Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen segélyt kaphat így 18...

Milyen segélyt kaphat így 18 évesen?

Figyelt kérdés
Egyik rokonunk 18 éves és babát vár!Most fejezte be az iskolát és még nem volt munkahelye csak diákmunkán dolgozott két éve.Biztos háttérbe jön a baba ,ert a nagyszülök elég jól keresnek és mindenben támogatják.De az apuci lelépett.Ugye igy gyest gyedet nem kaphat?!De akkor mit?!A családin kívül?!
2009. dec. 10. 19:01
 31/91 anonim ***** válasza:

Hmm hát érdekes téma, szép, hogy elvállalja 18 évesen a gyereket. Ha úgy állt a helyzet, hogy a fiú nem akarta, de a lány igen, akkor jogos volt a lelépése, amennyiben számolt a következményekkel, akkor szégyellheti magát.

És igaza vannak, aki azt írja, hogy nem kéne mindenkinek kapnia. Valamit valamiért. Nem iskolai végzettség, de minimum munka, persze a lány ez alól kivételt képez, mert most töltötte a 18-at, így nem valószínű, hogy sok év munkaviszonya van. Persze ennek az is feltétele, hogy legyen lehetőség munkára. Bonyolult dolog ez.

2009. dec. 10. 20:51
 32/91 anonim ***** válasza:

Én vagyok az "egyik válaszoló." a diplomás.

Nyilván vannak akik többet keresnek, mert nincsenek megfizetve az emberek.

Maga örülhet h 17 évesen ekkora mákja volt, h ottmaradt maga mellett a férje, és volt mit a tejbe aprítani.

A diplomát azért írtam, mert le lettem hurrogva h sose folyamodtam semmiért meg minden az ölembe hullott. Hát marhára nem.

És senki se gondolta h apu így jár, h a mama így jár, és pláne h én szívom meg.

Erről ennyit.

Én IGAZÁN rászorultam volna, és nem kaptam támogatást.

Mellesleg, azért diplomáztam h job életet biztosítsak a gyereknek, mint amilyen nekem volt.

Persze legalább a szeretet megmaradt nekünk. Az mindennél többet ér.

De gyerekként felfogtam h a nagyi nem tud támogatni mert beteg lett, apu munkanélküli volt, a többi nagyszülő meg meghalt sajnos.

Full senki aki anyagilag segített volna.

Tudom h milyen gyerekként amikor én a használt cuccokat hordom, a többiek meg a vadi újat. Amikor nem mehettem osztálykirándulásra, meg hasonló esetek.

AMikor apu elkezdett dolgozni, és a szomszéd nénit kérte meg h figyeljen rám meg a beteg mamikára míg dolgozik..mert annyit melózott h nem volt ideje rám.

Sőt. SZinte semmire.

Én nem ezt szánom a csemetémnek. Mint ahogy senki sem.

De megtörténhet. Bárhol, bárkivel, bárhogy.

És nem sajnáltatom magam, de mindíg a gyereken csapódik le a probléma. És ezeket nem lehet elfelejteni. Soha.

És hiába durrog h a diploma nem minden. Magának lehet h nem. De nekünk az. Én dolgoztam érte, és apu. És büszke vagyok rá h talán ezzel előrébb léptem egy jobb állás felé.

Üdv.

2009. dec. 10. 20:56
 33/91 A kérdező kommentje:

20:56os fejezzük már be a vitát!Sajnljuk ami magával történt nem lehetett könnyü de a maga Sajnos... mondata miatt robbant ki ez a vita!És ebben a kommentárjában leírta a lényeget:A szerett mindennél fontosabb!

Vannak szülei akik jelenleg támogatják,érettségije,kapni fog gyest,amint lehet munkába áll,és ami a lényeg szeretni fogja és már szereti a gyermekét!

2009. dec. 10. 21:04
 34/91 anonim ***** válasza:

Én értem mit írsz utolsó, és teljesen megértelek. Én sem adnék egy fillért sem. Mondjuk én azért nem írok bővebben, mert nagyon elfogult vagyok terhességgel kapcsolatban. Mármint nem a GYES-re célzol, hanem azokra, akik ahogy pozitívat tesztelnek rohannak kiíratni magukat... meg elájul nekem a buszon, hogy 5 hetes terhes azonnal adjam át a helyem, mit képzelek, tiszteljem őt..nah szóval az ilyenért iszonyúan haragszom.

Megértelek azonban, mindenki kapni akar, vagy támogatást, vagy ha az nincs nyugdíjat, ha ez így működne elég nagy baj lenne. Persze a kérdésben szereplő lány kivétel, ő nem részese ennek a mocskos pénzszerzésnek amelyben nagyon sokan élnek.

2009. dec. 10. 21:07
 35/91 anonim ***** válasza:

Hát az én "sajnos"-om miatt biztosan nem robbant vita.

Mellesleg nézni kéne h ki mit ír, és nem olyanra kenni a vita eredetét, aki nem tehet róla. Mellesleg a 80%-os válaszoló vagyok...

Ne sajnáljon, nem kell.

ELvagyok, boldogan, és ennyi.

2009. dec. 10. 21:07
 36/91 A kérdező kommentje:
Ez a fejezzük be a 21:01esnek is szól! És kikérem magamnak ezt a hangnemet!Én feltettem egy kérdést és maga ide jön vádaskodni meg vitatkozni és még maga van felháborodva és maga hord le engem mindennek?Álljon már meg a menet és vegyen vissza abból a nagy arcából!
2009. dec. 10. 21:09
 37/91 anonim ***** válasza:
Nagyon nagy dolog, hogy vállalja a babát. Ez dicséretre méltó. És egyébként ő sem indul rosszabb helyzetből, mint például én, aki eddig fősulit végzett, dolgozott, csak sajnos nem jelentette be a munkaadója, így a semmiből indulok!!! És én 24 éves vagyok és igen is be fogom vállalni a gyereket, mert meg fogom oldani az anyagiakat. Most éppen nincs munkám, keresek ezerrel, mert jövő tavasszal teherbe szeretnék esni. Szóval én biztos vagyok benne,hogy meg fognak élni és boldogulni fognak. Csak azt a pasit verném úgy el, hogy sajnálja azt a napot, amikor megszületett...........
2009. dec. 10. 21:11
 38/91 anonim ***** válasza:

Na jó de remélem a diploma költségtérítéses képzés volt, kedves 20.28-as?

Igazán nem is a diploma alényeg, ahnem az hogy itt fröcsögnek egyesek sajnálva azt a havi 25 ezret egy tizennyolc évestől, mondván ingyenélő aki az államon élősködik, az én kérdésem pedig arra vonatkozott, ha tovább tanult volna állami képzésbe ugyanúgy munka nélkül jutna állami támogatáshoz és a felsőoktatásban nem havi 25 ezerbe kerülne.

Na most a második dolog, hogy nehéz lesz neki. De itt van apukád és te a példája, hogy fel lehet nevelni egy gyereket nehéz körülmények ellenére is. És szerintem felesleges az a kérdés mert mi lesz ha a szülei...? Akkor azt az élethelyzetet kell megoldania. Éppúgy ahogy tőled sem kérdezzük meg és gondoltál arra mi lesz ha meghal a férjed? És mi lesz a gyereketekkel ha mindketten meghaltok? Mert megtörténhet. Végig gondoltad már?

De a kérdésre a válasz valóban az, kaphat gyes-t, ami mellett a ygerek 1 éves kora után vállalhat munkát, családi pótlékot, gyerekvédelmi akármit. 25ezer a gyes, családi 15ezer és 5 ezer a gyerekvédelmi. Meg az anyasági, ami egyszeri 70 ezer magasságban van.

2009. dec. 10. 21:13
 39/91 anonim ***** válasza:
69%
Ez az utolsó válaszom,mert én nem akarok vitát.Még mindig én vagyok a 17 éves...Nos anyám 5 éves koromban engem is elhagyott és apám engem is egyedül nevelt+ még a 2 tesómat rajtam kívül.(ezért nagyon tisztelem édesapámat)Na és?Nem kell magunkat sajnáltatni,én sem jártam márkás cuccokban!Na és?A párom velem maradt,hát én ezt nem érzem nagy mázlinak,mivel a gyerek nem csak az én felelősségem az övé is.Elvileg az az élet rendje,hogy a gyereknek 2 szülője van,namár most a szegény lányt egyedül hagyta a párja,de még lehet meggondolja magát mert mivel fiatal össze is zavarodhatott.Arról nem is beszélve,hogy az apukának a gyertek tartást fizetni kell mert még ha nem is vállalja fel a picit,de a bíróság kötelezheti a dns vizsgálatra.Én mondjuk tisztelem a fiatal anyukákat,mert nem a könnyebbik utat választják,hanem igen is felvállalják a picit.Nem egyből abortuszra kell futkerálni,hanem felelősséget kell vállalni a tetteinkért,a gyermekünkért.Az önsajnálattal nem érünk el semmit!!!
2009. dec. 10. 21:14
 40/91 A kérdező kommentje:
21:48as köszönöm ez egy nagyon kedves és hasznos válasz volt!:) És a te elötted válaszolónak is köszönöm!:)
2009. dec. 10. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!