Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elítélendő, hogy 16 évesen...

Elítélendő, hogy 16 évesen gyereket vállaltam?

Figyelt kérdés
2013. máj. 21. 16:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 anonim ***** válasza:
62%

Nevelt becsületben, tisztességgel, nagy-nagy szeretettel. Ennyi az egész. Én nem ítéllek el!! Tudod ismerek 30 éves nőt, akinek az élete semmit nem ér, hozzáállása a dolgokhoz mint egy 10évesé, felelőtlen, iszákos.....na....őt már elítélném ha gyereket vállalna.

Nem kor függő ez szerintem,hanem felfogás kérdése, és egy 16 éves is lehet éppúgy jó anya, mint egy 35 éves. Igaz hogy nehéz lesz, de gondolj bele. Sok sok olyan család van, ahol az anyuka csak GYES-t kap, mert vagy nem volt munkaviszonya, vagy munkanélküli volt, és csak az apuka keresi a pénzt, ennyi erőből ők is lehetnének felelőtlenek.

Ha lesz segítség (nagymama), akkor akár a pici születése után is elkezdhetsz egy tanfolyamot, vagy szakmát, vagy akár most is. Soha soha nem késő tanulni. Fiam 6 hetes volt mikor szigorlatoztam, 1éves mikor államvizsgáztam. És hopp: hiába van diplomám, munkám az nincs.

Még addig próbáld meg megszerezni a szakmát, vagy amit elképzeltél, mert minnél nagyobb lesz a gyerkőc annál inkább nem tudsz majd mellette tanulni.

Én minden jót kívánok neked!!!!

2013. júl. 18. 15:52
 52/84 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, akkor most hogy van ez? "Félreértés ne essék nem biztatok erre senkit, sőt ellenzem."-ezt Te írtad, valamint azt is, hogy tervezett volt a baba 16 évesen. Szóval neked az volt az elképzelésed, hogy nem vársz 2 évet, amíg legalább leérettségizel, hanem így akarsz gyereket szülni. És állítod, hogy nem csúszott be a terhességed. Akkor miért ellenzed? Vagy ha tudod, hogy ez nem jó így, akkor miért így csináltad? Mert írásod alapján nem arról van szó, hogy véletlenül teherbe estél, mert nem vigyáztatok és nem akartad elvetetni. Megmagyaráznád? Csak mert van egy lányom, nem szeretném, ha valamit nem értenék, hogyan gondolkodnak manapság a 16 évesek.
2013. júl. 18. 16:05
 53/84 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amiatt elítélhető a kérdező, hogy saját magával szemben felelőtlen. Maga is növésben van még, és károsíthatja a terhesség az egészségét. Persze ugyanez vonatkozik a 40-en túli első babásokra is. Nem tudom mekkora annak a valószínűsége, hogy ez gondot okoz, de én megvártam volna azt 2 évet, amikorra fizikailag is felnövök.
2013. júl. 18. 16:06
 54/84 A kérdező kommentje:

Nekem így alakult az életem. Azért ítélem el ezt mert tudom, hogy a 16-17 évesek 90%-a még magára sem tud vigyázni pláne egy gyerekre..(tapasztalat). Már betöltöttem a 17-et, saját magam és a férjem rendeztük el a babánk dolgait és senki nem segített. Az, hogy anyummal lakom nem változott volna 10 év múlva sem.

És az én szervezetemet nem viselte meg a terhesség csak most a 40. héten bár ezt a többség elmondhatja ilyenkor.

2013. júl. 18. 16:50
 55/84 anonim ***** válasza:
84%

Nem ítélem el az olyan felelőség teljes tini anyákat, mint amilyen te is vagy!

Van aki még 30 évesen sem tudnak így gondolkodni

2013. júl. 18. 17:18
 56/84 anonim ***** válasza:
85%
Ítélkezni max. Isten ítélkezhet, ember nem. Tehát nem elítélendő, csak hülyeség.
2013. júl. 18. 17:42
 57/84 anonim ***** válasza:
81%
Nem itelem el,sot vegre valaki nem rohangal abortuszra,remelem azert fogsz kapni egy kis segitseget is amugy nem hiszem hogy itt senki nem kert tanacsot az anyukajatol,nem arra kered hogy nevelje fel egyedul.Sajnos ilyen vilagot elunk hogy a penz is nagyon szamit,de nem szeretnem ugy varni a gyerekemet hogy felszamolom mennyibe kerult,te se tedd.Kivanok sok boldogsagot nektek es nyugodt eletet,a suli elvegzesehez csupan akaratra es elhatarozasra van szukseg.Erdekes hogy senki nem is gondol arra,hogy mi van ha neked eleg egy eretsegi is es nem akarsz tovabb tanulni.Itt sokan a gyerek helyett ket egyetemre is el kuldenenek teged,pedig semmi kozuk miert nem tanulsz tovabb.Es igen sokan harminc evesen sem ilyen felelosseg teljesek,lehet diplomajuk sok penzuk,de maganyosak is lehetnek.Kivanom a legjobbakat neveld szereteben a gyerekedet.
2013. júl. 18. 17:46
 58/84 anonim ***** válasza:
73%

Semmiképpen nem elítélendő, mert söprögessen mindenki csak a saját háza előtt, bizonyára mindenkinek van mit... Én gyerekkorom óta anya akartam lenni, aztán 24 éves voltam, amikor az első gyerekünk megszületett, nagyon akartuk, vártuk, és imádjuk, de a mai eszemmel azt mondom, pár évet várhattam volna még. Persze egyáltalán nem bánom, hogy megszületett, nagyon szeretem, de onnantól azért 180 fokot fordult az életem, felelősséggel tartozom egy kis életért. Persze ahogy sok mindenre az életben, erre sincsen konkrét, bevált recept, hiába 30 éves valaki, az nem biztos, hogy jó anya is lesz...

Kívánok neked, nektek nagyon sok boldogságot, egészséget!

2013. júl. 18. 19:38
 59/84 maya19 ***** válasza:
86%
szerintem sem elítélendő én 16 éves korom óta dolgazok hogy anyám tartozásait kifizesem pedig ő nem gyerek 40 mult a páromal 2 éve vagyok együt most várjuk az első babánkat nincs szakmám de majd ha szültem csinálok gyorstalpalót am ha elveted azér ha megtartod meg azért kritizálnk boldog babavárást és künyü szülést
2013. júl. 18. 23:09
 60/84 anonim ***** válasza:
69%
Szia,nem itelek el:) én 16 évesen mentem férjhez 17 évesen szultem most más fel éves a lányom,magantanulokent befejeztem a sulit, érettségim van info szakon végeztem,külön élünk saját házunk van,és boldogok vagyunk!!!nem mondom h könnyű sőt. Baromi nehéz!!!a ferjem dolgozik nekem ott volt egy pici mellette tanulni és persze a házi munka!!!de megcsináltam nem lehetetlen!anyuekkal tartjuk a kapcsolatot nem hittek bennem de már csak azért is megcsináltam:) sok sikert hozzá:)
2013. júl. 18. 23:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!