éjjel, ma már Panadollal fog aludni... :)

Majd meglátod, nőnek ezek a cseppségek, mint a gomba, nekem is most bújt ki a kisasszony, és mindjárt egy éves lesz. :)

Tudsz még szoptatni? Nem pocakfájós?

2015. júl. 31. 16:18
 129/142 anonim ***** válasza:
Akkor jó éjszakáid lehetnek :S Nekünk is már nagyon nyáladzik szegény meg rágja a kezét,néha olyan keservesen sír fel,hogy a szívbaj kerülget. Mondta a védőnő,hogy akár 2 hónappal előbb is jöhetnek a fogzás tünetei,de azért figyelgessem az ínyét. Néha fáj a pocija szegénykémnek,de van Espumisan,az nagyon gyorsan segít rajta. Van még tejem,de néha mintha el kezdene apadni. Szoktam venni tejszaporító teát,az sokat segít szerencsére. Merre voltatok nyaralni? Ketten mentetek csak?
2015. aug. 1. 10:34
 130/142 anonim ***** válasza:

Hárman voltunk, én, a párom meg a cseppcsaj, Görögországban voltunk, autóval, szerencsére teljesen jól birta az utat, a tengert meg a homokot egyenesen imádta. :)

Az Espumisan nekünk is nagyon jó volt anno, még mindig adok neki néha, ha épp olyan kaját eszik. Nekünk 3 hónaposan indult el a fogzás, nyáladzás, és 4 hónapos volt, mikor kijött az első. :) Most 8 foga van, de készülődik a következő ezek szerint...

2015. aug. 1. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!