Csak engem irritál a pocaklakó, babó, babóca kifejezés?
Pocaklakó már kissé elcsépelt lett, régen aranyosnak találtam.
Babó nem tetszik, nem egy baba jut róla eszembe.
Babócával nincs bajom.
Engem az irritál, ha valaki azt írja, hogy arra vár, hogy vele is "megtörténjen a csoda". Azaz megtermékenyüljön...-.-
Nagy dolog az biztos, de ez túlzás szerintem.
Egyetértek én is:)
A megtörténjen a csoda is hasonló,bár mióta a sógornőmék 14 évig küzdöttek a babáért,azóta megértem őszintén
A pocaklakó eleinte aranyos volt, de évek alatt már erőltetett és elcsépelt lett számomra.
A babó meg a babóca az meg azért nem tetszik nekem, mert mindig "A babó" című Tolkien könyv jut eszembe meg a szőrös lábú hobbitok, mert ugye mielőtt betört a Gyűrűk ura film láz, azelőtt nem A hobbit, hanem A babó címen futott a könyv.
De amúgy engem más szavak is zavarnak, ha lehet még jobban. A "magzat" (ez de gáz nekem valahogy nem egy fejlődő baba, hanem egy sperma folt jut eszembe) az "emlő" (jó hogy nem már tömlő), a "vajúdik" (varjú-dikk?), CSECSemő és társai. Nem igaz, hogy valahogy az összes ilyen témában kitalált szónak ilyen borzasztó hangzása van. Akkor már inkább a babó és társai...
Szerintem is borzasztoak.Egyetertek a valaszoloval,aki irta,hogy ennel mar csak a tobbes szam elso szemely hasznalata a jobb...Amit meg nagyon idiotanak tartok az az,amikor a kisgyerekes anyukak selypitve beszelnek a gyerekukhoz,mintha ok sem tudnanak normalisan beszelni (pl. mejje megy aja meg a kici babucija?)...
En a szuletendo kislanyomat amugy altalaban a neven emlegetem,vagy esetleg ugy,hogy baba,kisbaba (ezeket inkabb akkor hasznalom,ha mondjuk a vedonovel beszelek,aki nem feltetlenul tudja,hogy mi lesz a kislanyom neve).
23hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!