Hármasikrek? Hogyan tovább?
Sajnos természetes úton minden próbálkozás ellenére sem sikerült teherbe esnem, lombik programmal harmadszorra úgy tűnik megtörtént a csoda. :)
7 hetesen voltam ultrahangon, akkor már azt mondta a doki, hogy lehet dupla csoda vár ránk, de nem tudta pontosan megmondani. Most 12 hetesen az orvos nagy vigyorral közölte, hogy 3 sejtből 3 baba lesz, vagy is hármas ikrekkel vagyok terhes. Azt hittem leborulok az "ágyról".
Az egyik pillanatban körbeugrálok örömömben a szobában, hogy végre sikerült és minden rendben van. A másik pillanatban zokogok az ágyban, hogy még is honnan teremtünk elő egyszerre 3 gyereknek minden szükségletet. Hova tesszük őket egy negyedik emeleti 2 szobás kis lakásban? Hogy cipelem fel őket egy lift nélküli társasházban a negyedikre séta után? Hogy fogom én ezt segítség nélkül kibírni?
A férjem és az én szüleim is 150 km-re élnek tőlünk, mindannyian dolgoznak még, nem tudnak hónapokig mellettünk ülni, hogy segítsenek. A környéken a barátainkon kívül nem számíthatunk senkire, akik szintén kisgyerekesek, így rájuk sem korlátlanul.
Egy barátnőm már felajánlotta, hogy a cuccokat, amikre nekik már nincs szükségük szívesen odaadják, de ettől még totál be vagyok rezelve.
Nagyon vártam, hogy teherbe essek, de mostmár félek mindentől. Félek a terhességtől, a szüléstől, attól, hogy milyen lesz az életünk három pici jövevénnyel!?
Ikres kismamák, vagy anyukák. Ti hogy viseltétek, hogy reagáltatok, milyen gondolatok jártak a fejetekben, amikor kiderült, hogy nem egy baba érkezik a családba?
Szia !
Hogy vagytok, miújság ? :)
Egyelőre még egyben vagyunk, de valószínű hamarosan eljön az idő. A 30. hetet kezdem. A "B" babával nem tudni mivan. Mindennap van kontroll, hol jobb, hol rosszabb a szívhangja, de a doki szerint nincs vész. Ha az lesz, akkor fel vannak készülve arra, hogy bármelyik pillanatban tolnak a műtőbe. Lélekben én is kezdek készülni rá.
Minden baba 1150 g felett van, a doki szerint szépen fejlődnek, mostmár ha megszületnek a mai technológia mellett minden rendben lesz. Természetesen az anyai ösztönök dolgoznak, aggódom értük nagyon.
A dolgokat tetézi, hogy a múlthéten bejött egy 26 hetes kismama, aki koraszült és elhalt a magzata. Borzasztó volt így kismamaként csak annyit is látni és hallani a dolgokból, mint amennyit elcsíptem így bentlakásosként.
Örülök hogy írtál :) Én már nagyon vártam. Ne foglalkozz a koraszült kismamával. Rossz lehet neki de most a te babáiddal foglalkozz. 1000 emberből kb. 1 embernek hal meg a babája a mai vsodagépek mellett. Nézd inkább azokat a kismamákat aki vigyorogva és boldogan viszik haza a babájukat és gondolj arra hogy te is így fogod majd hazavinni mind a három babádat :) Ilyenkor nem szabad negatìv dolgokra koncentrálni mert ne adj isten bevonzod a rosszat :) Nézz meg inkább néhány filmet ami a babákról szól:
Nicsak ki beszél
Bébi mama
Áldatlan állapotban
Várandósok-az a bizonyos kilenc hónap (ez a kedvencem)
Örömapa 2
Juno
Forró szívek, hideg lábak
Ilyen a formám
Ezek a filmek a kismamákról szólnak :) Mind nagyon jó :)
Van közte komolyabb (Juno,Ilyen a formám) de van vicces is (áldatlan állapotban,bébi mama )
szuper hogy eddig kihúztátok, nagyon szurkolok:-))
utolsó köszi a filmajánlót!:-)
Jaj, olyan jó érzéssel töltött el a történeted, nagyon aranyosak vagytok :) Sok-sok boldogságot és egészséget kívánok neked is, és a piciknek is :)
Amint tudsz írj, hogy hogy vagytok, mik lettek(?) a nevek stb.:)
Már 31. hét és minden rendben úgy tűnik, bár B baba olykor ránk hozza a frászt. Igyekszek bízni az orvos tudásában és hiszem azt, hogy tudni fogja mikor van tényleg baj, amikor már nem lehet tovább várni.
A nevekből az A-s sort választottuk végül. Minden készen áll az érkezésükre. A szobájuk teljesen berendezve, apuka a munkahelyén lejelentette, hogy mostmár számítsanak rá, hogy bármikor ugorhat, a nagyszülők is készülnek. A férjem egy távoli rokona pedig küldött névre szóló patchwork takarókat minden babának (amit nagyon nagyon szerettem volna nekik, de sajnos nekem nem volt alkalmam elkészíteni őket), úgyhogy az egész család vigyázzban áll, nagyon boldogok vagyunk! :)
Egészen biztosan nem húzzuk ki a 9 hónapot, de mostmár elég nagyok ahhoz, hogy ha nincs komplikáció, akkor minden rendben menjen. :)
A kismamás filmeket nem bírom. Annyit bömbölök rajtuk, hogy jobb ha nem ilyenekkel szórakoztatom magam. Pont a héten néztük meg két másik kismamával a Várandósokat, hát mit ne mondjak. Nem gondolom, hogy egy nagy alakítás, kicsit elcsépeltnek tartanám, ha nem érezném át maximálisan a helyzetet. Az utolsó fél órát kb ebben is végig bőgtük mindannyian. Apukákon meg csak vigyorogtunk. :) Teljesen életszerű és igaz minden, amit itt megpróbáltak kicsit eltúlozva előadni, nagyon tetszett. Mindannyian magunkra és a párjainkra ismertünk valahol. :)
Szia ! :)
Miújság veletek ? Hogy vagytok ? Írj ha tudsz mert izgulok értetek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!