Ha a doki 4 babát látott Uh-on, mekkora az esélye, hogy megmaradjon mind a 4?
Húúha kedves 25 hetes okos kismama,tombolnak a hormonjaid,de ne aggódj túl leszel rajta:D Ne idegesítsd magad feleslegesen,csak magadnak és a babádnak ártasz vele!!Ez egy anonim oldal,ahol túlnyomó részt laikusok írják le a véleményüket.Gondolod,hogy ez alapján döntene valaki ilyen lényeges kérdésben?Nem hiszem,csak kíváncsi más emberek véleményeire is,de majd az orvosával és a férjével fog dönteni.Úgyhogy,nyugi!!Erre az oldalra szórakozni és véleményeket olvasni érdemes járni,nem idegeskedni!A pontozással meg nagyon nem érdemes foglalkozni,hidd el azt a háttérből irányítják,de kit érdekel??Én csak nevetni tudok rajta ha lepontoznak,a véleményemen semmit nem változtat.Azért a legtöbben jóindulattal írnak,csak sokan túl okosak,de hidd el nem befolyásol ez senkit,legalábbis remélhetőleg nem.Akit igen,azzal elég nagy baj van.Ne idegeskedj,gondolj a babádra.
3 gyerekes anyuka.
Eléggé sok birka van itt, lehet közöttük én is, de hogy egy felnőtt nő ne tudja felfogni, hogy milyen kockázatai lehetnek egy 4-es terhességnek, ez döbbenetes. Nézzetek már utána a statisztikának! Egy átlag baba súlya 2500 - 4000 g között van. DE vegyük csak azt, hogy az ikrek nem fejlődnek olyan ütemben, a 7. hónapnál tovább nem tudja a kismama kihordani... akkor is csak a méhében 8 kg-nyi súly van, a magzatvízről és a lepényről nem is beszélve. Sok nő szervezete még a 2-es ikreket se bírja, nemhogy 4-et! Nembeszélve arról, hogy az ikrek a 7. hónapra alig érik el az 1-1.5 kg-os súlyt, ami viszont az életbemaradáshoz kevés. Illetve van esély, de higgyétek el, nem mindig éri meg. Tanítok, és pont ilyen gyerekeket.
Igencsak bunkónak tartom azt a hozzászólót, aki bölcsen megállapította, hogy bekapkodja a stimuláló gyógyszereket aztán mész abortuszra... hogyne. Mert csak úgy elment a gyógyszertárba és kért gyógyszereket. Egy nő rá van utalva az orvosára ha a természet kibabrált vele.
Én amellett vagyok, hogy hallgassatok az orvosra. Inkább legyen 1-2 babának édesanyja, mint 4-nek ne!
Ha megfogantak, akkor valószínű meg is maradnak. Nem olvastam végig a kommenteket, mert idegesített néhány hozzászólás, így nem ismerem mások tanácsait.
Hány hetes vagy most? És mekkorák a babáid?
Férjem és családom sem tudja, hogy mi lenne ilyenkor a jó. Azt biztosan tudják, hogy 4 babát kihordani és megszülni nagyon veszélyes, és féltenek.
Azt mondták, gyerekem még lehet, de engem nem tudnak pótolni.
Csak gondoljatok bele, ha esetleg meg is szülném mind a 4-et, és esetleg belehalok vagy lenyomorodok? Akkor férjemmel mi lesz???
Én úgy gondolom veszéllyel senki nem vállalná be. Nekem is amikor mondta az orvos, hogy NAGYON rizikós, nagyon megijedtem.
Babákra és mamára nézve sem egészséges.
Persze, lehet a médiában hallani, hogy itt-ott 4-es, 6-os ikrek születtek. Azért őszintén, ők nem magyorországon születtek. Külföldön mennyivel jobbak a lehetőségek minden szempontból. Biztos rizikómentesebb szülni is...
Én is azon a véleményen vagyok, hogy inkább 1-2 baba anyukája lennék, mind 4-nek nem vagy beteg babáknak. Mert akkor aztán tényleg nem fogják azt mondani: " Köszöm anya, hogy egy életre megnyomorítottál?"
Amúgy nem a babák, hanem a petezsákok 14 mm-esek, és most léptem be a 7. hétbe.
Azt mondták még "fiatal" vagyok, nem biztos, hogy megmaradnak. Azért kevés lesz ott 4 babának a hely.
Megteszed, hogy majd írsz, hogy mi lett veletek? Nagyon érdekel,hogy döntöttetek, hogy sikerül úgy megműteni esetleg, hogy a másik babáknak ne legyen bajuk. Bár ez egyszerűbb, mint 4-et kihordani. Egyébként azt mondják, hogy a terhességek fele ikresnek indul, de megreked valami. Lehet Neked is "szerencséd" lesz és így lesz.
Minden jót kívánok! Az egyik gyógypedagógus, aki 13+4 hetes pocis
Na éppen ezt szeretném elkerülni :(
Nagy áldás a terhesség és nagyon szép dolog. Hálát adtam az égnek, hogy nekem is sok próbálkozás és átsírt éjszaka után összejött. De álmomban sem mertem gondolni, hogy ennyien leszünk.
Minden nap beszélek a babákhoz, és kérem őket, hogy segítsenek és hát, csúnyán mondva "áldozzák fel magukat", hogy legalább ketten egészségesek legyenek. Ezt sajnos nem tudom szebben megfogalmazni :( De remélem meghallanak és segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!