Munkanélküli segélyt csak az kaphat, akinek van biztosított munkaviszonya?
Az kaphat akinek van legalább 300 ledolgozott munkanapja ami be volt jelentve.
A ledolgozott munkanapok számától függ a segély maximális időtartama.
Az összege meg attól függ, hogy mennyivel voltál bejelentve, ha csak minimálra akkor sokra ne számíts.
Pl ha van 300 bejelentett ledolgozott munkanapod, akkor kapsz 60 napig segélyt, de csak mondtam egy számot.
Akik évekig munkanélküli segélyen vannak azoknak általában már van 5-10 év munka a hátuk mögött, és nem minimálbérre bejelentve, ha megéri nekik a segélyen élni.
Nincsen évekig tartó segély. Az álláskeresési támogatás maximum ideje 270 nap, ami két részből tevődik össze.
De a lényeg, hogy 4 éven belül 365 munkanapra van hozzá szükség.
Ja és lemaradt, hogy álláskeresési támogatás kétféle van, amit leírtam, az az álláskeresési járadék.
Ezen kívül még van álláskeresési segély, ahhoz 200 nap elég.
Nem éri meg segélyen élni, mert maximálva van az összege. Én a maximumot kaptam, ami kb nettó 42000 Ft, ami az eredeti fizum 12%-a. Szerencsére csak 1 hónapig kellett "rajta lennem".
Amúgy jól írják a többiek, az előző 4 évet nézik. Az elbírálás nem túl gyors de nekem pl a pénz gyorsabban jött mint a határozat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!