Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok, de nem merem...

Terhes vagyok, de nem merem elmondani anyumnak. Rettegek majd mit szól a családom, rokonaim. Hogyan fognak ezek után viszonyulni hozzám? Nem terveztük a babót, becsúszott.19 éves vagyok, érettségi előtt állok.5 és fél hetes a magzat.

Figyelt kérdés
2013. szept. 30. 12:01
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/115 anonim ***** válasza:
73%
Nem fura. A dokival tényleg nincs több dolgod, legalábbis itt Magyarországon. Fel kell keresned a védőnőt, ő ad egy hosszú listát, hogy milyen vizsgálatokra kell menned. A háziorvos pedig felírja a beutalókat. Legközelebb az eredményekkel együtt menj a dokihoz a 12. héten. De a védőnő mindent elmond.
2013. okt. 1. 11:22
 102/115 anonim ***** válasza:
16%
Szia! Irtad, hogy kulfoldon elsz. Melyik orszagban?
2013. okt. 1. 11:26
 103/115 A kérdező kommentje:

Szia!

Igen,Németországban.

2013. okt. 1. 11:36
 104/115 anonim ***** válasza:
2013. okt. 1. 12:34
 105/115 A kérdező kommentje:
Köszönöm mind a kulturált, és mind a kevésbé hasznos válaszokat. Lehet, hogy fiatal és 'felelőtlen' vagyok, attól még nem fogom megölni a babámat, akkor se nehéz lesz. Írtó nehéz, ez biztos de hiszek abban, hogy megállom a helyem anyaként. A szüleim és a párom támogatásával mindene meglesz a picinek, kis kihagyás után tovább tanulok és ugyanúgy küzdök az álmaimért. Talán nem most kellett volna jönnie a picinek, de nincs mit tenni itt van, jött. Valamiért jönnie kellett, lehet ez valamiféle jel, hogy önálló legyek, tanuljak meg gondoskodni magamon kívül egy pici életről is. Bízom abban, hogy úgy alakulnak a dolgok a suli lezárása körül is, ahogyan én azt eredetileg elterveztem. Igaz, még nem tudom hogyan alakul az érettségi stb, a baba meg fog születni, akit szeretettel fogok/fogunk várni.
2013. okt. 1. 18:47
 106/115 anonim ***** válasza:
86%

Én Németországból írok, az év elején a szomszédban lett a 18 éves lánynak gyereke, iskola mellett.

Gyakorlatilag a szülésig járt iskolába (nappalin), és szües után 6 héttel folytatta tovább. A szülei támogatták, és minden gond nélkül megoldották a problémát.

2013. okt. 4. 11:27
 107/115 anonim ***** válasza:
39%

Jézusmária. Nem olvastam el az összes hozzászólást, kb. a 10. oldalig jutottam. Ennyi hülyeséget rég olvastam. Ha mindenki arra várna, hogy anyagilag stabil helyzetbe kerüljön, legyen saját lakása, kocsija stb, akkor szerintem nem sok gyerek születne. Én pl. egy kis faluban nőttem fel. Hárman vagyunk testvérek. Nem éltünk gazdagságban, de mindenünk megvolt. Egy fizetésből, mert apám csak időszakosan dolgozott. Mégis itt vagyunk, élünk, és boldogok vagyunk.

Most terhes vagyok. A párommal külön élünk a családtól. Egy fizetésből. Szerencsére jól keres. Egy éve vagyunk együtt. Egy percig nem gondolkoztunk az abortuszon. Persze, ez más, mert nem a nagyszülők 'nyakára szüljük a gyereket'. Ja és 23 éves vagyok. Régen, az volt a módi, hogy a gyerek elvégezte a középiskolát és szült. 18-19 évesen gyereket vállaltak az emberek. Ma már szinte lenézik azt, aki fiatalon gyereket vállal. Kérdem én, miért?

Leérettségiztem, 2 szakmám van(pénzügyi, idegenforgalmi - tehát elég kelendő) mégsem kellettem a munkaadóknak, hiszen nincs gyakorlatom. Ördögi kör...nem vesznek fel, mert nincs gyakorlat, nem lesz gyakorlat, mert nem vesznek fel. Tehát az is egy hülye érv, hogy kinek kéne egy kisgyerekes, munkatapasztalat nélküli fiatal anyuka.

Én csak biztatlak a gyerekvállalásra. Egy csomó előnye van, ha az anyuka fiatal. Csak a saját érzéseidet kövesd. Remélem a párod kitart melletted. Sok sikert, boldog babavárást kívánok nektek. :)

2013. okt. 8. 22:14
 108/115 anonim ***** válasza:
4%

Jézusom. Nem azt írtam, hogy a nyomorba kell szülni a gyereket, meg azért szülni, hogy kapjuk utánuk a segélyt.Olvasd már el újra. De ezek szerint, szerinted csak a gazdagok szülhetnének, (vagy jó lenne, ha csak ők szülnének), mert ők majd mindent meg tudnak adni a gyereknek?

Attól, hogy valakinek nincs saját lakása, hanem albérletben lakik, nincs autója, (de képzeld ott a tömegközlekedés, ami elvisz bárhova) és nem dúsgazdag, az már biztosan egy alacsony intelligenciával rendelkező ember, aki tizenévesen 'elli' a gyerekeket? Gondolkodj már egy kicsit mielőtt írsz.

És az miért törvényszerű, hogy a fiatal apák elhagyják a párjukat, ha jön a gyerek? Meg amúgy is. Nem a tizenévesekről beszélünk. A kérdező is 19 éves, amikor már igenis lehet olyan stabil kapcsolata, hogy bevállalja a babát.

2013. okt. 9. 21:22
 109/115 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem helyesen teszed,hogy megtartod,nem is értem,miért akarják egyesek ráeröltetni másra az abortuszt,csak mert fiatal ės nincs meg minden feltétele az ideális gyermekvállaláshoz.Miért kevesebb egy néhány hetes magzat,mint egy megszületett baba?Ez lenne a helyes döntés,mindenkinek,aki nemi életet él,mert számolnia kell a terhességgel és a felelős döntés saját gyermekünkről,nem a likvidálás,azt hiszem.
2013. okt. 10. 06:32
 110/115 anonim ***** válasza:
0%
"kiszül egy-kettőt", "elleni kezdenek" - ezekkel a kiszólásokkal ne törődj, kérdező. Sok boldogságot!
2013. okt. 10. 07:51
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!