Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Beteg lesz, ne adj Isten...

Beteg lesz, ne adj Isten autisa a gyerekem, mert prediabeteszeskent estem teherbe?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz egeszsegugyi allapotban estem teherbe, ami a vercukromat illeti.

Eppen kiderult h az elozo gdm-es terhessegembol visszamaradt a vercukorproblema eleg erosen es hatareset h nem vagyok cukorbeteg.

Kozben kiderult h terhes vagyok, most 10 hetes. Elkezdtem ujra tupontosan tartani a dietat, de nagyon felek, mert eppen meghallgattam dr toth lenard podcastjat amiben arrol beszel, h ha mar a fogantataskor is ir problma van (marpedig nekem meg annal is rosszabb volt a helyzet) akkor az noveli a kockazatat h beteg, esetleg autista legyen a gyerek.

Aki hasonlo cipoben jart, mi lett a gyerekkel? Egeszseges lett?

febr. 16. 19:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
52%
Itt a világvége.
febr. 16. 19:25
 2/17 A kérdező kommentje:
Miert is?😃 attol meg h nem hallottal errol attol meg nem hulyeseg
febr. 16. 19:44
 3/17 anonim ***** válasza:
93%

Az autizmusbak van genetikai háttere is, nem attól, hogy milyen az ember vércukor szintje...

Ilyen korai terhességnél mindent vagy semmit van, ha probléma van akkor nagy valószínűséggel vetélés lesz belőle. Rossz cukor értékkel inkább a vetéléstől és a szív rendellenességektől félnék (szív UH-ra mennék)

febr. 16. 19:47
 4/17 A kérdező kommentje:
Nem mindig genetikai hatteru az autizmus. Sot, legotbb esetben sajnos nem, igy nem is szurheto magzati korban.
febr. 16. 20:03
 5/17 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem az oltásokat se adasd be neki, nehogy autista legyen. Amúgy mi van ha az lesz?
febr. 16. 20:09
 6/17 anonim ***** válasza:
83%

Ne hallgass ilyeneket és probléma megoldva.

Egyáltalán nem értem, mikor derült ki, miért estél teherbe, ha ennyire félsz, mikor kezdtél diétázni, meg úgy semmit. Szerinted akinek 24hetesen derül ki, hogy GDM, azoknak mind tökéletes értékei voltak, amikor teherbe esett? Vagy mindnek autista a gyereke? Ha már ilyen mazoista vagy, keress olyan riportokat, ahol arról van szó, mi mindent okozhat még a kezeletlen diabétesz 😉

febr. 16. 20:23
 7/17 anonim ***** válasza:
56%

Az az ember egy idióta.

Szerinted egy gyógyszerésznek honnan lenne erről bármivel több tudása, mint neked vagy bárkinek.

Ettől nem lehet autista. Ha a terhesség alatt a cukrod rendben van tartva akkor az nem okozhat gondot. Ettől függetlenül meg senki nem tudja lehet valamilyen baja.

febr. 16. 20:29
 8/17 anonim ***** válasza:
Mivel nem vagy cukorbeteg, gondolom nem lehettek túl magasak a vércukor értékeid. Egyébként baj a magas vércukor már a teherbeeséskor is, nem csak a vetélés miatt, de nem autizmust okoz.
febr. 16. 20:39
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Sokmindent hallotam már, de ilyet. Tudod hányan esnek teherbe ilyen állapotban? Az előző terhességem is IR-es terhesség volt, GDM nélkül. A kislányom nem autista. A jelenleginél sokkal több autista lenne a világban, ha csak ennyit múlna. Diétázzál és nem nézegess ilyeneket, mert csak végig idegeskeded a 9 hónapot, amivel valószínűleg sokkal többet ártasz magadnak is és a babának is.
febr. 16. 20:52
 10/17 anonim ***** válasza:
Ennyi ésszel inkább ne vállalj gyereket.
tegnapelőtt 06:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!