Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van ez? (abortuszkérdés)

Miért van ez? (abortuszkérdés)

Figyelt kérdés

Észrevettem, hogyha abortusszal kapcsolatos kérdés kerül fel erre az oldalra, pár órán belül olyan vita kerekedik, hogy a keresztes hadjárat egy laza hétvégi kirándulásnak tűnik mellette.

Miért nem lehet egyszerűen elfogadni (ha nem is megérteni) más emberek, nők döntését?

Rögtön ki vannak kiáltva felelőtlen, önző tiniknek, keményebb helyzetben rib@ncnak, gyilkosnak. Vallási fanatikusok a pokollal fenyegetnek, ha valaki nem személyeskedik a kérdésnél, akkor keményen lepontozzák, sőt rá is szólnak, hogy miért ad tanácsot.

2013. ápr. 29. 11:45
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
94%
Ugyanez van a cumi, együttalvás, szoptatás és oltás témakörben is, ott is simán keresztre feszítenek, pedig az abortusznál sokkal jelentéktelenebb az, hogy adsz-e cumit a gyereknek vagy sem...
2013. ápr. 29. 11:48
 2/53 anonim ***** válasza:
48%

Na jó de azért az az abortusz kérdés, hogy a nő dönthet házasságban együl az abortuszról?

Elég nevetséges az aki azt írja, hogy igen és még a férfit hibáztatja.

2013. ápr. 29. 11:54
 3/53 anonim ***** válasza:
69%
Sokan egyből elítélik az embert pedig nem tudhatja hogy miért kell valakinek az abortuszkérdés mellett döntenie.Nekem volt már egy terhességmegszakításom,nagyon nehéz döntés volt,meg is sínylettük rendesen,de sajnos akkor nem volt más választásunk,nagyon sajnálom,hogy nem tarthattuk meg a babát,de most 1,5 évvel később 35 hetes terhesen nagyon boldogan várjuk a pici lányunkat,tudom hogy a mi kis angyalkánk vigyáz a kis tesóra,azért is ment eddig minden rendben hál istennek semmi komplikáció nem merült fel,és nagyon jól viselem a terhességet!Van hogy "jobb" egy terhességmegszakítás,ha nincs megfelelő háttér,és esetleg nincs más kiút!
2013. ápr. 29. 11:57
 4/53 anonim ***** válasza:
80%

Azért, mert ez a kérdéskör borzasztóan szélsőséges érveket/ellenérveket von maga után. Éppen ezért, ahány ember, annyi vélemény. Van aki egyet még elfogad, többet már felelőtlenségnek tart! Van aki egyet sem képes megérteni. Van aki már rendszeres páciensnek számít az abortuszt végeztetők között és azt is normálisnak tartja, mondván, az Ő teste, azt csinál vele amit akar!

Ezért ütköznek össze ilyen hamar az emberek ezen a témán. Mert ez a témakör elég fontos (mondhatnám, hogy a legfontosabb) erkölcsi pontokat kezdi ki, így mindenki másképp vélekedik róla. Ezzel senki nem tud mit csinálni, ha fejre áll akkor sem! :)

2013. ápr. 29. 11:58
 5/53 anonim ***** válasza:
63%
Ez a kérdés engem is foglalkoztat! Nem értem, mi jogon oktat ki egy idegen valakit arról, hogy mi a helyes. Nem tudja, milyen anyagi helyzetben él, milyen a családi háttere. Mi jogon tanácsolja neki azt, hogy tartsa meg a gyermeket vagy alázza a sárga földig azért, mert az abortusz mellett dönt?!?! Sok esetben annak a kis pocaklakónak jobb, ha nem születik meg. Nem értem, mások szerint miért lenne az jobb, ha a világon több leányanya, alkoholista -, gyermekbántalmazó szülő lenne....
2013. ápr. 29. 12:02
 6/53 anonim ***** válasza:
81%
Mert még nem voltak olyan helyzetben hogy ilyen nehéz és fájdalmas döntést kelljen meghozniuk. Amíg nem tapasztalják a saját börükön csak ítélkezni fognak. Pedig nem olyan könnyű egy nő helyzete aki abortuszra kényszerűl. De mi van ha a gyerek erőszakból fogant, vagy ha védekezés mellett de még enni sincs mit? Mi van ha minden nap az utcára kerülhetnek? Amíg nem veszed fel a cípőmet és nem járod végig az utamat ne ítélkez felettem. Ez igy igaz, s mindezt úgy írom hogy nem volt abortuszom.
2013. ápr. 29. 12:06
 7/53 anonim ***** válasza:
53%

Mindenkinek maga döntése mikor kész az anyaságra. Én inkább azt mondom, ha nem kész ne tartsa meg (én utálom az abortuszt úgy gondolom, hogy ha kerülni akarom akkor tennem kell hogy ne kerüljek oda) És le van szarva ki szereti a gumit és ki nem, ki felejti el a gyógyszert bevenni és ki nem.. Nem tudom, hogy van-e olyan hogy gyógyszer szedés alatt lett terhes valaki nem kérdőjelezek meg senkit. Én nem lettem, de nem azt jelenti hogy más sem lehet...

14 évesen aktív szexuális életet éltem már és tudtam, hogy ha nem kell gyerek védekezni kell...

Azt kijelenteni hogy szüld meg és add örökbe is meredek, mert ott azért alakulnak érzések nagyobb lelki nyomor egy anyának (mert anya lesz akkor is) önként lemondani a kicsijéről és úgy visszagondolni hogy rugdosott de én mosolyogva (esetleg) le tudtam róla mondani...

Ezek ilyen nép ugrasztó kérdések... Én is kiírtam egyszer, hogy tesóm babás lett (3 hónapja volt akkor kapcsolatban 7 évesből szállt ki nem érezte késznek magát rá) annyi volt a kérdésem hogy milyen gyorsan zajlik le ez a procedura... Senki nem válaszolt, a nővérem gyilkos volt és k.rva aztán azt is írták hogy kamukérdés és csak szivatom a népet...

Igazi barmok vannak itt... A szemellenzős lónak tágabb látástere van mint az itt nyüzsgő lebzselő néhány embernek...

Vallás az megint más... Intelligens embernek tartom magam, minden érdekel, de nem értem, hogy más hogy tud elvakultan hinni és csak isten jehova vagy akárki szavát követni...

Itt volt a faluban egy srác akinek vért kellett volna kapni mert az mentette volna meg az életét az apja nem engedte mert jehovák (kb. 40 volt a srác) harmadik napra a kórház engedélyt akart kérni bírósági úton vagy mi volt, a jehova vezetők ügyvéddel mentek a kórházba, hogy a közösségük tagja és nem kaphat vért mert a vallásuk tiltja! A srác 5. nap meghalt... Gratulálni tudok a kedves apukának de ő biztos megmagyarázza, hogy a fia már a paradicsomban van...

Nem érne soha senki annyit hogy a gyerekem elé helyezzem...

A házasságban lévő gyermek vállalás/nem vállalás is olyan hogy ki tudja milyen az a házasság... Van aki mindenáron rá akarja a másikra eröltetni a babát az meg nem győz menekülni vagy késöbb anyának "csapni való" mert tudja, hogy azt a gyereket ő nem akarta.,..

2013. ápr. 29. 12:06
 8/53 anonim ***** válasza:
53%

elküdltem bocs.

Apósom is beleeröltette a feleségét a gyerekszülésekbe 4 gyerek lett is egyik az én párom Anyuka le is lépett a 3.nál már könyörgött hogy ne kelljen megszülnie!

Felesége lelépett mikor a kicsi 2 éves volt! Annyit írt, hogy Ő ezt nem bírja csinálni és ne keressék soha többé... Ha 2 gyereknél megállnak lehet ma is boldogan élnek együtt

2013. ápr. 29. 12:11
 9/53 A kérdező kommentje:
2013. ápr. 29. 12:17
 10/53 anonim ***** válasza:
61%
Én nem tudom, h aki elveteti a gyerekét, az hogy képes az őrangyalkájának nevezni, nekem ez morbid.
2013. ápr. 29. 13:31
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!