Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért kell végig mozognia egy...

Miért kell végig mozognia egy 4 órás oxitocin terhelést egy magzatnak?

Figyelt kérdés
Már megvan a baba egy ideje, csak ezt azóta se értem. Minden értékünk jó volt, csak már 40+ hetesen indítani akartak, ahol is a 4 órás oxitocin terhelésen a végére már nagyon stagnált a baba pulzusa, ami ugye nem tetszett az orvosoknak. Nem esett vissza meg semmi, az alap 140 körüli értéken volt, mint máskor is nst-nél, amikor éppen nem mozgott. Mert hogy itt is ez volt, az utolsó 1 órában már nem mozgott olyan sokat. Értem, hogy ez jelenthet bajt is, de 4 órát végig kellene mozogni? Hát közben azért pihenni, aludnia is kell nem?

febr. 16. 16:54
 1/5 anonim ***** válasza:
71%

Nem kell végig mozognia, de az idö nagy részében igen.

Egy magzatnak (de még egy újszülöttnek sem) meg nincs napirendje, nem játszik, alszik, hanem pár percenként váltogatja az aktívabb mozgásokat meg a passzívabb fázisokat

febr. 16. 17:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Amikor a baba mozog akkor meg kellene emelkednie a pulzusának. Pont ugyanúgy, amikor te pl futsz. Ha nem emelkedik akkor probléma van.

Az oxitocinnak meg fel kellene pörgetnie a babát.

Nem tudok jó példát, de szerintem kb olyan, mintha infúzión nyomnák beléd a koffeint és nem értenéd miért baj, ha közben te mégis alszol...

febr. 16. 18:25
 3/5 A kérdező kommentje:
2-es én értem, amit írsz, csak ugyanakkor azt gondolom, hogy még egy 2-3 hónapos babának is sok 4 órát, szinte majdnem végig ébren lennie, nem még egy magzatnak. A példádnál maradva, én ha sokáig ébren vagyok, hiába iszok folyamatosan kávét, előbb utóbb elalszok. De az 1. válaszból kiindulva, akkor ezek szerint egy magzat nem pihen hosszabb időt egyben, hanem ilyen max 10-20 perceket? Hát nem tudom, hogy van, de az én babám elég nyugis volt már a hasamban is.
febr. 16. 18:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A magzat életciklusa nem egyezik meg a megszületett baba vagy felnőtt életciklusával.
febr. 16. 19:48
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A magzat nem csak ébrenlétnél mozog, hanem alvás közben is. Szóval nem azt várták a babádtól, hogy 4 órán keresztül legyen aktív és éber, hanem mozogjon.
tegnapelőtt 04:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!