Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hármasikrek? Hogyan tovább?

Hármasikrek? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Sajnos természetes úton minden próbálkozás ellenére sem sikerült teherbe esnem, lombik programmal harmadszorra úgy tűnik megtörtént a csoda. :)

7 hetesen voltam ultrahangon, akkor már azt mondta a doki, hogy lehet dupla csoda vár ránk, de nem tudta pontosan megmondani. Most 12 hetesen az orvos nagy vigyorral közölte, hogy 3 sejtből 3 baba lesz, vagy is hármas ikrekkel vagyok terhes. Azt hittem leborulok az "ágyról".

Az egyik pillanatban körbeugrálok örömömben a szobában, hogy végre sikerült és minden rendben van. A másik pillanatban zokogok az ágyban, hogy még is honnan teremtünk elő egyszerre 3 gyereknek minden szükségletet. Hova tesszük őket egy negyedik emeleti 2 szobás kis lakásban? Hogy cipelem fel őket egy lift nélküli társasházban a negyedikre séta után? Hogy fogom én ezt segítség nélkül kibírni?

A férjem és az én szüleim is 150 km-re élnek tőlünk, mindannyian dolgoznak még, nem tudnak hónapokig mellettünk ülni, hogy segítsenek. A környéken a barátainkon kívül nem számíthatunk senkire, akik szintén kisgyerekesek, így rájuk sem korlátlanul.

Egy barátnőm már felajánlotta, hogy a cuccokat, amikre nekik már nincs szükségük szívesen odaadják, de ettől még totál be vagyok rezelve.

Nagyon vártam, hogy teherbe essek, de mostmár félek mindentől. Félek a terhességtől, a szüléstől, attól, hogy milyen lesz az életünk három pici jövevénnyel!?

Ikres kismamák, vagy anyukák. Ti hogy viseltétek, hogy reagáltatok, milyen gondolatok jártak a fejetekben, amikor kiderült, hogy nem egy baba érkezik a családba?

2014. febr. 27. 10:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Hogy vagytok? Ha van egy kis időd írd meg mi újság felétek :)

2014. okt. 20. 16:24
 72/84 anonim ***** válasza:
100%

Szia :)

Aggódom értetek, annyira régen jelentkeztél pedig imádtam olvasni amiket írtál :) Rettenetesen szurkoltam nektek :) Gondolom nincs sok időd, elfoglalt vagy elhiszem, de ha lesz egy icuri-picuri időd írj nekünk pár sort :) <3

2015. febr. 21. 22:14
 73/84 A kérdező kommentje:

Jól eltűntem, főállású anyuka lettem hivatalosan is. Egyszerűen nincs időm semmire.

Talán ami pozitívum volt a babák megszületése után abban, hogy nem hozhattuk őket hetekig haza, az az volt, hogy volt időm teljesen felépülni, megerősödni, kipihenni magam egy kicsit, mielőtt jött a roham. Persze miután kiengedtek a kórházból is nap mint nap mentünk látogatóba, én a fél napomat ott töltöttem, de így azért nagy előnnyel indultam azokkal szemben, akik azonnal a kezükbe kapják a babájukat kimerülten és indulhatnak haza. :)

Mindannyian egészségesek vagyunk és nőnek a gyerekek, mint a gomba. Nem könnyű, de nem panaszkodom, mert sok a segítség hál'istennek, nem jött be, amitől féltem, hogy magunkra maradunk.

A nap 99%-a etetés, altatás, pelus csere, mostmár pici játék, vagy rácsodálkozás az élet nagy dolgaira is van. Fel sem tudom dolgozni az újdonságokat, el sem jut az agyamig, hogy felemelte a fejét, hogy megfordult, hogy újdonságot csinált valamelyik babánk, mert annyi a teendő, hogy egyszerűen természetesnek tűnik már, hogy fejlődnek. Egy babával sokkal könnyebb lehet részletesen megfigyelni mindent. :)

A legjobb, hogyha egy baba sír, akkor két perc és a másik kettő is rákezd. Kimerítő, de anyukám "megnyugtatott", hogy még úgy 10 évig ne számítsak komolyabb pihire. :)

2015. febr. 22. 16:58
 74/84 anonim ***** válasza:
100%

Szia

De jó hogy írtál!!! :D

Örülök hogy minden rendben veletek!!! Elhiszem hogy azt sem tudod hogy hol áll a fejed :)

Kitartás egyre könnyebb lesz!

Boldog babázást és jó egészséget nektek!!! :-*

2015. febr. 22. 18:40
 75/84 anonim ***** válasza:
100%
jaj de örülök nektek:)
2015. febr. 25. 14:25
 76/84 anonim ***** válasza:
100%
Mi újság veletek, mekkorák már a picik?
2015. márc. 26. 22:28
 77/84 anonim ***** válasza:
100%
Kaphatunk képet is a picikről? :)♡
2015. ápr. 6. 22:29
 78/84 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Most találtam meg a kérdésed és egy szuszra elolvastam minden hozzászólást, nagyon aranyos a történeted. :) Sok boldogságot kívánok!

Jól vagytok, ugye?

2016. ápr. 21. 14:30
 79/84 A kérdező kommentje:

Köszönjük jól vagyunk. Júliusban lesznek 2 évesek az ikrek. Nem unatkozunk, az biztos, de egyben hihetetlen is még mindig. Iszonyatosan gyorsan telik az idő, szeretek ide visszajárni, szeretem elolvasni a történetünket és mindig megnyugtat, hogy mennyire jól alakultak a dolgaink ahhoz képest, amiket belefantáziáltam anno a leendő életünkbe. :)

A szülők az elején nagyon sokat segítettek és még mindig repülnek az unokákhoz, ha szükség van rájuk. Az is előfordult, hogy anyukámék elvállalták mindhármójukat egy éjszakára. Azt mondta anyu, ilyet legközelebb 5 év múlva vállal, nagyon elfáradt a második nap végére. :)

Összességében minden remekül alakul velünk, igyekszünk bölcsizni, amint lehet, hogy anya is levegőhöz is jusson néha egy picit. Remekül hangzik leírva, de bizony sokszor vagyok rossz bőrben a kimerültség miatt. Szerencsére ahogy egyre nagyobbak lesznek, úgy mindig jobb egy picit, ha másért nem is, akkor az átaludt éjszakák miatt biztosan. :)

2016. ápr. 24. 20:38
 80/84 anonim ***** válasza:
100%
még csak most olvastam a történetedet ( az elejétől a végéig :); nagyon gratulálok Nektek és megemelem a kalapomat, mert biztos, hogy rengeteg teendő van a babákkal, ugyanakkor csodás lehet velük! :) További jó fejlődést és boldog éveket kívánok Nektek!
2016. máj. 11. 11:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!