Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok, de nem merem...

Terhes vagyok, de nem merem elmondani anyumnak. Rettegek majd mit szól a családom, rokonaim. Hogyan fognak ezek után viszonyulni hozzám? Nem terveztük a babót, becsúszott.19 éves vagyok, érettségi előtt állok.5 és fél hetes a magzat.

Figyelt kérdés
2013. szept. 30. 12:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/115 anonim ***** válasza:
39%
Már nem vagy gyerek,magadban jó lenne ha eldöntenéd mit szeretnél és úgy állnál oda az anyukád elé.Ha van barátja az embernek,ez mindig benne van a pakliban.A rokonokra csak annyi tartozik,amennyit elmondtok nekik,de hidd el,mindenkinek van hasonlò esemény az életében.Extrém fiatal nem vagy,nincs miért megszóljanak és érettségizni,továbbtanulni is lehet így.Ha sikeresen felvesznek valahova,kérhetsz évhalasztást,egyéni órarendet,ha megszületett a baba,kaphatsz többletpontokat és az állam is azt nyomja,hogy szüljünk az egyetem,fősuli alatt.Babával államvizsgãztam,a szüleim segítségével.Ne félj,csak most óriási sokkhatãs,de ez része az életünknek.
2013. szept. 30. 12:28
 12/115 A kérdező kommentje:
Abortusz ellenes vagyok, nem is gondoltam erre a megoldásra. Tudom, hogy picit korai de meg lehet oldani ahogyan ez előttem válaszoló is említette. Úgy érzem, most rengeteg lelki támaszra lesz szükségem akárhogyan is döntök! Amitől a legjobban tartok jelen esetben az az érettségi. Mi, hogy lesz stb...
2013. szept. 30. 12:32
 13/115 anonim ***** válasza:
39%

Ha tényleg megtartod, akkor a sulidtól kérd, hogy az utolsó évben had lehess magán tanuló.

Nekem az egyik osztálytársam lett terhes 4-ben, megtartotta és magán tanulói státuszt kér a sulitól. Leérettségizett velünk együtt. Ha anyukád támogat és a párod is, akkor biztos segítenek, vigyáznak majd a babára még te leérettségizel. Meg lehet csinálni. Sok sikert és kitartást nektek.

2013. szept. 30. 12:37
 14/115 anonim ***** válasza:
29%

Ha megtartod, akkor beszélj az igazgatóval, ő meg tudja mondani hogy fogsz tudni érettségizni.

Azt is találjátok ki, mi lesz az anyagiakkal. Párod dolgozik? Hol fogtok élni?

2013. szept. 30. 12:40
 15/115 anonim ***** válasza:
76%
Miért lettünk itt többen 0%-sak? Pedig semmi rosszat nem írtunk. Én csak a saját tapasztalataimat írtam le, csak segíteni akartam. De ha nem kell a segítség, akkor sajnálom.
2013. szept. 30. 12:55
 16/115 A kérdező kommentje:
Még nem dolgozik,de nagyon afelé hajlik,hogy keresni fog munkát. Az anyagiak egyelore kérdésesek. Nem tudom tényleg mi lenne a legjobb döntés.
2013. szept. 30. 12:59
 17/115 anonim ***** válasza:
58%

Az abortusz lenne a legjobb döntés, ezt te is tudod.

Annak szinte esélye sincs, hogy a barátod veled marad, hiába írnak erről páran. Ilyen sajnos ebben a korban csak a tündérmesékben létezik. A valóság inkább az, hogy elkezd dolgozni, otthon várja a stressz, pénztelenség, tanulás, üvöltő csecsemő, kedvetlen fiatalasszony...és beleun 1-2 év alatt, lelép és éli az életét. Jobb esetben foglalkozik ezután a gyerekkel, rosszabb esetben csak a gyerektartást kapod majd utána :(

2013. szept. 30. 13:08
 18/115 anonim ***** válasza:
74%
Azért nem olyan gáz az élet egy babával mint ahogy írták. Attól hogy másfél, két évet babázol, még nem áll meg az élet. Még lehet tovább tanulni, a kicsi bölcsibe mehet. Persze kell az összefogás, támogatás, szeretet. Pont erről szól a család.
2013. szept. 30. 13:23
 19/115 anonim ***** válasza:
28%

Az abortusz természetesen nem megoldás, ahogyan Te is érzed. Tudod, minden bepótolható, halasztható az Előtted álló dolgok közül, de a gyermeked nem. Ő egy teljesen egyedi, megismételhetetlen, egyszeri, eleven hús-vér csoda, aki ezekben a pillanatokban is a világra készülődik. Mindenképp beszélj szüleiddel, miként lehet babázni, majd a baba mellett tanulni. Ez nem lejtmenet, de nem is lehetetlen vállalkozás.

Off: Hála Istennek, hogy vannak még felelősen gondolkodó fiatalok, akik szentnek tartják az emberi életet, akármikor kopogtat is az ajtón. :) Egyszóval: ne azon gondolkodjatok, miért ne, hanem hogy miként IGEN. Sok erőt, kitartást és boldogságot kívánok Nektek.

2013. szept. 30. 13:23
 20/115 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a sok, kedves erőt adó kommentet! Való igaz, hogy a korombeliek többsége ahogy megtudná babát vár azonnal rohan vetélésre, ami szerintem nem megoldás. Én vállalom a felelőséget, akárhogy is lesz mert a gyerekemről van szó,aki akár tetszik, akár nem már a hasamban fejlődik. Nem lesz egyszerű, de ahogyan többen is mondták a család összefogásával nem lehetetlen. Akinek volt hasonló élménye írjon privát üzenetetet!
2013. szept. 30. 13:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!