Milyen segélyt kaphat így 18 évesen?
Figyelt kérdés
Egyik rokonunk 18 éves és babát vár!Most fejezte be az iskolát és még nem volt munkahelye csak diákmunkán dolgozott két éve.Biztos háttérbe jön a baba ,ert a nagyszülök elég jól keresnek és mindenben támogatják.De az apuci lelépett.Ugye igy gyest gyedet nem kaphat?!De akkor mit?!A családin kívül?!2009. dec. 10. 19:01
81/91 anonim válasza:
De én rajtatok nem mosolyogtam, hanem röhögtem. Mondjuk inkább sírni kellett volna, hogy lesüllyed két felnőtt, diplomás az óvodások szintjére (bár ez sértés a hároméves gyerekemre nézve), igen inkább az óvodások szintje alá.
82/91 anonim válasza:
Igen igazad van, csak akkor gyorsan szerezni kéne valakit aki ha minimális időre is de bejelenti dolgozni, bár nehéz lesz ezt kijátszani 4 hónapos terhesen, bár ha bejelenti vki visszamenőleg és kifizeti érte a bírságot, még mehet is a dolog.
Mert kell a munkaviszony a nappali tagozat mellé is, ez biztos mivel én is így voltam. De akkor ha a minimálbér duplájára jelentik be és vállalják hogy befizetik a járulékot, és aztán egy vagy két hónap után elmegy táppénzre, akkor jár neki a GYED és a THGY is. A maximum ami most olyan 80ezer.
Járjatok utána ennek.
83/91 anonim válasza:
Azt gondolom ez nem az a fórum ahol ilyen komoly problémákat meg lehetne oldani. Ez még azoknak sem megy akik értenek hozzá, politikai meállítottságtól teljesen függetlenül, sőt országoktól is. Mindenhol vannak hibák a rendszerben, és nincs olyan megoldás ami mindenkinek jó. Amikor keresel akkor a nyugdíjas nem érdekel amikor tanulsz a dolgozó nem érdekel..... mindig oda kellene több pénz ahol éppen az ember áll. Csak azt nem szeretem, ha valaki egy síkon látja a dolgokat. Nem minden fekete vagy fehér szokták mondani és az az ilyen ügyekben hatványozottan igaz.
84/91 anonim válasza:
De viszont megszakadt a jogviszony, mert befejezte a sulti. Mindegy egy kört megér aZ Egészségbiztosítási Pénztárba megmondják, itt a neten meg van vki nem tudom a nevét talán szakbarbár vagy ki, és ő pontosan megmondja mit tegyetek hogy kapjon THGY-t és GYEDet is. Mert a kétéven belüli munkaviszony akkor megvan. De ismétlem szerintem kell a bejelentett munkaviszony mégha csak egy hónapra is.
85/91 anonim válasza:
Kedves 23:03 as én nem tudom még nem jutottam voltam ebben a helyzetben, de ma szociális jog órán ezt mondta a tanár és a törvényben is ez van, hogy a gyakorlatban hogy működik nem tudom. Amikor én szülök, lehet hogy még nem is végzek, szóval, nem tudom. Meg akartam kérdezni a tanárt, de nem akartam hogy mindenki megtudja, mert..... szóval értitek.
86/91 anonim válasza:
Igen de azt hiszem van még pár nap amíg, ha megszül , kaphatja, de abból ,már biztosan kicsúszott.
87/91 anonim válasza:
Igen azért is írtam, hogy mivel felvetődik ennek a lehetősége (valóban benne van atörvényben) a legjobb ha szakértőhőz fordulnak. Gondolom, azért nem gondoltak erre, mivel úgy gondolták semmi nem jár neki. És milyen hülye tud lenni az ember, mivel rögtön a gyesre terelődőtt a szó, le sem esett, hogy én is főiskolára jártam és úgy van meg az igazolt munkaviszonyom és vagyok gyeden mostmár a második gyerekkel. Úgyhogy neki is járhat THYG meg GYED.
88/91 anonim válasza:
HŰ és most esett el hogy én is az államon élőskődő ingyenélő vagyok, és nem kisebbségi és három diplomám is van vagy lesz hamarosan és felsőfokú nyelvvizsgám és felsőfokú szakképzettségem is van és még az egyetem is ingyen van mert gyeden lévőknek ingyenes. Hát bizony, csak az a baj, hogy nem 18 vagyok...dehát minden nem jöhet össze.
89/91 A kérdező kommentje:
:) Köszi a válaszokat!Okosabbak lettünk,ki vitáztuk magunkat és aztán egy jót nevettünk!Azt hiszem érdemes volt ide írni!Üdv Mindenkinek!
2009. dec. 11. 12:39
90/91 A kérdező kommentje:
És külön köszönöm annak a kedves kommentezőmnek aki emailben értesített hogy jöttek hasznos válaszok!:)
2009. dec. 11. 12:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!