Milyen segélyt kaphat így 18 évesen?
Hmm hát érdekes téma, szép, hogy elvállalja 18 évesen a gyereket. Ha úgy állt a helyzet, hogy a fiú nem akarta, de a lány igen, akkor jogos volt a lelépése, amennyiben számolt a következményekkel, akkor szégyellheti magát.
És igaza vannak, aki azt írja, hogy nem kéne mindenkinek kapnia. Valamit valamiért. Nem iskolai végzettség, de minimum munka, persze a lány ez alól kivételt képez, mert most töltötte a 18-at, így nem valószínű, hogy sok év munkaviszonya van. Persze ennek az is feltétele, hogy legyen lehetőség munkára. Bonyolult dolog ez.
Én vagyok az "egyik válaszoló." a diplomás.
Nyilván vannak akik többet keresnek, mert nincsenek megfizetve az emberek.
Maga örülhet h 17 évesen ekkora mákja volt, h ottmaradt maga mellett a férje, és volt mit a tejbe aprítani.
A diplomát azért írtam, mert le lettem hurrogva h sose folyamodtam semmiért meg minden az ölembe hullott. Hát marhára nem.
És senki se gondolta h apu így jár, h a mama így jár, és pláne h én szívom meg.
Erről ennyit.
Én IGAZÁN rászorultam volna, és nem kaptam támogatást.
Mellesleg, azért diplomáztam h job életet biztosítsak a gyereknek, mint amilyen nekem volt.
Persze legalább a szeretet megmaradt nekünk. Az mindennél többet ér.
De gyerekként felfogtam h a nagyi nem tud támogatni mert beteg lett, apu munkanélküli volt, a többi nagyszülő meg meghalt sajnos.
Full senki aki anyagilag segített volna.
Tudom h milyen gyerekként amikor én a használt cuccokat hordom, a többiek meg a vadi újat. Amikor nem mehettem osztálykirándulásra, meg hasonló esetek.
AMikor apu elkezdett dolgozni, és a szomszéd nénit kérte meg h figyeljen rám meg a beteg mamikára míg dolgozik..mert annyit melózott h nem volt ideje rám.
Sőt. SZinte semmire.
Én nem ezt szánom a csemetémnek. Mint ahogy senki sem.
De megtörténhet. Bárhol, bárkivel, bárhogy.
És nem sajnáltatom magam, de mindíg a gyereken csapódik le a probléma. És ezeket nem lehet elfelejteni. Soha.
És hiába durrog h a diploma nem minden. Magának lehet h nem. De nekünk az. Én dolgoztam érte, és apu. És büszke vagyok rá h talán ezzel előrébb léptem egy jobb állás felé.
Üdv.
20:56os fejezzük már be a vitát!Sajnljuk ami magával történt nem lehetett könnyü de a maga Sajnos... mondata miatt robbant ki ez a vita!És ebben a kommentárjában leírta a lényeget:A szerett mindennél fontosabb!
Vannak szülei akik jelenleg támogatják,érettségije,kapni fog gyest,amint lehet munkába áll,és ami a lényeg szeretni fogja és már szereti a gyermekét!
Én értem mit írsz utolsó, és teljesen megértelek. Én sem adnék egy fillért sem. Mondjuk én azért nem írok bővebben, mert nagyon elfogult vagyok terhességgel kapcsolatban. Mármint nem a GYES-re célzol, hanem azokra, akik ahogy pozitívat tesztelnek rohannak kiíratni magukat... meg elájul nekem a buszon, hogy 5 hetes terhes azonnal adjam át a helyem, mit képzelek, tiszteljem őt..nah szóval az ilyenért iszonyúan haragszom.
Megértelek azonban, mindenki kapni akar, vagy támogatást, vagy ha az nincs nyugdíjat, ha ez így működne elég nagy baj lenne. Persze a kérdésben szereplő lány kivétel, ő nem részese ennek a mocskos pénzszerzésnek amelyben nagyon sokan élnek.
Hát az én "sajnos"-om miatt biztosan nem robbant vita.
Mellesleg nézni kéne h ki mit ír, és nem olyanra kenni a vita eredetét, aki nem tehet róla. Mellesleg a 80%-os válaszoló vagyok...
Ne sajnáljon, nem kell.
ELvagyok, boldogan, és ennyi.
Na jó de remélem a diploma költségtérítéses képzés volt, kedves 20.28-as?
Igazán nem is a diploma alényeg, ahnem az hogy itt fröcsögnek egyesek sajnálva azt a havi 25 ezret egy tizennyolc évestől, mondván ingyenélő aki az államon élősködik, az én kérdésem pedig arra vonatkozott, ha tovább tanult volna állami képzésbe ugyanúgy munka nélkül jutna állami támogatáshoz és a felsőoktatásban nem havi 25 ezerbe kerülne.
Na most a második dolog, hogy nehéz lesz neki. De itt van apukád és te a példája, hogy fel lehet nevelni egy gyereket nehéz körülmények ellenére is. És szerintem felesleges az a kérdés mert mi lesz ha a szülei...? Akkor azt az élethelyzetet kell megoldania. Éppúgy ahogy tőled sem kérdezzük meg és gondoltál arra mi lesz ha meghal a férjed? És mi lesz a gyereketekkel ha mindketten meghaltok? Mert megtörténhet. Végig gondoltad már?
De a kérdésre a válasz valóban az, kaphat gyes-t, ami mellett a ygerek 1 éves kora után vállalhat munkát, családi pótlékot, gyerekvédelmi akármit. 25ezer a gyes, családi 15ezer és 5 ezer a gyerekvédelmi. Meg az anyasági, ami egyszeri 70 ezer magasságban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!