Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak engem irritál a pocaklakó...

Csak engem irritál a pocaklakó, babó, babóca kifejezés?

Figyelt kérdés
Nem tudom megmagyarázni miért,de ha valaki azt kérdi,hogy van a babócád és társai,hát ököllel lebírnám ütni.
2013. júl. 18. 01:45
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
86%

Én is falra mászom az ilyesmitől. Egyszerűen nem értem meg, hogy aki terhes lesz, miért felejt el hirtelen normálisan beszélni.

Nem ez a legnagyobb problémám, de igenis idegesít, amikor a kérdéseket olvasom, és tele van az egész tejcivel meg fürcsivel. Van erre rendes szó, miért nem lehet használni?

Az én fiam még kicsi, de én ugyanúgy beszélek hozzá, mint bárki máshoz. Miért kellene vele gügyögni? Hogy ne tanuljon meg normálisan beszélni?

Egyszer olvastam valahol egy óvónő válaszát, amiben azt mondta, hogy egy gyerek nem értette meg, amikor azt mondta neki, hogy üljön le, mert otthon csak azt hallotta, hogy csüccs. Hát erről ennyit.

Teljesen kiveri a biztosítékot, amikor meglátom, hogy "18 hetesek vagyunk" meg "tápszeresek vagyunk." Köszönöm, én nem vagyok tápszeres, csak a fiam.

Zavaró, hogy egyes kismamákkal/anyukákkal nem lehet értelmes felnőtt módjára beszélni.

2013. júl. 18. 08:43
 22/66 anonim ***** válasza:
72%

Amúgy ezen hülyeség vitatkozni, mert mindenbe bele lehet kötni.

Én terhesnek nevezem magamat, de van akit ez sért, mert nem teher..

Akkor van az állapotos, vagy az áldott állapotban vagyok..ezek nekem nem tetszenek.

Babát várok : ez rendben van, de az enyém még csak 6 hetes, orvos sem látta még, így nem nevezem babának.

A magzat és az embrió szakkifejezések, szerintem a szülők nem szokták így hívni.

A pocaklakó, babó, babóca kifejezéseknél én már hallottam sokkal rosszabbat is.

Megtörtént a csoda: Sokak szerint túlzás, de egyetértek egy korábbi hozzászólóval. Én 2,5 évig nem estem teherbe, majd mire a problémáimat hellyel közzel helyrehoztuk, kiderült, hogy a férjem spermaeredménye olyan, hogy az orvos egyből lombikra küld. Alighogy megtudtuk teherbe estem spontán, tőle (mielőtt valaki rosszízű tréfákba kezdene) , szóval bár nem vagyok hívő, a saját csodánknak tartom a fogantatást.

A gyermekvállalás gyönyörű dolog, és mindenkinek szíve joga eldönteni hogyan nevezi az állapotát és a méhében lévő gyermeket.

2013. júl. 18. 09:22
 23/66 anonim ***** válasza:
69%
Ez is zavar, meg a hercegnőzés is. Az én fiam nem herceg vagy királyfi (legfeljebb ha mesélek neki), hanem egy fiú, akit értelmesen szeretnék férfivá nevelni, mire felnő. Nem babát vállaltunk, hanem gyermeket - merthogy azért fel is fog nőni reménység szerint. Mi egyébként születése előtt gyereknek, gyermeknek vagy kölöknek hívtuk, a neve ugyan megvolt, de az csak születése után pár nappal lett természetes.
2013. júl. 18. 09:30
 24/66 A kérdező kommentje:

Hát vannak még itt érdekességek.Én nagyon örülök,hogy ez a legnagyobb gondom,ahogy írta valaki sose legyen nagyobb,másnak sem,nekem sem és ezt szívből kívánom mindenkinek.

A csodás dolot még nem hallottam,de ha ezt mondaná valaki biztos visszakérdeznék,hogy milyen csoda,megtaláltátok a kincset a szivárvány lábánál?Én egész életemben arra vártam,hogy családom legyen és gyermekem,szóval akkor több,mint 20 évet vártam a gyermekemre.A csoda az,ha valaki terhes lesz,pedig nincs méhe.Megértem,hogy örül az ember és a fellegekben jár,de valljuk be,hogy egy idő után nagy hassal a földön landolunk.Nem kell ovis módjára végignyáladzani a gyermeáldást.Sokáig idegen volt nekem a terhes szó,de más nem jön a számra,a várandós kifejezés jó lenne,mégsem.:-)

A "kölyköm" pedig inkább hívom,kis fiamnak,mókuskámnak,gyönyörűmnek stb. ha otthon vagyok, babának egyes helyeken,a nevén szólítás még olyan idegen.

2013. júl. 18. 10:42
 25/66 anonim ***** válasza:
95%
Engem ezek a szavak annyira nem zavarnak,mint mikor azt mondják a kismamák,hogy " a POCIM ". Na attól ki tudok akadni.
2013. júl. 18. 10:54
 26/66 málna_ ***** válasza:
97%

Amitől én kiakadok: "babás vagyok"

Ez borzalmas...

2013. júl. 18. 11:20
 27/66 anonim ***** válasza:
95%
A "pozi" se jobb... Ha ennyire nehezére esik kiírni a teljes szót, inkább írjon egy + jelet.
2013. júl. 18. 12:14
 28/66 anonim ***** válasza:
31%

Anyám utolso.... téged már a röviditések is idegelnek? Remélem a tv-t is televizionak mondod otthon...

Csoda: ha valaki honapok ota esetleg évek ota nem esik teherbe és már kisirta a köldökét is hogy mi baja lehet akkor neki igeni csoda lesz kár ezen fent akadni.

Pocaklakó: nekem erröl a pocok jut eszembe én nem használom de nem irritál:D

Babo babóca.....őőőő a csecsemő se jobb:D

Baba: ez lenne az általános gondolom amit mindenki szeret elfogad.Vagy ebbe is van valami?:D

De amugy olyan vicces hogy valaki mindig kiborul valamin nem lenne egyszerübb szemet hunyni a másik hibái felett mert ez aztán tényleg nem főbenjáró bün mit tesztek ha valaki nem fürdik normálisan és mellétek áll a buszon? na engem az irritál plána ha akkora tömeg van hogy nem tudok arréb slisszolni.

egy szavam van azokra akiket ezek a kifejezések ennyire irritálnak hogy képesek ezen morfondirozni hisztis liba :)

2013. júl. 18. 12:36
 29/66 anonim ***** válasza:
49%

Mindenkinek más az ingerküszöbe. Engem mondjuk nem irritál, sőt, használom a pelencit is néha, de szigorúan a gyerkőcnek, szórakoztatási célból. Amúgy azt vettem észre magamon, hogy már egy csomó minden van, amit nem a normális nevén nevezek, hanem úgy, ahogy a gyerek hívja, aki most tanulgat beszélni. Apa már szólt a múltkor, hogy esetleg mondhatnám úgy, ahogy a felnőttek :)

Nézd, ez legyen a legnagyobb gondod. Nem nagyon tudsz vele mit csinálni. Számolj 10-ig.

2013. júl. 18. 12:44
 30/66 A kérdező kommentje:
Hát akkor utolsó rosszul használod a magyar nyelvet,mivel a hiszti egyáltalán nem ez.Köze sincs a hisztinek ehhez.Csupán nem tetszik,ha valaki ennyire nyáladzik egy általános dolog miatt.
2013. júl. 18. 12:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!