Barátnőm abortusz előtt áll és folyton bőg hogyan
tudnám megnyugtatni?
Figyelt kérdés
Kiskorunk óta barátnők vagyunk. Bnőm 18 éves es hiába mondtam szó szerint könyörögtem neki hogy egy hirtelen fellángolás szerű kapcsolatba nem érdemes teherbe eséssel próbálkozni. Végül csak bekövetkezett a baj. Most napról napra minél őrültebb , szüleit hibáztatja hogy ők nem voltak eleg szigorúak vele. Édesanyja egy hét alatt olyan szinten ki készült hogy ra sem ismerek :( miként tudnék valahogy segíteni rajta/ rajtuk hogy átveszeljék ezt az idoszakot ?
Szerintem, támogasd, légy mellette, és akár finoman célozhatsz rá, hogy menjen el egy pszichológushoz, aki segít neki ezt feldolgozni. Komoly trauma, és szerintem, érzi is a barátnőd a dolgok súlyát, elvégre a saját gyerekét kell megöletnie, tán már kötődik is hozzá, kezdenek kialakulni az anyai érzések. Ha a helyébe képzelem magam, nekem mindenképpen sok megértésre és támogatásra lenne szükségem. Talán, ha megoldható, próbáld felvetni, hogy abortusz helyett adja örökbe. Tán az kevésbé viselné meg.
2013. máj. 7. 20:31
2/16 anonim válasza:
Az abortuszon előbb-utóbb túl lesz lelkileg, de az örökbeadáson soha!
Úgy leélni egy életet, hogy valahol él a gyerekem, és nem tudom hogy néz ki, milyen, hogyan nő fel, házas-e, vannak-e már gyerekei, stb..
2013. máj. 7. 20:33
3/16 anonim válasza:
Ellenben az abortusznál ott lehet a bűntudat, mélyebb lelki seb, hogy az a gyerek élhetne... Az anyuka pedig választhatja a nyílt örökbefogadást is. Adhatja nevelőszülőkhöz is a gyerekét. Én inkább lemondanék róla élve, mint hogy holt legyen. De ez én vagyok, és magamból kiindulva egy tanács. Én jobban fel tudnám dolgozni, hogy örökbe adtam, mint hogy elvetettem. Persze, mások vagyunk, de a barátnőd nem ismerve mindenki magából tud csak kiindulni.
2013. máj. 7. 20:44
4/16 anonim válasza:
Kedves második, szerinted azon túl lesz, hogy megölt egy gyermeket, de ha megszüli és esélyt ad neki egy boldog életre, azzal nem lehet együttélni???
2013. máj. 7. 20:46
5/16 anonim válasza:
A terhesség kihordása és az örökbeadás sokkal jobban megviselné, és sokkal hosszabb ideig. Ez max. elméletben jó megoldás.
És miért sír egyfolytában? Meg szeretné tartani a babát, nagyon fél a beavatkozástól, vagy a fiú miatt? Mert azért ez sem mindegy.
2013. máj. 7. 20:56
6/16 anonim válasza:
Szerintem, kár azon vitázni, hogy melyik viselhetné meg jobban, mikor a számtalan lehetőség közül csak egyet választhat csak, és már egy irányba letette a voksát. Erről is szól a kérdés. Nyilvánvaló, hogy ki van borulva, segítségre van szüksége, én megértem a zavarát, hogy megviseli a döntés, és most mindenkin tombol. Ezért is mertem javasolni más lehetőség felvetését, hátha magának a barátnőnek így könnyebb lenne. Netán lehet tudni, hogy a szülők hogy állnak a dologhoz? Szorgalmazzák az abortuszt, vagy a lány egyéni döntése volt? Az apa lelépett? Vagy mit szólt a dologhoz?
(Egyébként látom, mindenki le van pontozva... hát ennyit a segítő szándékról... :()
2013. máj. 7. 21:05
7/16 anonim válasza:
kisérd el az abortuszra és légy mellette amíg feldolgozza.
2013. máj. 7. 21:06
8/16 anonim válasza:
Bajban ismerkszik meg a barát. Állj mellette támogasd és biztosísd arról hogy jelenleg ha nehéz is ez a jó döntés. Ha nincs rá mód hogy megszülje és felnevelje akkor jobb ha minél előbb pontot tesz az ügy végére. Nehéz lesz de idővel túl lesz rajta.
2013. máj. 7. 21:06
9/16 anonim válasza:
Mindenki magából indul ki. Én majdnem belehaltam az előző terhességembe, mégis talán főleg vallásom miatt és mert már van egy gyerekem, az örökbeadást tudnám "jobban feldolgozni". Abban viszont egyet értek 5-össel, hogy nem mindegy, ő miért sír, mi az, ami az egészből a legjobban fáj neki, mitől fél leginkább. Megnyugtatni szerintem valószínűleg nem tudod, mint ahogy a gondját sem tudod átvenni vagy megoldani, és ezt az időt helyette "túlélni" - szerintem csak legyél mellette, mindig hallgasd meg, de ne ítélkezz és inkább ne is tanácsolj.
2013. máj. 7. 21:22
10/16 anonim válasza:
Alapból nem értem a dolgot. Azt írod : "teherbeeséssel próbálkozni". Ezek szerint akarták a gyereket, nem? Akkor minek akarja most elvetetni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!