Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok, de nem merem...

Terhes vagyok, de nem merem elmondani anyumnak. Rettegek majd mit szól a családom, rokonaim. Hogyan fognak ezek után viszonyulni hozzám? Nem terveztük a babót, becsúszott.19 éves vagyok, érettségi előtt állok.5 és fél hetes a magzat.

Figyelt kérdés
2013. szept. 30. 12:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/115 anonim ***** válasza:
34%

Jól gondolod meg, hogy hogyan döntesz! Elég erősnek érzed magadat, a párodat és a kapcsolatotokat egy gyermek felneveléséhez?

Ha mindenképpen megtartod, akkor sok erőt, és kitartást! Az érettségivel nem kell sokat csúsznod, csak őszig (bár biztosan iszonyatosan nehéz lesz).

Majd néha írj, mi a helyzet veletek!

2013. szept. 30. 14:49
 32/115 anonim ***** válasza:
83%
Annyira, de annyira egyetértek a 21-es válaszolóval!!!
2013. szept. 30. 14:50
 33/115 anonim ***** válasza:
84%
Én is maximálisan egyetértek a 21-essel. Könnyű ilyenekkel dobálózni, hogy jaj más 19 éves rohanna elvetetni, de én milyen felelősségteljes vagyok, blabla... Hát nem mindenki engedheti meg magának, hogy 19 évesen eltartson egy gyereket, vagy eltartasson a szüleivel. Én is elvetettem volna annak idején, ha teherbe esek (bár én mindig figyeltem rá, hogy véletlenül se legyek az). Ha megtartod, azért arra is gondolj, hogy nem biztos, hogy a pároddal örök életedre együtt maradtok sajnos. Nekem is van egy ismerősöm, ő is 19-20 és kora körül szülte a kislányát és kb. ők voltak az álompár, most 3 éves a kicsi és mégis szakítottak. De ettől függetlenül kívánom, hogy a számotokra legmegfelelőbb döntést hozzátok meg és a legjobb lenne, ha minél előbb beszélnél anyuddal, mert a dolgok nagy része úgyis rá hárul majd.
2013. szept. 30. 14:55
 34/115 anonim ***** válasza:
67%

Jézusom, kedves 71%-os fórumtárs, te a Holdon élsz? Milyen tápszer kerülne már 40.000 forintba? Ne szédíts már! + gyerekem van, igaz többnyire szoptattam őket, de volt, hogy tápszer is kellett, receptre messze nem jött volna ki ennyire! Legkisebbem 19 hónapos, Pamperst használunk, és még soha, de soha nem ment el 20.000 forint/hó erre!

Tudod, ha abból indulok ki, amiből te, hogy aki anyává, vagy apává válik, az széttárja a kezét és várja a sült galambot, akkor arra a következtetésre jutnék, amire te is: kizárólag nettó félmillió fölött lehet ebben az országban gyermeket vállalni. Gyermekeim SOHA nem ettek üveges bébiételt és láss csodát: élnek, egészségesek és nem költöttem egy vagyont a saját lustaságom kompenzálására. Magam főztem/főzök nekik. Így is lehet, tudod? A kérdező jövőre szülne, mikor is az egyszeri anyasági támogatásból (288.000,-) mindent (babakocsit, kiságyat, ruhát, pelenkát...) megvesznek majd, és mellette ahogy írod is egyébként, az apuka dolgozik majd. És akkor még ott van az általam is vázolt gyes és családi.

Én 3 gyereket nevelek. A gyedemet tanári fizetésből számították - gondolhatod, mennyi. Férjem a rokkant nyugdíj mellett dolgozik. Lakáshitelt is törlesztünk. Igaz, hogy többnyire másodkézből veszem a ruhákat nekik, de tisztességesen, nem szakadtan és tisztán járatom őket. Zenét tanulnak, sportolnak, azaz nem ridegtartásban élnek.

Meg lehet csinálni szerényebben is.

Egyébként pedig miért gondolod, hogy a nagyszülők nem segítenének szívből? Te nem segítenél ebben a helyzetben? Kérdező írta, hogy nem akar abortuszt. Miért fáj ez neked? Lenne 2-3 nehezebb évük, aztán nagy eséllyel a saját lábukra állnának. Önigazolást keresel itt tán...? Megtennéd, hogy újra elolvasod a kiírt kérdést?

2013. szept. 30. 14:58
 35/115 anonim ***** válasza:
84%
14:58 ezt az emelt anyaságit mégis honnan veszed? Ez csak egy tervezet, egyáltalán nem biztos, hogy bevezetik...
2013. szept. 30. 15:00
 36/115 anonim ***** válasza:
22%
Elfogadott törvény, csakúgy, mint a rugalmas gyes-gyed, azaz 3 évig akkor is kapja a neki járó összeget - vagy egy összegben is felveheti a hátralevő összeget, ha munkába áll . De a kérdés talán nem is ez, hidd el, hanem amit a kérdező kiírt: miként mondja el a babáját a szüleinek/rokonainak, ill. milyen reakciókra számíthat.
2013. szept. 30. 15:05
 37/115 anonim ***** válasza:
71%
ha nem akarod,ne vetesd el.a babát betakarja havi 40ezer forint.ha pedig megszületik,elég akkor babakocsit venni az anyaságiból.ruhából sem kell a legdrágábbat,a használt is nagyon jó,főleg hogy egy pici baba nem használja agyon.maximum rábukik,ki lehet mosni.én 18 évesen vállaltam a gyerekem,nem a szüleim tartanak el minket,a párom dolgozik,azt a pár nap érettségit meg meglehet oldani hogy nagyszülők segítségét kéred,hogy pár órát vigyázzanak a picire.anyósodék/anyukádék biztos nem mondanának nemet.szorítok nektek!!kitartás
2013. szept. 30. 15:07
 38/115 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mindenkinek! :)
2013. szept. 30. 15:09
 39/115 anonim ***** válasza:
86%
15:05 erről tudnál valamit linkelni? Én úgy tudtam, nem fogadták ezt el.
2013. szept. 30. 15:10
 40/115 anonim ***** válasza:
95%

ez a rugalmas gyed-gyes, anyasági nem elfogadott még!

csak tervezet!

2013. szept. 30. 15:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!