Terhes vagyok, de nem merem elmondani anyumnak. Rettegek majd mit szól a családom, rokonaim. Hogyan fognak ezek után viszonyulni hozzám? Nem terveztük a babót, becsúszott.19 éves vagyok, érettségi előtt állok.5 és fél hetes a magzat.
Igazad volt 79-es :)
Tényleg nem védekeztek megfelelően, és ez most mennyi ember sorsát érinti.
Nagyon nagyon bízok benne, hogy az én gyerekeim ettől felelősségteljesebbek lesznek.
Sajnálom anyukádat kérdező. Az öcsédet is.
Ennek ellenére kívánom, hogy jól alakuljon a sorsotok, főleg a most születendő gyerkőcé.
Remélem szerető családban fog felnőni, és jó életet tudtok neki biztosítani.
Sok sikert!
". Kéjes örömet okozna, ha megtudnád, hogy megölik ezt a babát? Erkölcsi érzéked nincsen, de lelked se?"
Nem okozna nekem semmilyen érzelmi többletet, ha a kérdező abortálná a sejtcsomót a méhéből.
Erkölcsi érzékem meg nehogy már nekem ne legyen. Én legalább tudom mi az a felelősség és a védekezés, a kérdezővel ellentétben! Mert a felelősség sajnos nem ott végződik, hogy kiszüli aztán majd lesz valami.
Igen, úgy gondolom, hogy tényszerű hogy 19 évesen a semmire felelősebb, értelmesebb döntés lenne az abortusz. Főleg, ha annyira nem érett, hogy a nem megfelelő tablettaalkalmazás mellett kiegészítő védekezést használjon. Akkor a gyereknevelésre majd érett lesz?
Előre is bocsánat, nem olvastam el minden hozzászólást, így lehet, hogy csak ismételek valaki mást.
Mindenképpen mondd el a szüleidnek, hogy hogyan reagálnak, az teljesen emberfüggő.
Van ismerősöm, aki 17 évesen szült. (becsúszott a baba egy alkalmi kapcsolatból)
A szülei mindenben támogatták, még örültek is az unokának. A lány levelezőn leérettségizett, majd diplomázott és jó állása lett. Meg egy gyönyörű gyereke fiatalon. Ilyen is van, bár nem gyakori. Ha el sem mondod nekik, soha nem tudod meg, mi lehetett volna.
Nem biztos, hogy elsőre el lesznek ragadtatva a dologtól, de ki tudja mi lesz belőle. Sok sikert.
71%-osnak: "kiszüli" a "sejtcsomót"??? Mondd csak, édesanyád méhében anno te is sejtcsomó voltál csupán? Tudod, ha te materialista "értékrendeddel" gondolkodom, akkor is tudományos tény, hogy az a lény, akit te sejtcsomónak titulálsz, 100% humán DNS-sel rendelkezik, azaz EMBER!!! Mindenki ember ugyanis, aki emberi genetikai kóddal bír - tekintet nélkül arra, hogy 5,5 hetes, vagy 90 éves. Az a baba, akinek a halálára apellálsz, már most ember, méghozzá olyan akiből csak ez az egy van, miképpen belőled, belőlem, mindannyiunkból. Ha pedig túllépek a materializmuson, akkor azt is állítom, hogy halhatatlan lelke is van. Nem tudom, téged milyen trauma érhetett, hogy így vélekedsz az életről, de amint látod, itt, ezen a fórumon is egyedül maradtál a véleményeddel. Talán nem véletlenül.
A kérdező egy becsületes fiatal lány, aki ugyanúgy az édesanyjával fog élni ezentúl is ( és remélhetőleg a párjával is), mint ahogyan a baba nélkül az érettségi után is ott élne, most is kap szülői segítséget a babájával, és ha nem lenne a gyermeke, akkor is kapna. Tudod, én úgy gondolom, Isten áldja meg ezt a lányt a bátorságáért, a kitartásáért, az áldozatvállalásáért és azért, ami benned szemlátomást vagy nincs meg, vagy mélyen eltemetted magadban: a SZERETETÉÉRT.
""kiszüli" a "sejtcsomót"??? Mondd csak, édesanyád méhében anno te is sejtcsomó voltál csupán? "
Természetesen. Hiszen hivatalosan magzatnak a terhesség NYOLCADIK hetétől nevezzük az adott sejtcsomót, előtte embrió a helyes szó. Nincs ezzel semmi gond, a fejlődés része.
"Tudod, ha te materialista "értékrendeddel" gondolkodom, akkor is tudományos tény, hogy az a lény, akit te sejtcsomónak titulálsz, 100% humán DNS-sel rendelkezik, azaz EMBER!!!"
Az az ember egyelőre egy öntudattalan, érzésektől, benyomásoktól és érzékeléstől mentes sejtcsomó. Kb. annyira nevezhető embernek, mint egy daganat az agyadban, és annyit is érez, ha eltávolítják (semmit). Így néz ki egy 5 hetes embrió:
Ilyenkor még csak a megnagyobbodott petezsák látható.
"Ha pedig túllépek a materializmuson, akkor azt is állítom, hogy halhatatlan lelke is van."
:D Oké, már látom miért ilyen negatív a százalékod és miért írsz ilyen hülyeségeket. Ezoterista vagy valláskamus vagy, mi? :D
"amint látod, itt, ezen a fórumon is egyedül maradtál a véleményeddel. Talán nem véletlenül."
Nem egyedül javasoltam az abortuszt, tehát te valamit félrenézhettél :)
"A kérdező egy becsületes fiatal lány"
Na! Becsületes fiatal lányok nem szülnek segélyre 19 évesen szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!