Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Barátnőm abortusz előtt áll...

Barátnőm abortusz előtt áll és folyton bőg hogyan tudnám megnyugtatni?

Figyelt kérdés
Kiskorunk óta barátnők vagyunk. Bnőm 18 éves es hiába mondtam szó szerint könyörögtem neki hogy egy hirtelen fellángolás szerű kapcsolatba nem érdemes teherbe eséssel próbálkozni. Végül csak bekövetkezett a baj. Most napról napra minél őrültebb , szüleit hibáztatja hogy ők nem voltak eleg szigorúak vele. Édesanyja egy hét alatt olyan szinten ki készült hogy ra sem ismerek :( miként tudnék valahogy segíteni rajta/ rajtuk hogy átveszeljék ezt az idoszakot ?
2013. máj. 7. 20:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
81%
Én sem értem hogy hogyha akarták akkor mi a gond? Most akkor miért lett sztornózva a dolog most hogy már létrejött a baba? Azt viszont értem hogy a barátnőd teljesen kívan! Ha a helyében volnék engem semmilyen barátnő, apa, anya, pasi, senki sem tudna megnyugtatni... :( Én nem tudnám elvetetni, ha már arra volt eszem hogy összehozzam, akkor vállalom a felelősséget! Ha megtartani nem is tudnám akkor örökbeadnám. Könnyebb lenne azzal a tudattal élni hogy valahol jó helyen nevelkedik, minthogy széttrancsíroztattam egy kibontakozni vágyó életet, aki nem kérte hogy jöjjön.... Lepontozni ér!!
2013. máj. 8. 00:11
 12/16 A kérdező kommentje:
Az apa lelépett, egyedül meg egyáltalán nincs abba az anyagi helyzetbe hogy megtartsa.
2013. máj. 8. 06:13
 13/16 anonim ***** válasza:
45%

Azért egy abortuszt tényleg fel lehet dolgozni. Akkor az ember nem érzi a babát, illetve nem tud hozzá kötni semmit.

Ellenben ha örökbe adja, ahhoz ki kell hordani, meg kell szülni, szóval utána már nem csak egy baba, hanem látja is, teljesen más.

Pszichológus mondta múltkor, volt egy beszélgetős műsor, hogy azok közül a nők közül, akik örökbe adták a babájukat, rengetegen mennek tönkre idegileg. Nem bírnak azzal a tudattal együtt élni, hogy van egy gyerekük valahol, akit nem láthatnak.

Az abortusz is fájdalmas lelkileg, de idővel túl lehet lenni rajta. Főleg, ha utána lesznek még gyerekek.

Könnyen beszél az ember, ha nincs benne, könnyű észt osztani, de ha 1-2 válaszoló kerülne ilyen helyzetbe, nem tudom, megtennél-e, amit most bizonygatnak.

2013. máj. 8. 09:49
 14/16 anonim ***** válasza:
36%
Vagyis felcsináltatta magát, de apuci ebből nem kért és lelépett. Most meg itt áll egy abortusz előtt a saját ostobasága miatt. Nyilván gyötri a bűntudat amit meg is értek. De hát vannak dolgok amiket nem lehet vissza csinálni és hibák amiket jobb lenne nem elkövetni. Állj mellette támogasd ennél többet nem tudsz tenni. A saját hülyeség áldozata lett és az a szomorú hogy nem csak ő de a gyereke is.
2013. máj. 8. 13:10
 15/16 anonim ***** válasza:
50%

Ha szeretné megtartani a gyereket, akkor ennél nagyobb trauma talán nincs is. Még az örökbeadás is jobb lehet ilyenkor, ha úgy érzi, hogy fel tudná dolgozni azt, hogy nem vele nevelkedik a gyerek. Apukát amúgy jó esetben lehetne gyerektartás fizetésére kötelezni, bár gőzöm nics, hogy hány éves, van-e munkája stb. Meghát az is csak pár tízezer ft maximum. Ha az abortuszt látja végső megoldásnak, támogassátok abban. A lényeg, hogy érezze, hogy mellette vannak a rokonai, barátai. Akármi fog történni, biztosan lesznek olyan időszakok, amiikor mindenkit gyűlölni fog, keserű lesz, és esetleg lesznek csúnya beszólásai, de ilyenkor se forduljatok el tőle. Ez is a "gyász" része. Idővel jobb lesz.

Próbálkozhat kapcsolatot létesíteni olyanokkal, akik ezen régebben átmentek, hátha ad neki erőt, ha megtudja, hogy ilyenek után is lehet normális életet élni később.

2013. máj. 8. 13:15
 16/16 anonim válasza:
Először is ha ezzel próbálkozott, hogy megtartsa a fiút, jó nagy hülye! Ilyennel sosem lehet megfogni senkit, ha mégis, akkor boldogtalan lesz, az meg kinek jó?? Senkinek!! A szüleinek semmi köze ehhez, 18 évesen ha arra volt esze, hogy felcsináltassa magát, akkor viselje a következményeit. Már elnézést, de az ilyen libák miatt van annyi szegénysorsú és/vagy árva gyerek a világon. Ha az én legjobb barátnőmről lenne szó és így "hisztériázna" a saját hülyesége miatt, ha nem segít a szép szó, lehet csak meg kéne pofozni. (Nem, nem kirugdalni a gyereket v kék-zöldre verni, csak felpofozni). Iszonyat nagy igazság, hogy ha a szakadék szélén állsz, a haver lebeszél az ugrásról, a barát a kezét nyújtja, a legjobb barát meg lök rajtad egyet! Nem kell neki könyörögni, hanem észérvekkel teljesen komolyan, mindenféle szitokszó és egyebek nélkül nyugodtan le lehet teremteni és elmondani neki, hogy melyik döntés mit vonz maga után. Bár szerintem nem fogja felfogni, ha ilyen marhaságot csinált... Azért egy próbát megér, ha eddig nem voltak vele szigorúak, lehet most itt az ideje egy kis szigornak, érkezzen az bárhonnan is. Én a helyében megtartanám, majd örökbe adnám, rengetegen várnak örökbefogadható babára! Olyanok, akik meg is érdemlik, hogy kapjanak!! Minden esetre azt az egyet jegyezze meg, hogy ez a lélek őt választotta mentorául! Valószínűleg nem véletlenül, de ha alkalmatlan tanítani, egyengetni a sorsát, jobb, ha örökbe adja, de semmiképp se ölje meg!
2014. szept. 4. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!