Hármasikrek? Hogyan tovább?
Sajnos természetes úton minden próbálkozás ellenére sem sikerült teherbe esnem, lombik programmal harmadszorra úgy tűnik megtörtént a csoda. :)
7 hetesen voltam ultrahangon, akkor már azt mondta a doki, hogy lehet dupla csoda vár ránk, de nem tudta pontosan megmondani. Most 12 hetesen az orvos nagy vigyorral közölte, hogy 3 sejtből 3 baba lesz, vagy is hármas ikrekkel vagyok terhes. Azt hittem leborulok az "ágyról".
Az egyik pillanatban körbeugrálok örömömben a szobában, hogy végre sikerült és minden rendben van. A másik pillanatban zokogok az ágyban, hogy még is honnan teremtünk elő egyszerre 3 gyereknek minden szükségletet. Hova tesszük őket egy negyedik emeleti 2 szobás kis lakásban? Hogy cipelem fel őket egy lift nélküli társasházban a negyedikre séta után? Hogy fogom én ezt segítség nélkül kibírni?
A férjem és az én szüleim is 150 km-re élnek tőlünk, mindannyian dolgoznak még, nem tudnak hónapokig mellettünk ülni, hogy segítsenek. A környéken a barátainkon kívül nem számíthatunk senkire, akik szintén kisgyerekesek, így rájuk sem korlátlanul.
Egy barátnőm már felajánlotta, hogy a cuccokat, amikre nekik már nincs szükségük szívesen odaadják, de ettől még totál be vagyok rezelve.
Nagyon vártam, hogy teherbe essek, de mostmár félek mindentől. Félek a terhességtől, a szüléstől, attól, hogy milyen lesz az életünk három pici jövevénnyel!?
Ikres kismamák, vagy anyukák. Ti hogy viseltétek, hogy reagáltatok, milyen gondolatok jártak a fejetekben, amikor kiderült, hogy nem egy baba érkezik a családba?
A kérdésem kiírása óta majdnem eltelt egy hónap, voltunk újabb ellenőrzésen, minden rendben, mindhárman jól vannak. :) Nemeket még nemtudtak mondani.
Én viszont rohamosan "terebélyesedek", növögetünk erőteljesen. :)
Kell a hely a piciknek, óriási pocid lesz!
csodálatos érzés lehet, hogy hárman vannak odabent !!!!
Nagyon boldog pocakosodós időszakot!!!!!!
nekem még 8 hetem van.....
#18as vagyok
jó hallani, hogy mindhárom baba jól van! Pihenj amennyit tudsz, mert ahogy nő a hasad, egyre kevésbé fog ez is menni. Ha meg kijönnek, akkor pár évig esélytelen lesz :D
Elvileg még egy hónapig dolgozom, már most úgy nézek ki kb, mint egy utolsó hónapjaiban járó kismama, úgyhogy nem is tudom hogy fogom ezt bírni, hogy fognak elférni a picik. A doki is megjegyezte, hogy nagyon szépen és gyorsan fejlődnek, úgyhogy számítsak rá, hogy előbb meg fognak születni 8-9 hónapnál (erre eddig is igyekeztem felkészülni lélekben), de azért a 7.-ig jó lenne kihúzni legalább.
A kollégáim folyamatosan rám csodálkoznak, aki volt már terhes egy babával azért, aki még nem, az meg azért. A férfiak inkább csak a hogylétem felől kérdezősködnek és a párom hogyléte felől. :D Elbír-e még viselni. :)
Nagyon boldogok vagyunk, bár még mindig félek. Anyukám már beígérte és a munkahelyén is megbeszélte, hogy amint megszületnek nálunk tölt néhány hetet, utána anyósom jön váltásnak, illetve az önkormányzatnál is jártunk a védőnő tanácsára, egy szociális segítőt fognak kirendelni mellénk, aki itt lesz, amikor szükség van rá. Azt mondták lehet ez akár egész nap, de ha nem tartunk igényt, csak néhány órára, úgy is megoldható.
A családtól és barátoktól rengeteg felajánlást kaptunk, a szüleim a kiságyakat szeretnék megvenni, anyósomék egy nagyobb pelenkázót, illetve egy-két kis pakolós szekrényt/komódot. Gyakorlatilag, amilyen sebességgel terjedt a hír, úgy jönnek a visszajelzések is nagyszülőktől, tesóktól, nagynéniktől, hogy ki miben tudna és szeretne segíteni. Eszméletlenül jó érzés, hogy ennyien velünk vannak és gondolnak ránk! Nektek is köszönöm a biztatást!
Szia !
Miújság veletek ? Jól vagytok ? Kisfiúk vagy kislányok ? Esetleg neveket tudsz már ? :) Nagyon várom hogy írj :) Öröm olvasni :)
Jól vagyunk, köszönjük. :) Sajnos előbb ott kell hagynom a munkahelyemet, mert nem bírom már úgy végezni a feladatomat ahogy kellene. Ülő munka ugyan, de már ülni sem kényelmes, ha ülök és fel kell kelni, az sem megy könnyen. A következő hét lesz az utolsó munkahetem.
Közben felkészítettek arra is, hogy hiába első terhesség, az én vércsoportom rh -, a páromé +, ebből adódhatnak gondok az ikreknél. Fontos előre megtervezni mikor és melyik kórházban fogok szülni, valószínűleg abszolút mesterséges lesz a szülés (császárral). Ennek nem annyira örülök, de belátom, hogy 3 baba, az három baba.
Egyelőre úgy tűnik két kisfiú lesz és egy kislány. Egyforma kezdőbetűs neveken gondolkozunk, nálunk a családban ez egyfajta hagyomány, bár soha nem kellett egyszerre ennyi egyforma kezdőbetűs nevet kitalálnia senkinek. :)
A-Á betűkön gondolkodunk, mert a vezetéknevükhöz ezek csengnek szépen. Fiúkból egyelőre tetszik az Áron, Ármin, Ábel. Lány névből az Abigél és az Anna.
Egyelőre vívódunk, mert nagyon szeretnénk tartani az egyforma kezdőbetűket, viszont nekem régi nagy álmom, hogy a kislányomat Izabellának fogják hívni, fiú nevek I betűvel viszont nem igen vannak, amik tetszenének.
Egyelőre ennyi. Nem viselem túl jól a terhességemet. Láb fájás, vizesedés megvan már most elég komolyan, a derekam is borzasztóan fáj, nehezen megy az alvás is (lásd most), kényelmetlen feküdni, mindenhogy "útban van" a pocakom. Mostmár érzem, hogy kezdenek nyomni odabent mindent, a gyomromat tapossa az egyik, a vesémet a másik. :)
Egyébként rengeteget nevetünk. Pl.: nemrég jött el az idő, hogy a lábamat feltéve sem tudom már bekötni a cipőfűzőmet.
Mindenféle praktikákat kell kitalálnunk a felmerülő hasonló problémákra. A kellemetlenségek mellett igyekszek boldogan megélni a kismamaságot! :)
Örülök hogy minden rendben van :) A kezdőbetűs dolog nálunk is hagyomágy :) Nem tudom hogy az Izabellából melyik részt használnátok, de ha pl. a Bella része tetszik akkor B betűvel szép fiú nevek vannak (Bence, Balázs, Botond)
Hát igen a lábfájás és a vizesedés nem túl jó dolog, de gondolj rá hogy ha ezt kibírod utána lesz 3 csodaszép babád :)
Szurkolok nektek :) Jó lenne ha többet írnál persze gondolom neked is van más dolgod :) Írj nyugodtan privibe is :)
Önmagában a Bella nem tetszik annyira, illetve van is közeli családtag, akit így hívnak, szintén kisgyerek, így nem szívesen adnám a sajátunknak is ezt. Főleg Liziként tetszene (vagy Ziziként :)). Meglátjuk, remélem azért lesz még időnk végig gondolni.
A B betűs család is megvan a közeli családban, Botond, Bence, Bendegúz és Bíborka személyében. :)
A családi nevünkhöz nekem jobban hangzanak a magánhangzókkal kezdődő nevek. Meglátjuk, nem olyan régen kezdtünk el neveken gondolkodni, úgyhogy eléggé képzavar van még.
Egyébként brutális, hogy mennyire éjszakai bagoly lettem. Eddig is az a típus voltam, aki hajnalban fekszik és a lehető legkésőbb kel, de most, hogy 1-2 óránál tovább nem tudok feküdni, már lassan az ülve alvás módszertanát is elsajátítom. :)
Valahol sajnálom, hogy ez a hét az utolsó a munkahelyemen, mert nagyon érzem, hogy ezzel egy fejezet lezárult. Teljesen elérzékenyülök a dologtól. Nagyon régóta küzdünk egy babáért, most még is azt mondom annyira hirtelen jöttek, hogy még feldolgozni sem volt időm, csak telnek a hetek, rohamosan nő a pocakom, egyik vizsgálat után a másik és fel sem fogom, hogy tényleg jönnek és tényleg nem lesz már semmi olyan, mint azelőtt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!