Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok, de nem merem...

Terhes vagyok, de nem merem elmondani anyumnak. Rettegek majd mit szól a családom, rokonaim. Hogyan fognak ezek után viszonyulni hozzám? Nem terveztük a babót, becsúszott.19 éves vagyok, érettségi előtt állok.5 és fél hetes a magzat.

Figyelt kérdés
2013. szept. 30. 12:01
 71/115 anonim ***** válasza:
89%

Most már arra lennék nagyon kíváncsi, milyen védekezés mellett esett teherbe a kérdező.

Egyébként a terhességet általában az utolsó menstruációtól számolják. Ami mondjuk érdekes lehet, mert az egyik barátnőm 4havonta menstruál.

Kérdező, majd írd meg, mi volt. Ha anyukád nem hajlandó támogatni, kénytelen leszel elvetetni.

2013. szept. 30. 16:48
 72/115 anonim ***** válasza:
31%

Csak még erre válaszolj Kérdező: hogy fogod megoldani, ha anyukád nem támogat? És párod anyukája felocsúdva az első sokkból leveszi rólatok a kezét?

Erre tényleg kíváncsi vagyok, hogy milyen alternatívád van, tanulhatunk tőled, ha simán menni fog.

2013. szept. 30. 16:52
 73/115 anonim ***** válasza:
31%

"Ha tablettát szed rendesen(de tényleg rendesen!!), akkor nem lesz terhes."

Mindig ott van az a 0,1% kivétel.

2013. szept. 30. 16:59
 74/115 anonim válasza:
35%

Mit vannak ennyire kiakadva egy csomóan itt mindig az ilyen kérdéseknél?

Miért kell leszidni azt, aki 19 évesen megakarja tartani a gyerekét?! Mivel tud írni, van internet, akkor csak nem élnek olyan primitív környezetben. Meg alapból az ő dolga!

Meg valaki elmagyarázná, hogy mi ez a csak gazdagoknak lehet gyereke?

Egyébként hozzátenném, hogy eddig azt tapasztaltam, hogy akik szűkös környezetben nőttek fel vagy korábban születtek mint kellett volna ,sokkal emberibbek és jóval többet megbecsülnek, mint a gazdag elkényeztetett akárkik. Ráadásul nem kellene így leáltalánosítani... Komolyan egyesek úgy beszélnek, mintha egy tini, akinek csak egy érettségi van a kezében csak ilyen gettó stílusban nevelheti fel a gyerekét.

Másrészt meg ha elveteti a gyerekét, akkor az szintúgy kihathat még rosszabban az életére!! Főleg, hogy ő ellenzi az ilyet !

Nyugodtan lelehet pontozni. Én kifejezetten szegényebb családban nőttem fel, mégse érzem azt, hogy nem kaptam meg mindent, amit kellett volna. Sőt!

Egyébként meg... az hülyeség, hogy anyaként nem fog kapni munkát. Engem az anyukám egyedül nevelt tesómmal és így is kapott munkát, többször elsőre felvették.

A másik meg a kérdés nem az volt, hogy hogyan neveljék fel a gyereket!

2013. szept. 30. 17:13
 75/115 A kérdező kommentje:
Beszéltem az anyummal, elmondtam neki mi a helyzet. Nyugodt körülmények között beszélgettünk, teljesen normálisan fogadta(már ami ebben a helyzetben normálisnak tekinthető) megkaptuk a fejmosást, aztán kérdésekkel bombázott, de ő is mondta, hogy bárhogy is alakuljon az abortusz kizárt. Még gondolom sokk alatt van(és lesz is egy darabig) nem zárkózott el a dolgoktól.
2013. szept. 30. 17:13
 76/115 anonim ***** válasza:
77%

Sok boldogsagot es kitartast kivanok a gyerekneveleshez!

Orizd meg a jo kapcsolatot a szuleiddel, azt semmi nem potolhatja. Biztosan lesznek nehez idoszakok de gondolj arra, ha masnak sikerult neked is fog.

64.&69. voltam :)

2013. szept. 30. 17:17
 77/115 A kérdező kommentje:
Egyetértek a 74-es válaszolóval! Külföldön élünk(itt ismerkedtem meg a barátommal) tehát picit jobb anyagi környezetben élünk, mégsem szállok el ettől és nem, nem várom azt, hogy a szüleim tartsák el a születendő gyerekemet. Valamilyen szinten támogatni fognak egy ideig, de aztán meg fogjuk találni a megoldást, hogy megálljunk a saját lábunkon. Én mindig azt mondom, hogy a pénz nem minden...
2013. szept. 30. 17:18
 78/115 anonim ***** válasza:
30%
Remélem azért az én lányom felelősségteljesebb lesz, és nem történik vele ilyesmi, mert őszintén szólva bármennyire is szeretném a gyerekem, azzal, hogy őt megszültem, köszönöm kibabáztam magam, ezután nem egy gyereket szeretnék a háztartásomba, hanem egy unokát külön, akit imádni, kényeztetni lehet, de nem nekem kell felnevelni, és eltartani. Azért egy kisbaba sír, gond van vele, amíg te tanulsz/dolgozol addig valakinek vigyáznia kell rá (értelemszerűen anyukád...), mindemellett pedig valószínű téged is a tervezettnél tovább kell eltartania, ha főiskolára/egyetemre megy annak is a tandíját fizetni, plusz a gyereket is etetni, ruházni. Nem érezném magam szívtelennek, ha én ebből köszönöm nem kérnék, a gyerekem vállalja a felelősséget a saját hülyeségeiért, ne az én nyakamba varrjon plusz munkát. Ha nagylány a gyerekvállaláshoz, akkor lehet külön háztartásba költözni, és boldogulni, én meg támogatnám amennyiben időm, lehetőségem, és pénze van rá.
2013. szept. 30. 17:19
 79/115 anonim ***** válasza:
73%
Látom a kérdező nagyon nem akarja bevallani hogy esett teherbe - gondolom nem védekeztek megfelelően...
2013. szept. 30. 17:21
 80/115 A kérdező kommentje:
79: védekeztünk, bogyót is szedtem de előtte beteg voltam és antibiotikumot szedtem ami simán kiüti a fogamzásgátló hatóanyagát...
2013. szept. 30. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!