Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen segélyt kaphat így 18...

Milyen segélyt kaphat így 18 évesen?

Figyelt kérdés
Egyik rokonunk 18 éves és babát vár!Most fejezte be az iskolát és még nem volt munkahelye csak diákmunkán dolgozott két éve.Biztos háttérbe jön a baba ,ert a nagyszülök elég jól keresnek és mindenben támogatják.De az apuci lelépett.Ugye igy gyest gyedet nem kaphat?!De akkor mit?!A családin kívül?!
2009. dec. 10. 19:01
 11/91 anonim ***** válasza:

uccsó! Én igazat adok neked.

És írtam h tiszteletreméltó h megszüli meg stb...

De azért ennek kemény vonzatai lesznek.

Nem azt kell nézni h 2 évbe mennyi az a gyes összeg, hanem h pl. a szülőkkel is történhet vmi- de ne legyen így- és akkor mi lesz?

Az a havi 25 nem nagy lóvé. Elég kb a pelenkára. És ennyi.

A szülők sem dolgozhatnak mindíg, és iganis nehéz még 28 évesen is olyan melót találni, ami megengedi h az ember rohanjon az oviba a gyerkcért ha vmi van vele (pl bárányhimlő) meg h otthonmaradjon vele egy hétig legalább...

És lehet h pesszimista vagyok, de nem csak az élet szép dolgait kell nézni, hanem számolni a rossz dolgokkal is!

Sajnos tetszik, nem tetszik pénzből élünk!

És ahoz h zsozsó legyen, kell munka, ahoz h meló legyen kell tapasztalat illetve szakmai gyakorlat. És nem 2-3 hónapos gyaksi, hanem legalább 2-3 éves minimum!

Legyen neki szerencséje, és legyenek anyagilag is stabilan, de nem lesz könnyű a lánynak.

Magamból kiindulva tudom h nincs mit megbánnom- buliztam, éltem, költöttem magamra, és saját erőből mindent!-

Kialakítottam az egzisztenciámat, és tapasztaltam egy-két dolgot és tisztában vagyok a saját határaimmal.

Lehet h 18 éves létére mondjuk az eddig felsoroltakból költött valamennyit magára, amire zsét a szülőktől kapott, és bulizott. De egyáltalán nincs tisztában a határaival sztem.

A kemény max 3 hónapos diákmunka meg nem hinném h akkora egzisztenciát adott volna neki.

Mindegy, de egy biztos....kemény dolog lesz h ő minden pénzét babakocsira költi, meg tologatja a bébit, a többi korosztálybelije meg bulizik, elkezd fősulira menni, diplomázik, lesz jó állása, neki meg egy érettségivel????!!! milyen munka jut?

Nem rosszindulatból írom, és szívből kívánom h alakuljon ki a megfelelő életük, de mindenesetre kemény lesz. Ha 15 év múlva is rendben lesz anyagilag, és saját rőből is elér majd vmit, akkor fogja kiváltani az igazi elismerést nálam.

2009. dec. 10. 19:40
 12/91 anonim ***** válasza:
Szia!Én 17 voltam mikor született a kislányom (2007)gyes 25000Ft+a családi pótlék 12000Ft.Jó egészséget kívánok! :)
2009. dec. 10. 19:42
 13/91 A kérdező kommentje:
Tisztelt első válaszolóm!Nem kérek továbbá a kommentárjaidból!Én az ilyen embereket nagyon nem tudom elviselni!!És ön is felfoghatná hogy ma olyan világban élünk ahol nagyon sok ember nem kap munkát korától végzettségétől függetlenül!Maga szerint minden gyereket megkéne ölni elkéne vetetni akinek a szüleinek nincs saját tulajdonu háza vagy épp hiába tudnák támogatni és tehetné meg hogy megszüli nem kap munkát saját maga akkor ölje meg a gyerekét?!Ilyen felfogással kihalna az emberiség legalábbis a magyarok!A mai fiataloknak siralmas a helyzetük de ha nem szülnének gyereket kihaszna a magyar nép!Gondolkozzon már!Meg akkor vegyék el tőlle!Mért akkor nem az állam tartaná el a gyereket?Akkor többet fizetne a gyerek után az állam nem csak 25ezret!!!
2009. dec. 10. 19:42
 14/91 A kérdező kommentje:
19:42-s köszönöm a baba és a mama nevében is!!
2009. dec. 10. 19:45
 15/91 anonim ***** válasza:

jó, oké. Nem írok többet, gondoltam felhívom a figyelmet több dologra is....de nem rossz szándékból tettem.

Nem kell kihalnia az emberiségnek, egyszerűen az a bajom h a fiatalok belerokkannak a sok hitelbe, tartozásba, később jönnek rá h élniük kellett volna, és ha majd szembesülnek h milyen kemény elvárások vannak a munkaerőpiacon, az lesz igazán durva.

Nyelvvizsga, 4 év gyakorlat, meg hasonló "jó" dolgok...

AZtán mehet az ember árufeltöltőnek, pedig lehet h 2 diplomát letehetne olyan okos.

Addig jó, míg vannak szülők, de nem lehet csak erre támaszkodni.

És innentől kezdve majd olyan férfit kell találnia aki a gyereknek is megfelel, ami szintén nehéz.

Mindegy, elnézést ha nem csak a Hipi-szupi dolgokat írtam le, hanem a keserű valóságot is.

2009. dec. 10. 19:53
 16/91 anonim ***** válasza:
ez a ne írjon többet kinek szól? Nekem (ezen az oldalon én voltam az első válaszoló) vagy a 84%-os tényleges első válaszolónak?
2009. dec. 10. 19:55
 17/91 A kérdező kommentje:
Na pont így kellett volna elöször is leírni a dolgokat!!Nem igy hogy sajnálom ezektől meg azoktól meg mindenkitől azt a kis pénzt!!Bár annyit hozzá tennék hogy a mai fiatalokat 35éves korig értettem!Az ő helyzetük már nem lesz jobb ha csak nem csalnak lopnak mint pl a BKVnál és a parlamentben!Diploma ide vagy oda nem lehet munkát találni ma illetve nagyon nehéz!Tapasztalatlan vagy túl képzett teljesen mindegy!Mindenre van kifogás és amibe bele lehet kötni!
2009. dec. 10. 19:58
 18/91 anonim ***** válasza:
41%

Szóval z etnikumhoz tartoznak,gratulálok!!!

Na,én konkrétan róluk és a hozzájuk hasonló munkakerülőkről írtam,hogy nagy tehertől szabadulna meg az ország ha nem kellene ezt a sok ingyenélő semmire kellő alja népet eltartani.Meg a magához hasonlókat!!

Továbbá is ez a véleményem,és ez is marad.

Én úgy vagyok a harmadik gyerekemmel itthon gyesen,hogy a hátam mögött van 17 év munkaviszony,és marhára fel vagyok háborodva,hogy azt kapja aki sosem dolgozott és nem is akar mint én.És tudja mi a sajnos még?Hogy a magához hasonló primitív fajta szaporodik vészesen.Mert bennük csak élősködési vágy van,felelősség érzet semmi.

Na,magukat kellene irtani,a fajtájukat!!

Azt hiszem ezek után én is megengedhetem magamnak ezt az alpári hangnemet a kedves kérdezővel.

Habár kár a szintjére süllyednem....

2009. dec. 10. 19:58
 19/91 A kérdező kommentje:
Az elsőnek de leginkább a másodiknak!Aki most is ugy itél meg embereket ismeretlenül mintha ö egy tökéletes hibátlanember vagy legalábbis isten lenne!!Nem,nem tartozunk és a lányék sem tartoznak semmien etnikumhoz!Teljes mértélben magyarok vagyunk több generáció óta,tiszta,tanult,tisztességes emberek!!Éppen ezért szurja a szemünket az ilyen rosszundulatú ember mint maga!Nyugodtan lehet ez a véleménye továbbra is!Egészségére!Csak ne írja ide kommentárnak!!
2009. dec. 10. 20:04
 20/91 anonim ***** válasza:
54%

Ami tuti jár, az anyasági (egyszeri 64000 ft, ha van 4 pecsétje orvostól, védőnőtől a kiskönyvben), a gyes, és a csp, ami összesen nettó havi 38000 ft.

Mint egyedülálló (bár nem tudom, ha szüleivel él, kaphat-e)lehet kap emelt családit, vagy egyéb segélyt.

A tbt kérdezztek, ő mond biztosat, illetve a helyi önkormányznat is ítélhet meg segélyt, érdemes bemenni.

Amúgy én örülök, hogy anya nem kitagadja a szinte kiskorú tehres gyerekét, hanem segíti!!

2009. dec. 10. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!