Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan kismami, akinek...

Van itt olyan kismami, akinek van cicája a lakásban? A szülés után kidobjátok? Vagy meg lehet osztani egy nagyobb lakást cica és baba között és kizárni a babaszobából? / a cicaszőrre gondolok elsősorban /.

Figyelt kérdés
2009. dec. 8. 20:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/89 anonim ***** válasza:

Van macskám!Pontosan 4 és mind az olyan felelős macskatartók miatt mint te vagy!Befogadtam mert a gazdájuknak kényelmetlenek voltak!Akkor is tudtam,hogy majd terhes leszek amikor hazahoztam őket!!Te miért nem akkor gondolkodtál!A szőrt porszívózóm!A macskák rendszeres orvosi ellenőrzés mellett(oltások,féregtelenítés stb,amit egyébként terhesség nélkül is meg kell tenni )nem okoznak gondot!Persze kifogás az mindig van miért dobják ki őket!Kényelmesebb mint porszívózni!

28 hetes

2009. dec. 12. 11:35
 12/89 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Lehet, hogy kicsit hülyén fogalmaztam meg a kérdésemet, de kettőnk közül biztos, hogy én szeretem jobban a cicákat. a lakótelep macskáit is etetem, ahol lakunk, bármi olyan ennivaló marad, kiteszem nekik. és igen is felelősségteljes vagyok, ne ítélkezz ha nem ismersz!!!Nem állt szándékomban utcára tenni a cicámat, ha lehetne inkább befogadnám az összes kinti cicát, egyszerűen csak mások véleményére voltam kíváncsi.A porszívózásról meg annyit, hogy azért azzal sem lehet teljesen eltüntetni a szőrt, akár mennyire is biztos vagy benne. A ruhára is ráragad, amit aztán összemosok mással (nem babaruhával)de mivel még nincs tapasztalatom, így kérdezni merészkedtem tőletek. Nem kell úgy letámadni a másikat, gondolom végig sem olvastad az előtted írókat és a kommenteket.
2009. dec. 15. 20:57
 13/89 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!Hogy ki szereti jobban az állatokat abba most ne menjünk bele.A hétvégenként egy állatmenhelyen dolgozom,teljesen ingyen és a fizetésem 10%-a is oda megy!A kérdésed az én számomra igenis felháborító: "A szülés után kidobjátok? "Lehet a mellet verni de egy igazi állatvédőnek ilyen kérdése nincs!A porszívózás és más gondok akkor jussanak eszedbe mielőtt bevállalod az állatot!HA MÁR A CSALÁDBAN VAN NEM KÉRDÉS ,HOGY MI LESZ VELE!Marad ,és hidd el nekem össze lehet egyeztetni a babát és a cicát!Először is a babaruhát semmilyen másik ruhával nem mosom!Mindenre van megoldás ahogy nektek "állatbarátoknak" mindenre van kifogásotok!Szeretem az ilyen szeretem az állatokat CSAK..típusú embereket!A menhelyre nem sokan jönnek közületek a hidegben állatok almát tisztítani ,átkötözni gondozni és ápolni a megunt vagy megkínozott kedvenceket!Ajánlom figyelmedbe!!Itt volt egy kérdés és én leírtam a véleményem és hozzászóltam,vagy nem ezért van feltéve?Írd ki,hogy csak azok írjanak akik nekem kedveznek!!

28 hetes állatvédő kismama

2009. dec. 16. 10:24
 14/89 anonim ***** válasza:
Ja és még annyit,hogy miért kellene végig olvasnom az előttem leírt kommenteket?A véleményem az ÉN véleményem ,és én a kérdést olvasom nem a kommenteket!Nem a válaszolóknak írok hanem a kérdezőnek!Neked!
2009. dec. 16. 10:27
 15/89 A kérdező kommentje:
Amikor tavaly november végén -5 fokban az utcán rátaláltam a nyávogó kivert éhes cicára, egy percig nem gondoltam arra, hogy mi lesz majd ha egyszer terhes leszek, vajon mit csinálok vele! Nem a piacon vettem őt pénzért, befogadtam az utcáról. Alig várom,hogy kertes házunk legyen és ideiglenes örökbefogadó lehessek a helyi állatmenhelyen. De felesleges bizonygatnom itt neked, hogy milyen az állatokhoz való viszonyom, az biztos, hogy többre értékelem őket mint az embereket. A családomat nem sikerül meggyőznöm arról, hogy nem lesz baja a babának, folyamatosan támadnak emiatt.Ők kevésbé "állatvédők".És akár hiszed akár nem, a mai üzeneted után már nem felháborodtam, hanem örülök, hogy vannak még "jó" emberek, akik hasonlóan éreznek, amikor a híradóban azt hallják, hogy levágta az idióta tetű a kutyája orrát.Egy valamiben azonban igazad van velem kapcsolatban, szeretem az állatokat, mégsem teszek meg értük mindent (nem a sajátjaimra gondolok )amit pl. te is, hogy állatmenhelyen is dolgozol.Kifogás ezer van, de talán egyszer változik, az ideiglenes örökbefogadást pedig tényleg komolyan gondolom. Megértem a kérdésen való felháborodásodat, de hidd el, attól még lehetek felelős állattartó, és akár jövő karácsonyig is elvitatkozok veled ezen. Lehet, hogy írtad már, nem emlékszem, hogy az első babádat várod?Ha nem, hát írj egy kicsit a babád-cicáid "viszonyáról" persze ha bent vannak a lakásban. és remélem mostmár hangnemet váltunk egymással szemben.
2009. dec. 16. 21:45
 16/89 anonim ***** válasza:
Igen,válthatunk hangnemet, és egy dologban igazad van.Mindig kevés amit az állatokért teszünk.Én megszállott állatbarát-állatvédő vagyok és ezek a kérdések(főleg ha így vannak kiírva)nekem nagyon bosszantóak!Mindig mindenhol azt keresem mit tehetnék még és azt látom,hogy a szenvedő állat egyre több.Írod,hogy akkor nem gondolkodtál mikor hazavitted mert hideg volt és tél!Értem én és jó lenne ha többen tennék de mégiscsak azt mondom másnap el kell tervezni és átgondolni mert a cicának egy családból való távozás(főleg ha szerették)iszonyatos nagy stressz.Amikor feleslegessé válik sajnos nagyon sokan az utcára teszik .Én az első babámat várom és kaptam nagyon sok kritikát de az orvossom megnyugtatott ,hogy azzal ne foglalkozzam.(mondjuk különben sem érdekelt)Megvan a vérvétel(toxoplazmára)és védett vagyok mert már voltam fertőzött.Az állatokat az állatorvos beoltotta,féregteenítettem és élnek velünk mint családtag.Nem mondom,hogy néha nem fárasztó , naponta van olyan is ,hogy 2xpirszívozóm (nálam fehér a parketta és ez miatt is kell)de ez van,én ezt vállaltam és csinálom.A menhelyen sem a munka borít ki,hanem azok a szerencsétlenek látványa.Az idegileg megtör és ha ugrok egy -egy állat kirakós kérdésre akkor az ezért van.Mindenki aki annyi szenvedő állatot látott már mint én az hasonlóan reagál.Nagyon nehéz lelkileg.De nincs szándékomban bántani és elnézésed kérem ha túl heves voltam.A baba cica viszonyt a barátnőmnél láttam és az a helyzet,hogy a cica kerüli a kicsit.8 hónapos és vagy a fülét vagy a farkát akarja elkapni és a cica ha meglátja a lakás másik végébe fekszik le az biztos.De a gyerekorvos szerint az jó,hogy biztos nem lesz allergiás.Nálam minden cica más egyéniség de arra számítok meg tudom majd oldani,3 cica elég félős de van 1 domináns hím rá jobban fogok figyelni.De neked 1 van és én azt gondolom nem lesz gondod vele,nem fog ráfeküdni bármennyien is mondják.35 éves vagyok és 2 éves koromtól macskák vesznek(és kutyák)körül azt hiszem eléggé ismerem őket.Nem lesz gond csak azt a kis pluszt kell bevállalni de meghálálják!Nagyon kevesen vagyunk akik értük is hajlandóak vagyunk bármiről is lemondani és nem az egyszerűbb és könnyebb utat választjuk.Remélem egyre többen leszünk!
2009. dec. 17. 07:49
 17/89 A kérdező kommentje:

Sajna nálam a toxoplazma negatív lett, de nem félek tőle, mert cica nem jár ki, hogy elkapja a fertőzést. Minden vérvételnél vizsgálják, eddig nem volt gond. Az én cicám elég vadóc, csak az idegenektől fél, remélem a babától is tartani fog az elején aztán majd összecimbiznek. Attól sem félek, hogy ráfeküdne, hisz azért leszek itthon, hogy figyeljek a babára. Ha kizárom a babaszobából, az keserves lesz neki és nekem is, egyrészt sírni fog, másrészt ha nincs rendben a lelkivilága, rögtön nem csak az almot használja wc-nek.De elég nagy a lakás, marad neki másik két szoba játszani.

Kellemes ünnepeket és boldog babavárást kívánok!

2009. dec. 20. 13:15
 18/89 anonim ***** válasza:
0%

Terhesség alatt a toxoplazma elég veszélyes lehet.

És akik azt mondják, semmi baja nem lett a gyereknek, várják ki a végét, ugyanis a tünetek 7-15 éves korban jelentkeznek.

Egyébként meg egy kisbaba mellé abszolút nem való állat, főleg nem macska, dehát mindenki maga dönti el, hogy a gyermeke a fontosabb, vagy a macska. (Bár akinek az utóbbi, ott igen komoly gondok vannak...)

2010. febr. 17. 17:23
 19/89 anonim ***** válasza:
A toxoplazma nem okoz 7-8 éves korban semmit. Ha a fertőzés nincs kikezelve születési rendellenessége lesz a babának. Én toxoplazmás voltam terhesen és antibiotikumot szedtem végig. A kislányom pont 9 éves és kutya baja! Senkinek nem fontosabb a macskája mint a gyereke csak van akinek van annyi esze, hogy felmérje nem kell választania! Primitív és egyszerű, tudatlan gondolkodás a macskán elverni a port! A középkorban a tudatlanság miatt égették el a nőket boszorkányság vádjával! Nekem van macskám és most várom a második gyerekem. Nem vagyok veszélyben és nem kell választanom! Nincs megrakva a máglya az udvarban!
2010. febr. 18. 08:32
 20/89 anonim ***** válasza:
0%

Egy honlapon írták azt is, hogy akár 14 éves koráig semmi tünet nem jelentkezik, csak utána.

De ennyit a terhességi részéről.

Az más kérdés már, mikor megvan a baba, belélegzi, lenyeli a macskaszőrt, köhög fulldoklik, és "nem tudni, mire allergiás".

Másik topicban írta valaki, macska szétszedte az egész gyereket... Többen írták, volt, hogy ráült a fejére, gyerek megfulladt.

+ kellemes lehet, mikor befekszik a kiságyba meg a babakocsiba, felugrik a konyhaasztalra, ahol a gyerek etetve van.

És amikor az a kicsi mászni kezd, nem lehet bezárni a gyerekszobába, a földön mászik, mindent a szájába vesz... Igényesség meg higiénia kiveri a biztosítékot...

2010. febr. 18. 14:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!