Az abortusz csupán nőgyógyászati kérdés? Valóban emberi jog, sőt női jog az abortusz?
Azért kérdezem ezt, mert szerintem baromira nem. Viszont kíváncsi vagyok a véleményekre.
Ugyebár az aktus után létrejön a zigóta, ami gyakorlatilag már az embrió, vagyis egy új élet. Tehát ha az aktus után csak pár nappal DNS mintát veszünk az embrióból, akkor az nem az anya DNS-ével, nem az apa DNS-ével fog megegyezni, hanem a megszületendő babáéval. Szóval az már egy különálló élőlény. Ráadásul emberi lény. Attól függetlenül, hogy az édesanyától függ az élete. Szóval miért nem tekintik gyilkosságnak, hiszen az abortusz gyakorlatilag egy emberi lény életét oltja ki. Miért tekintik ezt az anya személyiségi jogának, hogy megöletheti saját gyerekét? Miért nyomják le a torkunkon azt a hazugságot, hogy az embrió és magzat a nő testének a része? És ezért bármit megtehet vele. Holott egyértelműen nem a nő testének része, hanem külön élőlény. Sőt, ami a magzatnak fáj, az az anyának fizikailag nem fáj, mert nem a része. Szóval ez a dolog számomra annyira strucc politikának tűnik. Azt hiszik, hogy azért nem gyilkosság, mert nem akarják, hogy az legyen. Pedig nem attól lesz valami gyilkosság vagy nem gyilkosság, hogy azt akarjuk-e vagy sem. Ez nekem annyira kényelmi kérdésnek tűnik. A társadalom számára egyszerűen kényelmesebb azt mondani, hogy legyen abortusz, mert akkor annyival kevesebb gond van a nem várt gyerekekkel. Pedig gyakorlatilag így emberi élőlények millióit gyilkolják meg évente. És mielőtt valami ellenvéleményt írsz, légyszi egy fél percre légy hálás szüleidnek, hogy téged vártak és nem gyilkoltak meg mielőtt megszülethettél volna.
M orszag elvonalon van az abortuszok szamaban csak feher oroszorszag eloz meg minket.ez azt jelenti tobb az abortusz mint a szules.
Szomoru itt valami nem mukodik a feovilagositassal es fog gatlassal.
Nem nevezheto normalisnak az biztos.
"ez azt jelenti tobb az abortusz mint a szules. "
Ez természetesen nem igaz.
pl. 2012-ben Magyarországon 90 300 élve szülés és 36 100 terhességmegszakítás volt.
És nem, a terhességekre eső abortuszok arányában valójában 8.-ak vagyunk a világban, és nem, Belarusszia pont nincs előttünk (Belarusz a 20.) De előttünk van pl. Románia...
Ha az ember következtetni akar, jó dolog a tényekből kiindulni.
Nem olvastam még végig a kérdésedre a válaszokat, így lehet, hogy már volt olyan aki már hasonlóan válaszolt.
Van már egy két éves lányom és most várom a második babámat. Eü-ben dolgozom így van szerencsém olyanokkal is találkozni akiket a szülei nem akartak vagy nagyon betegen születtek meg.
Az, hogy az anyának joga van e a saját gyermekét elvetetni( mert igen külön személyiségnek lehet tekinteni már a fogantatástól én annak tekintem, de saját maga életre nem képes. Tehát a korai terhességben nem több mint egy sejt vagy egy szerv ami úgy szintén nem tekinthető élőlénynek. A hivatalos álláspont szerint a magzat 25dik héten van esélye ha megszületne az életben maradásra.
Nem tudom miért lenne jobb, ha a meg nem született gyerekek megszületnének akiket nem szeretnek és betegen élnek, hogy a társadalomnak kellene eltartania. Ezt régebben a természet elrendezte, mert ezek az emberek ugyan megszülettek de meg is haltak mert ugye ők életképtelenek voltak. Az abortuszt lehet ilyennek is tekinteni, csak ma már nem a természet végzi, hanem az ember. A mási egy erőszakból megfogant babának miért is kellene az anyjának megtartania? Vagy a tiniknek akik felelőtlenül estek teherbe és 1 hibából már egész életre tönkre tenni magukat.
Az abortuszt sok nő nem jó szándéból választja, hanem mert akkor abban a helyzetben nem lát más megoldást. Kicsit sarkítva lettek a kérdéseid, mert nem ennyire fekete fehér a dolog ezért nem is lehet jó választ adni.
Én személy szerint nem tudnám a gyermekemet elvetetni, de vannak élethelyzetek amikor lehet elgondolkodnék rajta. Pl ha beteg lenne a babám.
ha sokkal szigorúbb szabályzás lenne abortusz-ügyben, és sokkal jobb minőségű felvilágosítás, akkor talán ésszel kefélgetnének a fiatalok egymással.
igenis tudatosítani kell bennük, h tétje van az élvezkedésnek. mert oké, h tök buli a szex, de elsősorban a gyereknemzésre lett kitalálva. félre ne értsetek, nem bigott módon kalimpálok, h csak akkor dugjál ha gyereket is akarsz, viszont ha szexelsz, akkor bizony gyereked is lehet.
nem kell különösebben hálálkodnom anyámnak, hiszen se előttem, se utánam nem volt abortusza, engem meg úgy várt mint a messiást :D
25 éves vagyok, 17 éves korom óta van nemi életem, de egy esemény utáni tabletta a legdurvább, amit a nem kívánt terhesség ellen tettem. az is azért kellett, mert elszakadt a gumi. a megszakításos védekezés nálam sosem volt opció. mert az általában annyi mint kakinak a pofon. a fenének van kedve minden hónap x. napján gyomorgörccsel felkelni.
Sajnos nem hazugsag mert sajta szemmel tapasztaltam azert mert nem tud lelegezni azert probal erre nem gondoltal.
Sajnos a munkam miatt hetente latok olyan magzatokat aki valami miatt megszuletnek ido elott es meghalnak az anya ill a mi kezunkben.
Ha valaki akkor en tudom hogy nez ki egy magzat es mennyire emberi ill hogy viselkedik szuletes utan es mekkor a szulok fajdalma ha elvesztik.
Mindig tisztelettel kezelem oket barmennyire kicsik is megmutatom oket az anyanak es egyutt szep kis kosarba rakjuk labnyomot keszitek es fenykepet ill a nagyobbakrol hajfurtot vagok.
a gyasz szomoru a bucsu fajdalmas en ebben segitek a szuloknek.
Tudod ahol dolgozom ott nem hivjuk embrionak vagy magzatnak En minden megszuletett embert gyereknek hivok mert az.
Hogy erezned mint anyuka ha a te gyereked barmilyn kicsi is embrionak vagy magzatnak hivnak.A helyes megnevezes gyerek es bizztatom a szuloket adjanak neki nevet akkor is ha picike meg mert a bucsu resze annak elismerese hogy a baba letezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!