Van itt olyan kismami, akinek van cicája a lakásban? A szülés után kidobjátok? Vagy meg lehet osztani egy nagyobb lakást cica és baba között és kizárni a babaszobából? / a cicaszőrre gondolok elsősorban /.
Hogy érted azt, hogy "kidobjátok" ?!?
Egy élő állatról beszélsz.
Takarítani kell. Úgy mint előtte is. Mióta feltalálták a porszívót nem gond a macskaszőr.
Én cicákat tenyésztek, és van egy 21 hónapos kisfiam.
A babaszobából kicsuktam a maccsokat, mert azért egy cica az mégiscsak a nyelvével mosik még wc-zés után is, ráadásul nem szeretném, ha a mindent megkóstoló pici fiam szőrlabdákat köpne, de ezt leszámítva a lakás többi részén ugyanúgy ott vannak a maccsok...
Megcsináltattam a toxoplazma szűrést is még kismamakoromban, és ott kiderült, hogy már fertőződtem régen, tehát a magzatom biztonságban van, mivel általam védett ő is. :) (Ezt a vizsgálatot minden cicásnak ajánlom, ha mondjátok, hogy cicátok van a lakásban, elvileg díjmentesen elvégzik.)
De ha nincs védettséged a toxora, akkor is megteheted még, hogy a cicádat is megszűreted. (Ő is lehet védett, vagy egyáltalán nem fertőződött. Nagyon ritka, hogy egy felnőtt, nem kijárós cica éppen aktívan megfertőződjön a terhesség alatt, tehát az egész toxo-mizéria inkább csak hisztériakeltés szerintem. Fertőzött hústól is ugyanúgy megkaphatja bármelyik kismama, tehát felesleges a cicákat kiáltani ki bűnbaknak... )
Viszont a szőr miatt, és a baba esetleges allergiájának elkerülése végett egy külön szobát javaslok a babának, ami macskamentes... A cica nem való a babaágyba, és a szőre sem.
Sajnos nem estem át korábban a toxoplazma fertőzésen, már kétszer nézték a vérképemből a terhesség alatt, negatív volt. Beszéltem egy állatorvossal, szerinte nagyon kicsi esélye van, hogy a cicámtól kapnám el, részletesen elmondta,hogy mire figyeljek inkább.Nem is félek a fertőzéstől, inkább a cicaszőrtől, ha meg lesz a baba.Porszívózással nem biztos, hogy teljesen el lehet tüntetni, hiszen a ruhától kezdve mindenhol ott van a szőre (fekete, így elég feltűnő),de bízom benne,hogy nem lesz ebből gond.A külön szoba egyértelmű volt, cica nem fog bejárni a babához, remélem nem a szokásos módon fog reagálni a "lelki válságra"(ha nem aludhat velünk) és összepisil majd mindent, a költözés után volt rá példa.
Köszönöm az eddigi válaszokat, és persze várom a többiekét is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!